Испанско капо или карък.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Испанско капо или карък.

Мнение от nordf »

Здравейте,
Пускам темата късно понеже неможах да намеря свободно време, досега.
На 28.07.12 реших че ще ходя да търся големия. Предният ден си закупих протеинови топчета с мирис на риба ( не миришеха точно на това, по-скоро биеше малко на мърша). Няма значение, важното е че на тях вземат все големи, когато им е кеф. Взех и захранка и всичко сложих в раницата за сутринта.
Ставане в 5.00ч, кафе в термуса и една бутилка студена вода (когато съм за риба, може и цял да седя и няма да огледнея). Раницата на гръб, препасах калъфа с пръчките на гърди, куфарчето с “инструментите“ в ръка и след 10 мин. всичко бе в багажника на автомобила.
6.45 ч., бях на язовира, който ме посрещна така:

Изображение

Захранване, замятане и започна голямото чакане ... 1 час ... 2 часа ..., реших да прехвърля, 3 часа... няма никой, Наближаваше 10.00 ч. От опит знам, че ако до това време нямам удар на този язовир, трябва да събирам, обаче аз инат и много твърд, зареден с надеждата, че ще чуя гласът на звънчето и видя огъналата се пръчка. Но нищо подобно не се случи. Вече побеснял от скука, извадих спинарката, поне някое щукле да бодна и да счупя нулата... Изглежда не ми беше ден. Облавях всеки метър по няколко пъти, смяна на воблери, попери, силикони, никакъв удар. А тя най-безцеремонно гонеше отгоре само на няколко метра от мен и нехаеше за мен и моите ластици и пластмаси. Разхлабих авансите на “шаранките“ и тръгнах да обикалям по-далеч, обаче отново греда, нямаше дори минимално побутване. Около мен нямаше почти никой освен тази красавица, която ме следваше почти навсякъде и позираше за снимка:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На отсрещния бряг имаше две групи, които след два часа и първият порив на вятъра, си обраха крушите. Обаче аз железен, въпреки че воблерчето не отиваше там където исках, а няколлко метра встрани, продължавах да замятам, акомпаниран от моята приятелка.
Вятърът се засилваше все повече и повече,

Изображение

но аз просто си замятах, хвърляйки по някой поглед на “шаранките“, които все повече и по-силно са огъваха от ... порива на вятъра.
Когато вълните започнаха да правят гребени, реших да събирам.
4.30 часа след обяд, последен поглед към язовира, който сега ме изпращаше така:

Изображение

И сам по безлюдния бряг, бавно закрачих по пясъка в търсена на автомобила, който щеше да ме откара в къщи, мърморейки си под носа, че повече няма да стъпя на този водоем.

““““
Днес, 31.07.12, имах няколко часа свободни след обяд и реших да посетя “моето“ гьолче с големите таранки. Какво видяха очите ми, когато се приближих:

Изображение

Сърцето ми запя, буквално това нещо ме омагьоса, гледах ги и неможах да се нарадвам как се движеха в синхрон, пръскаха се за момент и отново се скупчваха. Pez gato или Cat fish. Имаше още две такива петна малко по-надалеч, но телефонът ми няма zoom.
Оставих малчуганите и захраних с варена царевица, разпънах 5 метровото телескопче, бяла кука Nº10, повод .., няма такъв, влакно 20 мм и плувка 3гр. След 30 минутно чакане, червеният гръб на “плувеца“ заходи встрани, засичане и се започна, но с ужас установих че не съм взел кепа. Лошо. Без негова помощ няма вадене. Но не се предавам, повеждам я към по-ниската част на брега, готовооо, стъпвам на камък във водата клякам и ... в този момент телефонът ми зажадня, излезе от джобът ми и цопна във водата :shock: Рязко движение и хубавицата си замина :-?
Тук ще пропусна подробностите за следващите няколко минути :smt013
Отново съм на линия в очакване. Чувам детски гласове, приближават. Обръщам се и гледам три хлапета. Ех защо не се появиха малко по-рано. И трите носеха със себе си кепове и оживено дискутираха нещо. Приближиха водата и започнаха да се взират. Познайте. Търсеха малките чени рибки и ги откриха. Идеален момент да изкарам парата. Станах и им теглих една плеяда, :smt014 те ме гледаха и само примигваха. Постояха малко гледайки рибките и си заминаха.
“Риболовът“ ми приключи, събрах и си тръгнах един час по-късно без никакъв удар повече.
Каръшка седмица или просто карък!? :D

Наслука на всички!
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Испанско капо или карък.

Мнение от tamihal »

Много хубав репортаж и разказ...нищо, че няма риби.
А змийчето, май не е водно...или..?!?!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Много хубав репортаж. Този язовир ми прилича много на Valmayor ,ако е така то това да не хванеш си е съвсем нормално.Другия път на слука.
nickky kollew

Мнение от nickky kollew »

Поне е имало екшън :Д нищо, следващият път повече риба :)
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

tamihal написа:... А змийчето, май не е водно...или..?!?!
Това е истинска водна змия. Опасните се познават по типичната триъгълна глава със заострена муцуна и предупредителни шарки.
cronos39 написа:Много хубав репортаж. Този язовир ми прилича много на Valmayor ,ако е така то това да не хванеш си е съвсем нормално.Другия път на слука.
Благодаря колега. Наистина е Valmayor :smt023. По принцип не го посещавам често в търсене на шаран, поради същата причина, почти никога не дава, но в този ден просто реших да убия времето, очаквайки да ме споходи късмета.
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Привет колега,аз живях близо 5 години в Guadarrama,имах приятели които ходиха за риба някъде в близост но не се сещам къде беше точно.И бяха хванали много добри шарковци,та поразпитай и ще се радвам да видя някои успешен риболов от теб.Как ми липсва Испания ако знаеш,не ми се говори.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Хубав репортаж.Добре че не те е страх от змии,аз имам един френд..види ли змия и бега на 20м.... :lol: А кво стана с телефончето дето пийнало вода...живо ли е още?
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

Красимир Атанасов написа:Привет колега,аз живях близо 5 години в Guadarrama,имах приятели които ходиха за риба някъде в близост но не се сещам къде беше точно.И бяха хванали много добри шарковци,та поразпитай и ще се радвам да видя някои успешен риболов от теб.Как ми липсва Испания ако знаеш,не ми се говори.
Знам много язовири, но все нямам достатъчно време, сам не ми се ходи, а моите приятели ходят все тогава, когато аз не мога :mrgreen: А за Испания, като ти липсва, никога не е късно. Аз си ходих на БГ уж за постоянно, издържах 9 месеца и обратно в спанско :wink:
Vesko1 написа:Хубав репортаж.Добре че не те е страх от змии,аз имам един френд..види ли змия и бега на 20м.... :lol: А кво стана с телефончето дето пийнало вода...живо ли е още?
От такива не ме е страх. Безобидни са, дори някой път ги ловя, за да си “поиграя“ с тях :) , естествено без да ги стискам и после, обратно. Виж, за отровниците ... държа прилично разстояние и при най-малката заплаха от тяхна страна, съм откъснал :mrgreen: Телефончето, все още е разглобено, колкото можах. Не съм го пробвал още. Когато го извадих от водата, веднага му свалих батерията и картите. Толкова бързо го извадих, че и Брус Ли би ми завидял :smt003
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

nordf написа:Телефончето, все още е разглобено, колкото можах. Не съм го пробвал още. Когато го извадих от водата, веднага му свалих батерията и картите. Толкова бързо го извадих, че и Брус Ли би ми завидял :smt003
Дано да не е смартфонче...че го пиши бегало.Хеле ако е айфон-че...беля... :roll:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

Тц, не е нито едно от двете, а LG KP500 Cookie. Три години ми служи вярно и да не тръгне, значи просто му е дошъл края :wink:
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

nordf написа:Знам много язовири, но все нямам достатъчно време, сам не ми се ходи, а моите приятели ходят все тогава, когато аз не мога :mrgreen: А за Испания, като ти липсва, никога не е късно. Аз си ходих на БГ уж за постоянно, издържах 9 месеца и обратно в спанско :wink:

Ааааа Джорди,те много си ходеха уж за постоянно,пък после аааре пак насам. :D :D :D

Добре си се разходил.Ама заеби ги тея шарани. :D :mrgreen: Най ми хареса, момента със спинарката :wink: :D Сега е жега,ама края на септември,ще те търся да ходим за големи щуки и басове.Ще си вземем и ,,гид-cronosa,, нема кой да го изпуска. Ще му крадем занаята. :D :D :D Аре че стана време за :drinkers: :drinkers: :drinkers: :D
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

nordf написа:Здравейте,
Днес, 31.07.12, имах няколко часа свободни след обяд и реших да посетя “моето“ гьолче с големите таранки. Какво видяха очите ми, когато се приближих:
....................................
.....................................................................
Оставих малчуганите и захраних с варена царевица, разпънах 5 метровото телескопче, бяла кука Nº10, повод .., няма такъв, влакно 20 мм и плувка 3гр. След 30 минутно чакане, червеният гръб на “плувеца“ заходи встрани, засичане и се започна, но с ужас установих че не съм взел кепа. Лошо. Без негова помощ няма вадене. Но не се предавам, повеждам я към по-ниската част на брега, готовооо, стъпвам на камък във водата клякам и ... в този момент телефонът ми зажадня, излезе от джобът ми и цопна във водата :shock: Рязко движение и хубавицата си замина :-?
.........................................................................
“Риболовът“ ми приключи, събрах и си тръгнах един час по-късно без никакъв удар повече.
Каръшка седмица или просто карък!? :D

Наслука на всички!
При тази дебелина на влакното, капото си и очаквано :lol:/това в кръга на майтапа естествено/ . Иначе добра разходка си направил и си ни показал част от чужбинско. :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

Ами колега какво да ти кажа, особеностите на водоема :wink: и 0.40 влакно да сложа, пак ще кълве, защото тази риба не знае що е рибарско влакно, не се бомбардира ежедневно с килограми захранка, тонове олово и т.н. Не се налага да я лъжа, че си тръгвам, като си обръщам шапката с козирката назад :mrgreen: Една шепа консервирана царевица е достатъчна да я “извикам“ при мен. А таранките са от 0.500 нагоре:=> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=23889
Шаранчето от аватара ми, е от същото гьолче :wink:
lovo-бай СТОЯН написа:.....Ааааа Джорди,те много си ходеха уж за постоянно,пък после аааре пак насам. :D :D :D .... Ама заеби ги тея шарани. :D :mrgreen: .... :D Сега е жега,ама края на септември,ще те търся да ходим за големи щуки и басове.Ще си вземем и ,,гид-cronosa,, нема кой да го изпуска. Ще му крадем занаята. :D :D :D ... :D
Така е колега, не издържах :) За септември става, понеже тогава ми свършва отпуската в БГ и се връщам :D
Изображение
tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedo43 »

Тоя змей май не е бил от добричките :) Другият път да има риба :D
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”