Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Испанско капо или карък.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Испанско капо или карък.
Здравейте,
Пускам темата късно понеже неможах да намеря свободно време, досега.
На 28.07.12 реших че ще ходя да търся големия. Предният ден си закупих протеинови топчета с мирис на риба ( не миришеха точно на това, по-скоро биеше малко на мърша). Няма значение, важното е че на тях вземат все големи, когато им е кеф. Взех и захранка и всичко сложих в раницата за сутринта.
Ставане в 5.00ч, кафе в термуса и една бутилка студена вода (когато съм за риба, може и цял да седя и няма да огледнея). Раницата на гръб, препасах калъфа с пръчките на гърди, куфарчето с “инструментите“ в ръка и след 10 мин. всичко бе в багажника на автомобила.
6.45 ч., бях на язовира, който ме посрещна така:

Захранване, замятане и започна голямото чакане ... 1 час ... 2 часа ..., реших да прехвърля, 3 часа... няма никой, Наближаваше 10.00 ч. От опит знам, че ако до това време нямам удар на този язовир, трябва да събирам, обаче аз инат и много твърд, зареден с надеждата, че ще чуя гласът на звънчето и видя огъналата се пръчка. Но нищо подобно не се случи. Вече побеснял от скука, извадих спинарката, поне някое щукле да бодна и да счупя нулата... Изглежда не ми беше ден. Облавях всеки метър по няколко пъти, смяна на воблери, попери, силикони, никакъв удар. А тя най-безцеремонно гонеше отгоре само на няколко метра от мен и нехаеше за мен и моите ластици и пластмаси. Разхлабих авансите на “шаранките“ и тръгнах да обикалям по-далеч, обаче отново греда, нямаше дори минимално побутване. Около мен нямаше почти никой освен тази красавица, която ме следваше почти навсякъде и позираше за снимка:

На отсрещния бряг имаше две групи, които след два часа и първият порив на вятъра, си обраха крушите. Обаче аз железен, въпреки че воблерчето не отиваше там където исках, а няколлко метра встрани, продължавах да замятам, акомпаниран от моята приятелка.
Вятърът се засилваше все повече и повече,

но аз просто си замятах, хвърляйки по някой поглед на “шаранките“, които все повече и по-силно са огъваха от ... порива на вятъра.
Когато вълните започнаха да правят гребени, реших да събирам.
4.30 часа след обяд, последен поглед към язовира, който сега ме изпращаше така:

И сам по безлюдния бряг, бавно закрачих по пясъка в търсена на автомобила, който щеше да ме откара в къщи, мърморейки си под носа, че повече няма да стъпя на този водоем.
““““
Днес, 31.07.12, имах няколко часа свободни след обяд и реших да посетя “моето“ гьолче с големите таранки. Какво видяха очите ми, когато се приближих:
Сърцето ми запя, буквално това нещо ме омагьоса, гледах ги и неможах да се нарадвам как се движеха в синхрон, пръскаха се за момент и отново се скупчваха. Pez gato или Cat fish. Имаше още две такива петна малко по-надалеч, но телефонът ми няма zoom.
Оставих малчуганите и захраних с варена царевица, разпънах 5 метровото телескопче, бяла кука Nº10, повод .., няма такъв, влакно 20 мм и плувка 3гр. След 30 минутно чакане, червеният гръб на “плувеца“ заходи встрани, засичане и се започна, но с ужас установих че не съм взел кепа. Лошо. Без негова помощ няма вадене. Но не се предавам, повеждам я към по-ниската част на брега, готовооо, стъпвам на камък във водата клякам и ... в този момент телефонът ми зажадня, излезе от джобът ми и цопна във водата
Рязко движение и хубавицата си замина
Тук ще пропусна подробностите за следващите няколко минути
Отново съм на линия в очакване. Чувам детски гласове, приближават. Обръщам се и гледам три хлапета. Ех защо не се появиха малко по-рано. И трите носеха със себе си кепове и оживено дискутираха нещо. Приближиха водата и започнаха да се взират. Познайте. Търсеха малките чени рибки и ги откриха. Идеален момент да изкарам парата. Станах и им теглих една плеяда,
те ме гледаха и само примигваха. Постояха малко гледайки рибките и си заминаха.
“Риболовът“ ми приключи, събрах и си тръгнах един час по-късно без никакъв удар повече.
Каръшка седмица или просто карък!?
Наслука на всички!
Пускам темата късно понеже неможах да намеря свободно време, досега.
На 28.07.12 реших че ще ходя да търся големия. Предният ден си закупих протеинови топчета с мирис на риба ( не миришеха точно на това, по-скоро биеше малко на мърша). Няма значение, важното е че на тях вземат все големи, когато им е кеф. Взех и захранка и всичко сложих в раницата за сутринта.
Ставане в 5.00ч, кафе в термуса и една бутилка студена вода (когато съм за риба, може и цял да седя и няма да огледнея). Раницата на гръб, препасах калъфа с пръчките на гърди, куфарчето с “инструментите“ в ръка и след 10 мин. всичко бе в багажника на автомобила.
6.45 ч., бях на язовира, който ме посрещна така:

Захранване, замятане и започна голямото чакане ... 1 час ... 2 часа ..., реших да прехвърля, 3 часа... няма никой, Наближаваше 10.00 ч. От опит знам, че ако до това време нямам удар на този язовир, трябва да събирам, обаче аз инат и много твърд, зареден с надеждата, че ще чуя гласът на звънчето и видя огъналата се пръчка. Но нищо подобно не се случи. Вече побеснял от скука, извадих спинарката, поне някое щукле да бодна и да счупя нулата... Изглежда не ми беше ден. Облавях всеки метър по няколко пъти, смяна на воблери, попери, силикони, никакъв удар. А тя най-безцеремонно гонеше отгоре само на няколко метра от мен и нехаеше за мен и моите ластици и пластмаси. Разхлабих авансите на “шаранките“ и тръгнах да обикалям по-далеч, обаче отново греда, нямаше дори минимално побутване. Около мен нямаше почти никой освен тази красавица, която ме следваше почти навсякъде и позираше за снимка:

На отсрещния бряг имаше две групи, които след два часа и първият порив на вятъра, си обраха крушите. Обаче аз железен, въпреки че воблерчето не отиваше там където исках, а няколлко метра встрани, продължавах да замятам, акомпаниран от моята приятелка.
Вятърът се засилваше все повече и повече,

но аз просто си замятах, хвърляйки по някой поглед на “шаранките“, които все повече и по-силно са огъваха от ... порива на вятъра.
Когато вълните започнаха да правят гребени, реших да събирам.
4.30 часа след обяд, последен поглед към язовира, който сега ме изпращаше така:

И сам по безлюдния бряг, бавно закрачих по пясъка в търсена на автомобила, който щеше да ме откара в къщи, мърморейки си под носа, че повече няма да стъпя на този водоем.
““““
Днес, 31.07.12, имах няколко часа свободни след обяд и реших да посетя “моето“ гьолче с големите таранки. Какво видяха очите ми, когато се приближих:

Сърцето ми запя, буквално това нещо ме омагьоса, гледах ги и неможах да се нарадвам как се движеха в синхрон, пръскаха се за момент и отново се скупчваха. Pez gato или Cat fish. Имаше още две такива петна малко по-надалеч, но телефонът ми няма zoom.
Оставих малчуганите и захраних с варена царевица, разпънах 5 метровото телескопче, бяла кука Nº10, повод .., няма такъв, влакно 20 мм и плувка 3гр. След 30 минутно чакане, червеният гръб на “плувеца“ заходи встрани, засичане и се започна, но с ужас установих че не съм взел кепа. Лошо. Без негова помощ няма вадене. Но не се предавам, повеждам я към по-ниската част на брега, готовооо, стъпвам на камък във водата клякам и ... в този момент телефонът ми зажадня, излезе от джобът ми и цопна във водата

Тук ще пропусна подробностите за следващите няколко минути

Отново съм на линия в очакване. Чувам детски гласове, приближават. Обръщам се и гледам три хлапета. Ех защо не се появиха малко по-рано. И трите носеха със себе си кепове и оживено дискутираха нещо. Приближиха водата и започнаха да се взират. Познайте. Търсеха малките чени рибки и ги откриха. Идеален момент да изкарам парата. Станах и им теглих една плеяда,

“Риболовът“ ми приключи, събрах и си тръгнах един час по-късно без никакъв удар повече.
Каръшка седмица или просто карък!?

Наслука на всички!

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Испанско капо или карък.
Много хубав репортаж и разказ...нищо, че няма риби.
А змийчето, май не е водно...или..?!?!
А змийчето, май не е водно...или..?!?!
Много хубав репортаж. Този язовир ми прилича много на Valmayor ,ако е така то това да не хванеш си е съвсем нормално.Другия път на слука.
Поне е имало екшън :Д нищо, следващият път повече риба 

- nordf
- вече хвърля и на тежко
Това е истинска водна змия. Опасните се познават по типичната триъгълна глава със заострена муцуна и предупредителни шарки.tamihal написа:... А змийчето, май не е водно...или..?!?!
Благодаря колега. Наистина е Valmayorcronos39 написа:Много хубав репортаж. Този язовир ми прилича много на Valmayor ,ако е така то това да не хванеш си е съвсем нормално.Другия път на слука.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Привет колега,аз живях близо 5 години в Guadarrama,имах приятели които ходиха за риба някъде в близост но не се сещам къде беше точно.И бяха хванали много добри шарковци,та поразпитай и ще се радвам да видя някои успешен риболов от теб.Как ми липсва Испания ако знаеш,не ми се говори.
- Vesko1
- сериозен играч
Хубав репортаж.Добре че не те е страх от змии,аз имам един френд..види ли змия и бега на 20м....
А кво стана с телефончето дето пийнало вода...живо ли е още?

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Знам много язовири, но все нямам достатъчно време, сам не ми се ходи, а моите приятели ходят все тогава, когато аз не могаКрасимир Атанасов написа:Привет колега,аз живях близо 5 години в Guadarrama,имах приятели които ходиха за риба някъде в близост но не се сещам къде беше точно.И бяха хванали много добри шарковци,та поразпитай и ще се радвам да видя някои успешен риболов от теб.Как ми липсва Испания ако знаеш,не ми се говори.

От такива не ме е страх. Безобидни са, дори някой път ги ловя, за да си “поиграя“ с тяхVesko1 написа:Хубав репортаж.Добре че не те е страх от змии,аз имам един френд..види ли змия и бега на 20м....А кво стана с телефончето дето пийнало вода...живо ли е още?

- Vesko1
- сериозен играч
Дано да не е смартфонче...че го пиши бегало.Хеле ако е айфон-че...беля...nordf написа:Телефончето, все още е разглобено, колкото можах. Не съм го пробвал още. Когато го извадих от водата, веднага му свалих батерията и картите. Толкова бързо го извадих, че и Брус Ли би ми завидял

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Тц, не е нито едно от двете, а LG KP500 Cookie. Три години ми служи вярно и да не тръгне, значи просто му е дошъл края 

-
- сериозен играч
nordf написа:Знам много язовири, но все нямам достатъчно време, сам не ми се ходи, а моите приятели ходят все тогава, когато аз не могаА за Испания, като ти липсва, никога не е късно. Аз си ходих на БГ уж за постоянно, издържах 9 месеца и обратно в спанско
Ааааа Джорди,те много си ходеха уж за постоянно,пък после аааре пак насам.

Добре си се разходил.Ама заеби ги тея шарани.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- antivik
- кандидат преподавател
При тази дебелина на влакното, капото си и очакваноnordf написа:Здравейте,
....................................
.....................................................................
Оставих малчуганите и захраних с варена царевица, разпънах 5 метровото телескопче, бяла кука Nº10, повод .., няма такъв, влакно 20 мм и плувка 3гр. След 30 минутно чакане, червеният гръб на “плувеца“ заходи встрани, засичане и се започна, но с ужас установих че не съм взел кепа. Лошо. Без негова помощ няма вадене. Но не се предавам, повеждам я към по-ниската част на брега, готовооо, стъпвам на камък във водата клякам и ... в този момент телефонът ми зажадня, излезе от джобът ми и цопна във водатаРязко движение и хубавицата си замина
![]()
.........................................................................
Каръшка седмица или просто карък!?![]()
Наслука на всички!

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Ами колега какво да ти кажа, особеностите на водоема
и 0.40 влакно да сложа, пак ще кълве, защото тази риба не знае що е рибарско влакно, не се бомбардира ежедневно с килограми захранка, тонове олово и т.н. Не се налага да я лъжа, че си тръгвам, като си обръщам шапката с козирката назад
Една шепа консервирана царевица е достатъчна да я “извикам“ при мен. А таранките са от 0.500 нагоре:=> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=23889
Шаранчето от аватара ми, е от същото гьолче
За септември става, понеже тогава ми свършва отпуската в БГ и се връщам 

Шаранчето от аватара ми, е от същото гьолче

Така е колега, не издържахlovo-бай СТОЯН написа:.....Ааааа Джорди,те много си ходеха уж за постоянно,пък после аааре пак насам.![]()
![]()
.... Ама заеби ги тея шарани.
![]()
....
Сега е жега,ама края на септември,ще те търся да ходим за големи щуки и басове.Ще си вземем и ,,гид-cronosa,, нема кой да го изпуска. Ще му крадем занаята.
![]()
![]()
...

-
- научил се да хвърля
Тоя змей май не е бил от добричките
Другият път да има риба 

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила