Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Инфо за р. Струма!
В събота бях на Струма в района на Кюстендил (с. Гращица) и като цяло добре се ловяха дребосъци (семки, и малки уклейчета) на бял червей и току излезне някоя дребна мряна на пиавица. Нивото на реката беше ниско. Тъкмо хванах цаката не мренките и трябваше да си тръгваме, че на авера с който бяхме майка му се беше заключила в тях.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Представям си какви драми и екшани ще има тази зима по рекатаDJONI RINGO написа:КОЛЕГИ МНОГО СЪМ РАЗВЪЛНУВАН-РИБОЛОВА НА ТРОЙКИ Е ЗАБРАНЕН ......http://www.ribolovec.com/1663/риболовът ... ат-най-по/

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Здравейте,
ето прясно инфо за реката.
Събота 18.00часа бяхме на реката между Благоевград и Симитли. На нашто местенце нямаша никой, така че се настанихме спокойно.Упорствахме до тъмно, но нямаша никакъв резултат 2-3 мренки, 1 мерен клен и безброй пръскачи като се ловяха дори да сложиш половин филия хляб на куката (какъв е тоя апетит и уста в тая малка рибка не ми е ясно). Разочаровани мислихме къде да се местим, но не измислихме и останахме да спим. Сутринта с нови сили в 5.30 бяхме на линия. Колегата застана на долния край на вира, а аз нагорния уж да видим къде ще е рибата. Да ама рибата я няма никъде. След сумати разходки по целия вир минах под него, където изтича водата. Дълбочината е 3 педи от куката до плувката и е толко бързо че водата се пени. След извесно време на упорство закачих най- после и първия скобар, ма както го закачих така и ми скъса. Веднага след него закачих и втори, който се предаде. Така до към 12 часа извадих 4 скобара (800-900гр) и 1 хубав клен и рибата изчезна и от там. Преместих се още по- надолу под една легнала върба и за около 1 час извадих 6 много хубави мрени. Към 14 часа приклюяихме с риболова. Колегата беше извадил само 3-4 мренки.
ето прясно инфо за реката.
Събота 18.00часа бяхме на реката между Благоевград и Симитли. На нашто местенце нямаша никой, така че се настанихме спокойно.Упорствахме до тъмно, но нямаша никакъв резултат 2-3 мренки, 1 мерен клен и безброй пръскачи като се ловяха дори да сложиш половин филия хляб на куката (какъв е тоя апетит и уста в тая малка рибка не ми е ясно). Разочаровани мислихме къде да се местим, но не измислихме и останахме да спим. Сутринта с нови сили в 5.30 бяхме на линия. Колегата застана на долния край на вира, а аз нагорния уж да видим къде ще е рибата. Да ама рибата я няма никъде. След сумати разходки по целия вир минах под него, където изтича водата. Дълбочината е 3 педи от куката до плувката и е толко бързо че водата се пени. След извесно време на упорство закачих най- после и първия скобар, ма както го закачих така и ми скъса. Веднага след него закачих и втори, който се предаде. Така до към 12 часа извадих 4 скобара (800-900гр) и 1 хубав клен и рибата изчезна и от там. Преместих се още по- надолу под една легнала върба и за около 1 час извадих 6 много хубави мрени. Към 14 часа приклюяихме с риболова. Колегата беше извадил само 3-4 мренки.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
В събота бяхме под втори бараж и над покровнишкия мост.Над моста хванахме много клен и една щукичка на блесна, а под баража има доста едри парчета кленове, а един дядка беше хванал сом.Ловяха се на рибка и на блесна.
вчера бях на реката при Благоевград, която продължава да спада. Извадих два три скобара но като цяло много слабо. Липсваха изобщо удари.
скобара е риба проклета

Даа, логично е рибата да е по бързеите сегаdandi1383 написа: ....След сумати разходки по целия вир минах под него, където изтича водата. Дълбочината е 3 педи от куката до плувката и е толко бързо че водата се пени. След извесно време на упорство закачих най- после и първия скобар,....

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- prodigy666
- разбира нещата
Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...
-
- фен клуб-скобар
мислим ,че там ще раздвижиш плискачите и мренки колкото кутре сега в тоя период-вервай ми прав съм!!!!!!prodigy666 написа:Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Слушайте Джони, едва ли има тук съфорумец, който познава реката по-добре от негоDJONI RINGO написа:мислим ,че там ще раздвижиш плискачите и мренки колкото кутре сега в тоя период-вервай ми прав съм!!!!!!prodigy666 написа:Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...

Рибата винаги е на другия бряг
-
- фен клуб-скобар
колега идвам много скороGad975 написа:Слушайте Джони, едва ли има тук съфорумец, който познава реката по-добре от негоDJONI RINGO написа:мислим ,че там ще раздвижиш плискачите и мренки колкото кутре сега в тоя период-вервай ми прав съм!!!!!!prodigy666 написа:Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

това е от днес малко преди моста на покровник - стръв троха, 40гр хранилка, повод 012, кука 18 номер
- Прикачени файлове
-
- 17.jpg (234.91 KiB) Преглеждано 836 пъти
скобара е риба проклета

-
- фен клуб-скобар
Добре е!!!!!pojara28 написа:това е от днес малко преди моста на покровник - стръв троха, 40гр хранилка, повод 012, кука 18 номер
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
в неделя бях малко след железница където миналата година излизаха мрени поне по педя и скобари над кило сега няма и помен от тези риби .... ловях на троха спасих капото с няколко средни мренки и кленчета но само това под и над моста на железница нямаше никои ...
-
- фен клуб-скобар
виж какво ти бях писал по-горе!!!!риби се ловят около бело поле в момента рано сутрин и нощеска-нощеска отпада поне за мен-та сутринта се хващат по некой киленик и висше с хубави баби и некоя морунажкаprodigy666 написа:в неделя бях малко след железница където миналата година излизаха мрени поне по педя и скобари над кило сега няма и помен от тези риби .... ловях на троха спасих капото с няколко средни мренки и кленчета но само това под и над моста на железница нямаше никои ...
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- bokser
- ще става разбирач
20 дена отпуск изкарах по Струма и надблюденията са ми същите - сутрин дава повече и по-качествени риби.