Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от thunderboy »

В събота бях на Струма в района на Кюстендил (с. Гращица) и като цяло добре се ловяха дребосъци (семки, и малки уклейчета) на бял червей и току излезне някоя дребна мряна на пиавица. Нивото на реката беше ниско. Тъкмо хванах цаката не мренките и трябваше да си тръгваме, че на авера с който бяхме майка му се беше заключила в тях.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:КОЛЕГИ МНОГО СЪМ РАЗВЪЛНУВАН-РИБОЛОВА НА ТРОЙКИ Е ЗАБРАНЕН ......http://www.ribolovec.com/1663/риболовът ... ат-най-по/
Представям си какви драми и екшани ще има тази зима по реката :rolleyes: :!: :axe:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
dandi1383
фен клуб-скобар

Мнение от dandi1383 »

Здравейте,
ето прясно инфо за реката.
Събота 18.00часа бяхме на реката между Благоевград и Симитли. На нашто местенце нямаша никой, така че се настанихме спокойно.Упорствахме до тъмно, но нямаша никакъв резултат 2-3 мренки, 1 мерен клен и безброй пръскачи като се ловяха дори да сложиш половин филия хляб на куката (какъв е тоя апетит и уста в тая малка рибка не ми е ясно). Разочаровани мислихме къде да се местим, но не измислихме и останахме да спим. Сутринта с нови сили в 5.30 бяхме на линия. Колегата застана на долния край на вира, а аз нагорния уж да видим къде ще е рибата. Да ама рибата я няма никъде. След сумати разходки по целия вир минах под него, където изтича водата. Дълбочината е 3 педи от куката до плувката и е толко бързо че водата се пени. След извесно време на упорство закачих най- после и първия скобар, ма както го закачих така и ми скъса. Веднага след него закачих и втори, който се предаде. Така до към 12 часа извадих 4 скобара (800-900гр) и 1 хубав клен и рибата изчезна и от там. Преместих се още по- надолу под една легнала върба и за около 1 час извадих 6 много хубави мрени. Към 14 часа приклюяихме с риболова. Колегата беше извадил само 3-4 мренки.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

В събота бяхме под втори бараж и над покровнишкия мост.Над моста хванахме много клен и една щукичка на блесна, а под баража има доста едри парчета кленове, а един дядка беше хванал сом.Ловяха се на рибка и на блесна.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

вчера бях на реката при Благоевград, която продължава да спада. Извадих два три скобара но като цяло много слабо. Липсваха изобщо удари.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dandi1383 написа: ....След сумати разходки по целия вир минах под него, където изтича водата. Дълбочината е 3 педи от куката до плувката и е толко бързо че водата се пени. След извесно време на упорство закачих най- после и първия скобар,....
Даа, логично е рибата да е по бързеите сега :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...
мислим ,че там ще раздвижиш плискачите и мренки колкото кутре сега в тоя период-вервай ми прав съм!!!!!! :wink:
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

DJONI RINGO написа:
prodigy666 написа:Мрените почнаха ли да се събират в бързеите не съм ходил за риба откакто открихме сезона и мисля да раздвижа мрените и скобарите около железница на троха ...
мислим ,че там ще раздвижиш плискачите и мренки колкото кутре сега в тоя период-вервай ми прав съм!!!!!! :wink:
Слушайте Джони, едва ли има тук съфорумец, който познава реката по-добре от него :wink: :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Gad975 написа:
DJONI RINGO написа:
Слушайте Джони, едва ли има тук съфорумец, който познава реката по-добре от него :wink: :drinkers:
колега идвам много скоро :D междудругото понеже съм добре осведомен на бело поле става як риболов НО.........нощеска-моунажи до половинка,некое бонусно чекмедже над кило и кленове редки но голями-обаче тъй като риболова си е забранен нощес колегите от къщите подават сигнал и е имало честитки!!!!!!!хубаво но забранено-Невстино-през деня дребосък привечер се завърта некое скобаре и мренки-бели или френски различно(не троха парка е криво место обичат повече сопола отколкото троха от мек хляб )-под кенефите е играта там има нещо като улей и се събират!!!!!демек между кадин мост и кея се ловат най добре!!!!!за дефилето знам че е истинска трагедия за поредна втора година -скобари нема никой и ако има некви проблясъци то си е доза късмет !!!!!на баражите също се ловят ОБАЧЕ отново по тъмно!!!!!!през деня на стръв0шарен дребосък гарниран с некое кленче по нормално-и са стигаме до любимият район Бобошево-там са скобите яко троха и до последно -идвали различно може и за един час преди да се стъмни ,но са се ловили хубави риби!!!!!!а живи и здрави дирижирам нещата от разстояние и говориме за риби на плувка-за мухите и блесните да кажат колегите дето са по в час

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

това е от днес малко преди моста на покровник - стръв троха, 40гр хранилка, повод 012, кука 18 номер
Прикачени файлове
17.jpg
17.jpg (234.91 KiB) Преглеждано 836 пъти
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:това е от днес малко преди моста на покровник - стръв троха, 40гр хранилка, повод 012, кука 18 номер
Добре е!!!!!

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

в неделя бях малко след железница където миналата година излизаха мрени поне по педя и скобари над кило сега няма и помен от тези риби .... ловях на троха спасих капото с няколко средни мренки и кленчета но само това под и над моста на железница нямаше никои ...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:в неделя бях малко след железница където миналата година излизаха мрени поне по педя и скобари над кило сега няма и помен от тези риби .... ловях на троха спасих капото с няколко средни мренки и кленчета но само това под и над моста на железница нямаше никои ...
виж какво ти бях писал по-горе!!!!риби се ловят около бело поле в момента рано сутрин и нощеска-нощеска отпада поне за мен-та сутринта се хващат по некой киленик и висше с хубави баби и некоя морунажка

Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

20 дена отпуск изкарах по Струма и надблюденията са ми същите - сутрин дава повече и по-качествени риби. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”