Aлтернативна стръв на морския червей !

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Вземи лопатата и си изкопай черви.Има навсякъде,но ти препоръчвам Атанасовското езеро, защото няма Лептоспироза, е червея е по-дребен , но Бургаски и рибите го предпочитат! :lol: Предния ден копаш, запазваш го в мокър пясък и влажен парцал, на следващия ловиш.Защо да им пълнищ гушите на търгашите - мангасаряни? Питай някой сговорчив пенсионер как се снабдява с черви и...ще сполучиш! :lol:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Laughing Предния ден копаш, запазваш го в мокър пясък и влажен парцал, на следващия ловиш.
Батьо,не съм съгласен за мокрия пясък и мокрия парцал. Червеите се посипват със сух пясък,без да има в него натрошени миди,защото срязват червеите и те умират ,което пък прави леш и останалите. Сухия пясъл изсмуква част от водата на червея и той вече не е толкова воднист,т.е. е удобен за риболова. В същото време ,това овлажнява и парцала. По този начин съм съхранявал червеи по 2 седмици,разбира се без да съм ги вадил за риболов. :D :wink:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
REX_HUNT
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: !!!

Мнение от REX_HUNT »

docenta написа:
REX_HUNT написа:Колеги,забравете тези измислици за стръв различна от морски червей.Историите от вида "кат има заргана,кълве и на връзка от обувка",няма да ви докарат слука.С торен червей съм правил доста прилична бройка заргани,но тогава морето вреше от горе споменатите.Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!! Наскоро пробвах силиконов червей /донесен от САЩ/изглеждаше досущ като м.червей,резултата беше нула,докато приятелите ми вадеха заргана след заргана.Нека СИЛАТА бъде с вас !
Рекси,
Много си прав за положението около Варна, ама нали вие, варненци, поне от двадесет и повече години привикнахте рибата на тоя морски червей? Не знам на колко си години, но през 1987 година на буната на Писател се молех като грешен дявол на някой от местните да ми продаде от същия червей /тогава мангалите не го доставяха в магазините, а всеки трябваше да си го копае сам/. Сега поне се вижда в магазините от 2,50 лв дозата, че и нагоре.
Но рибата не се интересува колко струва стръвта, ами от това дали й е по вкуса. Да речем, че морският червей е нещо като крем-карамел за заргана, още повече за кефала и някои други и го лапат здраво.
А кажи сега, авер, ти сутрин, обед и вечер всеки ден ли ядеш крем-карамел и няма ли да ти писне?
Затуй има място и за всякакви други видове ем, щото ние не сме риби, та да знаем какво им шавръка в главите балъшки :D
Наслука!
Привикнахме рибата на морски червей !?!?!? Колега друг път като пишеш,извини ме,глупости се позамисли дали да ги "постваш" тук.Варненци сме привикнали рибата на морски червей,хахаха,това е все едно да привикнеш врабче да гони овца за да се нахрани.Моля те не се опитвай да бъдеш компетентен относно морският риболов.Кога и какво не си намерил тук във Варна си е твоя грижа.От доста време насам си копая червеите сам /не че не мога да си ги купя/въпрос на принцип.За твое сведение съм на 33 год. и ходя за риба от 7 годишен.На слука в София и околностите ~! Апропо крем карамел ям когато си поискам.
ИЗЯЖ БОБЪР , СПАСИ ДЪРВО !!!!
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Някой пробвал ли е пипалце от калмар :idea:
Красимир от Балчик
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Имах предвид пипалце от калмара (мариновоно) или нещо подобно
Красимир от Балчик
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На торен черав си кълве зарганата доволно,пък дали ще я хванеш си е въпрос на майсторлък.Аз лично днеска имах поне 10 празни удара,щото тъпите червеи бяха от тънките и още с най-малкото чукване и го късат под куката.Добре е да е средна дебелина и да бъде нанизан през куката на повода и куката да се подава от средата на червея,щото иначе само ще има късания/на черава де/. Днеска също така скъсах две бомбарди,едната може би още е там,ако някой не я е извадил. :lol: Тъпа работа.Хората на морски червей взимат от време на време по някоя голяма платерина,също редовно и заргани.Много се очудих,като видях една риба,според мен кефал,но приличаше и на лефер,на близко до тетраподите,точно под платформата на вълнлома,скачаше над водата като ненормална поне три пъти по ред.Пляс,пляс,пляс...сякаш нещо я гонеше,а не мисля,че може нещо да я гони с тези размери. :shock: Поне половинка беше,според моето око.Скачаше на височина към 40-50см. :?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: !!!

Мнение от Краси 7650 »

soleno написа:
REX_HUNT написа:........Моят съвет е : забравете стръвта различна от морският червей !!!!
Извинявай , но това не е добър съвет ! Всеки може да пробва каквото си поиска и за каквото се сети и има възможност да си го достави. Аз какво ли не съм пробвал - успехи = 0,01%
Нека СИЛАТА бъде с теб ! и търпението също !

На мен лично не ми пука за цената от 2,50 за доза - аре сега - държите поне 50% от рибарите по 200-300 лева в ръце да хвърляте за заргани , а се ебавате за 2,50 - ще давам мъни дотогава докато ми е кеф да я ловя тази риба :wink:

Някой да ми каже обаче защо като си оставите червеите открити и само до минута долитат осите - направо полудяват от Морския червей - замислете се :wink: - и кое му е по-ценното - външния вид, крачетата, това как се гъне или съдържанието, което просто привлича рибата особенно, когато той е скъсан и прави "хранителна пътечка" ?
И на мен цената е безпроблемна , но когато е дефицит и оставаме без него..... какво правим тогава - не всеки живее във Варна - зада си го извади сам - в случая аз , ако нямах кола , най - близкото място е на десет километра от Балчик :?:
Красимир от Балчик
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

от една седмица си ловя на бял червей,пробвайте няма да съжалявате.
п.п. ама да пробвате като има зарган :wink:
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

за белия червей не вярвам :cry:
Красимир от Балчик
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Да споделя и аз мойто мнение за съхраняването на морските червеи ама като гледам как се дърлите кво ли ме чака?Съгласен с Чурулика за мокрото,но аз зимата си пресявам камъчета с големина до глава на кибритена клечка и ги преварявам.Ако някой е гледал рибки знае що се преварява.След това лятото като вадя червеи ги държа в камъчетата.Сигурно няма да го формулирам правилно,но сякаш така по-добре дишат и издържат повече в хладилника.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Е и аз съм си мързелив понякога,ама, когатосъм на палатка 3 дена до морето все се намира 1 час за това и после 1 година ползвам.
efond
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от efond »

Само леко да вметна че днес пробвахме да ловим зарган със зарган :) и Удари!!! Хванахме един добър каиш.... 8) взехме един дребосък и лееко му одрахме малко кожичка не много дебело , към 2-3 санта... така че пробвайте хора ... оказа се че е и канибал ...експериментираите защото на риболов ти трябват поне 3 дози което си е 7,50... не е никак малко даеба

Наслука
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 9:10 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Е , за кълмар забравих да пробвам - понеже предложих пипалце
изкарвам си морски червеи от Бялата лагуна и ми стигат за седмица
- някой хвана ли на пипалце от кълмар
новобранец
новобранец

za kalmara

Мнение от ogidogi »

Между 25 и 29 септември бях на Халкидики. За мое голямо огорчение в суматохата около тръгването забравих блатните червеи в хладилник. На место там не можах да измисля по добра алтернатива от маринован калмар (разбирай пипала). Купих едни консерви от LIDL-а, но единствено откъслечни удари имаше като нито един път не успях да засека нещо. Според мен рибата просто буташе стръвта и я оставяше, вероятно не харесва калмари колкото мене.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”