Пираня в Марица ???

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Пираня в Марица ???

Мнение от Ribolubitel »

Турски рибар хванал 45 см. пираня в Марица??? :shock: Дали е възможно пираните да живеят нормално по нашите географски ширини, не знам.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5023271
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пираня в Марица ???

Мнение от begleca_sv »

то нестига че реките се обезрибиха вече ами пуснете и пирани да ядат хората ..........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Възможно е ако е пусната в този сезон! Зимата няма да оцелее по нашите географски ширини... доказано е!
Виж във водоем като ТЕЦА обче ще е кофти :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
didogn71
новобранец
новобранец

Мнение от didogn71 »

Преди няколко години и в Габрово имаше уловени пирани.
http://news.ibox.bg/news/id_937476674
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Който е ходил по държави, в които виреят доволно пирани знае, че хич не са опасни за хората :wink: в реките има милиони бактерии, които биха ви убили по-бързо от тези безобидни твари :) пък и като чета статията ми става смешно :
''Кадир Йосал, който лови риба в реката от двайсет години, твърди че за първи път среща подобен вид в района. Според него наличието на пирани може да сложи край на риболова в р. Марица, като има опасност и за хората.''
Как пък веднага ги разпозна,че са опасни за хората като има вариант и да са тревопасни не мога да разбера :lol: по тая логика дайте да се пазим и от щуките, току виж изяли някой :lol:
Винаги ми е било интересно как хора виждали пирани само по анимъл планет пишат статии за тях ,че даже така написано, че и да всее паника :lol:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

поне знаем пак от Анимал планет,че са много вкусни...
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Как пък веднага ги разпозна,че са опасни за хората като има вариант и да са тревопасни не мога да разбера :lol: по тая логика дайте да се пазим и от щуките, току виж изяли някой :lol:
Винаги ми е било интересно как хора виждали пирани само по анимъл планет пишат статии за тях ,че даже така написано, че и да всее паника :lol:
Поне ги е разпознал :lol:
Папарака им вика
морска риба
:lol: :lol:
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Мине не мине някво време,и току някой закъсал новинар,вземе,че пусне подобна "сензация".Само за сведение,ще ви съобщя,че нищо няма да ми струва,имам достатъчно "мощност"да събера всичките местни журналяги и да им изтеса най-сензационната новина за региона,от незнайни години досега,ама рийш ли,щото лятото е супер горещо,та :" Както си седях връз тоалетната чиния,изведнъж от канала се подадоха едни зъбати дълги челюсти,хлацнаха точно под сфинктера ми,някак си така разочаровано,ми алигатор беше,дейбъ,от Нешънъл Джиографик съм го упознал и в кътните зъбери,ама не ми е е харесал непедераския мъжкарски космат задник,та...".
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

INCUBUS написа:Мине не мине някво време,и току някой закъсал новинар,вземе,че пусне подобна "сензация".Само за сведение,ще ви съобщя,че нищо няма да ми струва,имам достатъчно "мощност"да събера всичките местни журналяги и да им изтеса най-сензационната новина за региона,от незнайни години досега,ама рийш ли,щото лятото е супер горещо,та :" Както си седях връз тоалетната чиния,изведнъж от канала се подадоха едни зъбати дълги челюсти,хлацнаха точно под сфинктера ми,някак си така разочаровано,ми алигатор беше,дейбъ,от Нешънъл Джиографик съм го упознал и в кътните зъбери,ама не ми е е харесал непедераския мъжкарски космат задник,та...".
Зимах ти мненията за сериозни,поне тези свързани с риболова... :?
Колкото и сериозни да са били,ама след това ,,журналистическо ,,мнение,вече не знам ...
Тези пирани в габровско си бяха истински и на лице :wink:
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В Габровско винаги ще има нещо" налице"от такъв характер,щото като и в Смолянско,е толкова закъсало дереджето,та...Никога не съм държал някой да ме възприема "на сериозно"във форума-достатъчно сериозности имам в жувота,за да мога да си позволя да се отнасям лекинко иронически към некои не толкова сериозни неща в същия този жувот...
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Сума ти народ ги гледа в аквариуми от години,па некои зевзеци ги пускат в реките за да става шоу и да дадат хляб на журналята.Това че се ядат спор няма,с удоволствие ще апна тоя зъбатко.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

AL KAPONE написа:Зимата няма да оцелее по нашите географски ширини... доказано е!
Виж във водоем като ТЕЦА обче ще е кофти :wink:
Оцеляват не ами ....... последно в Мечкаревските дупки извадиха една към 2кг в ранна пролет ! Знам за извадени още 2бр от пресевните на Шаново/Зимница !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

тези едрите пирани не са месоядни видове, ония дето (уж) ядат хора, са по 20см и са на големи ята.
Интересни хора сме - като видим водна змия пищиме и бягаме, че ще ни ухапе...
Сега пък и от пирани да се пазиме :) :)
Мечтата ми е да пусна един алигатор на Панчарево да разреди малко рибарите, ама нейсе! Скъпи са пущините...
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Не се косете бре колеги!!стига да имат добри вкусови качества ще се изяде от мургавите ни събратя :lol: :lol: То кво шава в БГ. става за ядене :lol: та крокодили ли ще останат.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,тук подкрепям колегата напълно :lol: Точно покрай Марица изобилства с т.нар."нови европейци",така,че ако в действителност има в реката пирани,жална им майка и на пираните :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”