Как да си сваря ка`амак за захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

kutsuzlia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Как да си сваря ка`амак за захранка

Мнение от kutsuzlia »

Колеги моля дайте рецепта за ка`амака за пружина.Имам един пакет царевично брашно от магазина.Как да го сваря и колко твърдо да е за [аран`е :)
-Кълве ти, кълве ти!!! Звънчето ти излетя направо!!!
-Абе да се лови сама като й е мерак толкоз...
:-D
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

По принцип трябва да има на опаковката описание,а в случая вода на котлона като заври сипваш по малко и бъркаш с дървена лъжица докато започне да се отделя от стените на съда гледай да не е силен котлона че изгарянията са страшни.А има и готова смес по лесна завира пускаш и готово(по магазините) успех
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Ако ти загори качамака няма да се плашиш, а се радвай, защото няма по- хубав естествен ароматизатор за качамака от миризмата на печено(изгоряло)!!!! Доказано е!!! Не случайно в повечето захранки се добавят печени смлени компоненти.
kutsuzlia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kutsuzlia »

А как да разбера колко твърда да е сместа?
kutsuzlia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kutsuzlia »

Имаше една тема точно за рецепти за качамак ама не мога да я намера.Ако нямкои си спомня къде е моля нека ми прати link че качамака ми е на котлона в момента. Без майтап!
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

слагаш вода на котлона да заври,по принцип аз си го правя на око,но около 1.5-2 л.на 1 кг.брашно! насипваш брашното и бъркаш сещевременно с дървена бъркалка или нещо от сорта!когато сместта стане гъста,махаш съда от котлона и започваш да бъркаш докато сместта започне да се отлепя от стените на съда!ако ти се стори рядка можеш да насипеш още малко брашно!след това вече по собствено желание можеш да сложиш допълнителни ароматизатори,ванилии и тем подобни!оставяш я да истине и почваш да я дереш!(рибата имам в предвид)наслука!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

За твърдостта- на теб трябва да ти хареса. Да не пада от пружината при замятане, а да пада при засичане с уловената риба. Така ще се захранва самото място, но пък ти трябва да се стремиш да го уцелиш всеки път. Ако качамакът ти е станал малко твърд(за да правиш еднакъв качамак всеки път е необходима доста практика) лесно може да се направи по-мек( с течен ароматизатор), но обратното е много трудно!!!!!!
Когато бъркаш качамака в тенджерата и той се отлепи от дъното( станал е на една голяма стегната топка) го поставяш на поднос или нещо плоско, като качамака го разкъсваш на малки парченца за да истине по-бързо. След което го месиш малко и го поставяш във влажна кърпа за да не изсъхва. Това с месенето понякога аз не го правя, затова и не го давам като препоръчително действие. Ако качамакът ти се вкисне- не го изхвърляй!!!!!! Смело го поставяй и не изпускай пръчката от поглед- на вкиснат качамак понякога се постигат невероятни успехи!!!! Вкиснатият качамак понякога е по-добър и от загорелият!!!!!
Обаче от качамак за река Дунав и за язовир има огромна разлика!!!!
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Абе веднъж на Дунав имаше един дядо :))) бая шарани извади и не казваше как ги лови :)) криеше се зад една каруца и нещо бъркаше там. Как да е най-накрая сподели със мен :))
Системата е БУЛВАН ;)))
Един път се опитах да направя булвани ама нещо не ми се получиха но смятам че по пътя на пробите и грешките ще стане.
Взема се кюспе което се накисва след това се разбърква със царевично брашно и бяло брашно (колко нули незнам :))) и една ванилия се слага, като стане тесто се прави на продълговати топчета като среден картоф които се печат в тава поръсена на дъното с чаревично брашно. Печете ги докато станат като гума. От сместта трябва да сте оставили малко за замаска. В булвана се набиват 6 куки с дръжките навътре вързани по две със медицински конец и с едно ластаче се прехваща булванчето отгоре със замаската се минава и го запращате както викат власите "НА ВОДА". Така съм виждал да ловаят аз не съм пробвал.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Имаше една тема точно за рецепти за качамак ама не мога да я намера.Ако нямкои си спомня къде е моля нека ми прати link че качамака ми е на котлона в момента.
Аз се поразрових за въпросната тема, защото не ми се пишеше наново. Рецепти за качамак съм пускал в "Риболовна захранка", тема "Евтинка, но ефикасна" :oops: :oops: Надявам се да са ти от полза...
kutsuzlia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kutsuzlia »

Мерси много, колега! :wink:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: Как да си сваря ка`амак за захранка

Мнение от old fox »

kutsuzlia написа:Колеги моля дайте рецепта за ка`амака за пружина.Имам един пакет царевично брашно от магазина.Как да го сваря и колко твърдо да е за [аран`е :)
:lol: Мойта рецепта за маджун: 300гр царевично брашно се забърква на качамак, 200гр кюспе - леко накиснато с вода, едно яйце и като позастине се меси като кайма и го сгъстявам пак със царевично брашно :lol: Ако го направиш по-редко, на гьола можеш да кобинираш с някаква захранка. Държи се доста здраво и това позволява разни комбинации :lol: :lol: НА СЛУКА :!: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”