Ластик Browning fishing.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Zoro79
новобранец
новобранец

Ластик Browning fishing.

Мнение от Zoro79 »

Здравейте!Имам питане относно латексовия ластик на browning maximum stretch 700% 1.8 mm. за по точно има снимка на Bob Nudd на кутията.Та искам да попитам латексовите ластици от тоя размер в съотношение на какви влакна вървят и колко големи риби може да се ловят на щека с него.Попринцип всички такъми са ми на Browning, много ги харесвам, като качество и работа а и чух че латексовите ластици на Sensas са по-меки и били добри за едри риби, затова си купих да опитам чистия латекс.Поздрави!
Zoro79
новобранец
новобранец

Re: Ластик Browning fishing.

Мнение от Zoro79 »

Ако може да кажете и колко горе долу държи един такъв ластик, защото аз знам, че не са много трайни.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

0.20 повод, издържа в зависимост от употребата. Ако си все капо и 2 сезона ще издържи :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Друго си е силиконя... :lol:
1.8 мм плътен ластик ме плаши и навява ужас в мен. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Мунчо написа:Друго си е силиконя... :lol:
1.8 мм плътен ластик ме плаши и навява ужас в мен. :D
Силикона е прекалено твърд, поне за моите представи за правилна работа на ластика.
Говоря за ластици до 1 мм, по дебели плътни не ползвам.

Zoro79, какви риби ще ловиш първо? Хубаво мислиш за здравината на ластика и какви влакна ще ползваш с него, но тоя ластик трябва и да сработва все пак, нали? Тръгваш да разсъждаваш в следната последователност: риби > стръв > куки > специфики на водоема > ластик > линия
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Zoro79
новобранец
новобранец

Мнение от Zoro79 »

Рибите ще са от порядъка на 1,2,3 и евентоално 4 кила, затова взех малко по мек ластик, защото искам
да излъжа някоя и друга по едра риба.Стръвта ще е бял червей,царевица и може би силиконово пръстенче за пелети.
поради тая причина мисля да сложа кука No 12 Kamasan B 611, достатъчно здрава кука, а в същото време и малко по финна заради белия червей.Дебелината на ластика е такава заради корените до брега, а и шаранчетата са си доста
прочути с дърпането.Поради тая причина мисля да сложа малко по дебело влакно, но прекаля ли много се намаляват кълванетата рязко!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

За тези риби бих сложил 2,2- 2,5 мм кух ластик, според мястото.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
MIIRON
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от MIIRON »

Венелин Радушев написа:За тези риби бих сложил 2,2- 2,5 мм кух ластик, според мястото.
и аз съм на това мнение!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”