Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Въпрос към шаранджиите
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Въпрос към шаранджиите
Защо царевицата когато се накисва се слага бира
Жокер:Да вкисне.Но защо 

Първата книга която прочетох за риболов се казваше "Всичко за риболова" ако не се лъжа от Николай Русков.Там за риболов на шаран се казваше че най-евтината и достъпна захранка са "гроздовите джибри,разпръскват се на голяма площ и добре привличат рибите" даже горе долу съм запомнил цитата.Трябва пак да я издиря тая книга,там беше описан риболова на всички риби в България по методи от преди 20 години.Примерно за толстолоба пишеше "нашите риболовци все още не са намерили ефективен метод за ловене на тази риба правени са опити с листа от зеле и др. 

- dimitar_
- сериозен играч
Абе не знам дали ще съм прав , но май истината е , че шарана обича да си "пийва" , иначе не мога да си обясня защо обича царевица в мастика , ром , коняк и други питиета със "сладникава миризма" ... !
Поне аз доколкото си спомням , винаги съм си правил млечна царевица с "хоремашка" мастика от времето когато имах "жълто" около устата (става въпрос за мъх , подобен на мустак ...) , а продължавам и сега .
Та не знам , Илийка , може би "градуса" в комбинация с хубав аромат си казват своята дума ... , но някои неща трудно се обясняват , по си е лесно да му дадем на шарана , това което обича , без да му мислим , защо ли го обича ?
Поне аз доколкото си спомням , винаги съм си правил млечна царевица с "хоремашка" мастика от времето когато имах "жълто" около устата (става въпрос за мъх , подобен на мустак ...) , а продължавам и сега .
Та не знам , Илийка , може би "градуса" в комбинация с хубав аромат си казват своята дума ... , но някои неща трудно се обясняват , по си е лесно да му дадем на шарана , това което обича , без да му мислим , защо ли го обича ?