Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Мнение от Д.Граховски »

cucko написа:дядката не е бракониер, а нарушител!
Коренно различни неща са! ;)
И аз това щях да напиша ама си ме изпреварил. :drinkers:
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

cucko написа:Върбанов, дядката не е бракониер, а нарушител!
Изобщо не са коренно различни неща,и дядото и тези с мрежите и тока НЕ СПАЗВАТ закона.Под каква форма не е от значение.
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

cucko написа:Върбанов, дядката не е бракониер, а нарушител!
Така е докато не е прибрал всичко каквото хване ( ако хване ) , а мисля не се съмняваш ,че ще се случи ! И едното води до другото :wink: Нали никой не си мисли ,че човека просто е отишъл да постои малко на реката с 4 въдици и каквото хване да го пусне :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Ами много добре знаеш, че всеки шаранджия няма как да лови само с 1 бр. въдица(това не е спининг,плувка или фидер)!На него му трябват 3 бр. за да експериментира със стръв,места и т.н.
Според мен трябва контрола да се наблегне тогава когато някой си тръгва с непозволен улов(маломерен или с превишено количество според закона)!Само тогава можеш да го наречеш бракониер!

п.с. За разлика от някой който лови с непозволени средства, хванат на момента отива директно в графата действащ бракониер!(дори и без улов)
Последно промяна от cucko на Чет Авг 02, 2012 6:23 pm, променено общо 2 пъти.
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Сисе какво му трябва на един шаранджия и закона са 2 различни неща :wink: Съгласен съм , че закона не е идеален , но е закон и то действащ :idea: За контрола съм съгласен също ,че трябва задължително да се засили за да няма подобни теми ! Трябва ли да коментираме още ? Пише го черно на бяло прочетете вместо да спорите ! Местните , които познават дадената река и местата по нея няма какво да експериментират на реката защото ловят там цял живот и им е пределно ясно как и на какво :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Тая тема е безмислена и сме я дъвкали 100 пъти. Дядото е бракониер, както и всеки който лови с повече от една въдица на река, както и всеки който не си е записал излета в риболовния билет и т.н. Закона не е регламентирал малки и големи бракониери. Единствения законен начин да ловиш с повече на брой въдици е да изкараш билет на жена си или на детето си или на комшията, но те трябва да са с теб.
Кой ще спазва буквата на закона и кой ще спазва законите дето са в главата му, си е негов проблем.
Истината е , че докато няма завишен контрол и зарибявания и със 100 въдици да отидеш пак няма да има риба, защото каква файда, че дървения закон позволявал 1 въдица на река, като то всеки втори е с по 5-6 и нагоре и въпреки всичко не е това главния проблем. Аз принципно съм за спазване на закона до последната му запетайка, но най-важното за един закон е , че трябва да важи за всички.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

cucko написа: дядката не е бракониер, а нарушител!
Естествено, че не е бракониер! Това е все едно да карате с превишена скорост, нали има закон, ставате нарушител на закона не "престъпник".

И това пише в закона:
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;

Айде сега си снимайте билетите и ако няма написано ? Какво ? Бракониери ли сте ? хах
:)
На всички пожелавам Наслука и по-малко караници.
ivan1951
новобранец
новобранец

Мнение от ivan1951 »

Единствения законен начин да ловиш с повече на брой въдици е да изкараш билет на жена си или на детето си или на комшията, но те трябва да са с теб.

Нямам нищо лошо,към колегата ,но това трябва да се промени,не може да хвърлиш 20 въдици,и да има един рибар на масата :D
Нещата куцат.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Аз пък много се дразня ,като каже някой ,за такива дядковци ,че са бракониери,нарушители или каквото и да е .
Що..щото и аз съм такъв :D ,ловкам си с две дъдици на реката,ловкам си и нощно време на язовира и не ми пука.
Цялата Мара втасала в тая държава ,та до дядката сте опряли.
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

За превишена скорост си нарушител,но ако си пил си направо престъпник!Така, че вие си правете сметка кой е по-опасен!
Няма нужда да ми копирате разни членове, наясно съм със закона!
Мисълта ми е съвсем друга,но вие вместо малко да помислите, веднага скачате насреща ми!
За да не продължаваме да дъвкаме едно и също предлагам да помислим дали да се добави в риболовните билети разрешителни за всеки вид риболов!/един вид като категоризация в шоф.книжки!/
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Трябва да се промени закона на 2 въдици за река..една на леко и една на тежко...А шаранджийте със 2 дънни ..щото съм виждал такива със по 10..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

cucko написа:За превишена скорост си нарушител,но ако си пил си направо престъпник!Така, че вие си правете сметка кой е по-опасен!.....
Нарушител,престъпник,бракониер - няма голямо значение как ги наричаме ние във форума.Важното в случая е,че не спазват закона,следователно подлежаи на наказание.Теб,колега ако те спрат ченгета за превишена скорост,обясняваш ли им,че закона е много тъп и не трябва да те глобяват и да ти взимат точки,защото многото ПТП-та ги правят пияните шофьори.
Това е толкова дъвкана тема,че няма на къде повече.
Лично аз нямам нищо против дядката да си лови ако иска и с 10 въдици.Ясно е,че така няма да обезриби реката,но нарушава закона и трябва да е готов да си понесе последствията ако го пипнат от ИАРА,а не да почне да мрънка:гонете мрежари и токаджии а мен не ме закачайте.
Изображение
Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

cucko написа: За да не продължаваме да дъвкаме едно и също предлагам да помислим дали да се добави в риболовните билети разрешителни за всеки вид риболов!/един вид като категоризация в шоф.книжки!/
Нямаме нужда от нови формалности и бумащина.Хем контрола сега е слаб, хем и съзнанието на доста народ не е на нужното ниво.Дядото в случая е нарушител, но е малкия проблем. Първо нека да се преборим с големите нарушители, които извършват "стопански" риболов с непозволени средства.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Нямаме нужда от нови формалности и бумащина.Хем контрола сега е слаб, хем и съзнанието на доста народ не е на нужното ниво.Дядото в случая е нарушител, но е малкия проблем. Първо нека да се преборим с големите нарушители, които извършват "стопански" риболов с непозволени средства.
Ако компетентните органи се справят с големите нарушители след 1-2 години и на една въдица няма да насмогваме да ловим.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Дядото наистина е "малкия" проблем,но според мен "малкия" и "големия" проблем трябва да се решават заедно.Иначе след години,когато ще е преборен "големия" проблем (дай ,Боже),тогава "малкия" проблем ще е свикнал никой да не го закача и тогава иди го превъзпитай - невъзможно.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”