Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Клуб Балканка
 Клуб Балканка

Клуб Балканка
 Клуб Балканка

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Клуб Балканка
 Клуб Балканка

Клуб Балканка
 Клуб Балканка

Ха честито – за новия закон.
Модератор: Кърцата
Ха честито – за новия закон.
Новият ЗИД на Закона за Рибарство и Аквакултури ще е публикуван в Държавен вестник - брой: 59, от дата 3.8.2012 г.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Нещо не мога да го отворя – може и да искат някаква регистрация или пари, не знам. Но вероятно утре ще го качат на сайта на парламента. Нали днес сме 02.08 все още.
Обаче това означава, че от понеделник влиза в сила, освен ако в преходните и заключителни разпоредби не пише друго, а вероятно не пише.
Имаше и още някакъв проблем, защото някакви май бяха хакнали сайта на парламента, та може и да не се отваря. Някой ако го открие текста – да вземе да пусне линк.
Мариане – чуеш ли бре. В тебе ни е надеждата.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Нещо не мога да го отворя – може и да искат някаква регистрация или пари, не знам. Но вероятно утре ще го качат на сайта на парламента. Нали днес сме 02.08 все още.
Обаче това означава, че от понеделник влиза в сила, освен ако в преходните и заключителни разпоредби не пише друго, а вероятно не пише.
Имаше и още някакъв проблем, защото някакви май бяха хакнали сайта на парламента, та може и да не се отваря. Някой ако го открие текста – да вземе да пусне линк.
Мариане – чуеш ли бре. В тебе ни е надеждата.
- krokibg
- учете се от него 
Re: Ха честито – за новия закон.
Как го прочетеш като не е публикуван бе   

Отваря страницата но го няма текста,още не са го набрали,дано утре да го качат !!!
 Отваря страницата но го няма текста,още не са го набрали,дано утре да го качат !!!

Отваря страницата но го няма текста,още не са го набрали,дано утре да го качат !!!Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
БРАВО ДИДИ И ЧЕСТИТО

- 
				starlight
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Споко, това им е бъг в сайта на парламента.
Утре ще се появи линк "Изтегли броя" във PDF.
Иначе ето линк със законопроекта: http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13559
Там могат да се видят и докладите от комисията.
Ето ви и запис от пленарното заседание (второ четене): http://www.parliament.bg/tv/?archive=1&lng=1/ID/344
Във "Част 2" четат закона от 12-та минута нагоре.
До колкото го прехвърлих онзи ден всичко се прие, както е по докладите от комисията.

Утре ще се появи линк "Изтегли броя" във PDF.
Иначе ето линк със законопроекта: http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13559
Там могат да се видят и докладите от комисията.
Ето ви и запис от пленарното заседание (второ четене): http://www.parliament.bg/tv/?archive=1&lng=1/ID/344
Във "Част 2" четат закона от 12-та минута нагоре.
До колкото го прехвърлих онзи ден всичко се прие, както е по докладите от комисията.
- 
				starlight
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Честит ви за закон колеги 
Само не виждам във вестника от кога влиза в сила.
По принцип това е допълнение към закона и мисля, че влиза в сила още
с обнародването му в държавен вестник, демек от днес 

Само това ме притеснява:

Само не виждам във вестника от кога влиза в сила.
По принцип това е допълнение към закона и мисля, че влиза в сила още
с обнародването му в държавен вестник, демек от днес

Само това ме притеснява:
Някой да провери какво по-точно означава това, за да не стане изцепка.§ 124. В 6-месечен срок от влизането в сила на този закон министърът на земеделието и храните и министърът на околната среда и водите издават наредбите по прилагането на закона.
Законът е приет от 41-ото Народно събрание на 19 юли 2012 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
Линкът дето съм го пуснал в първия пост вече се отваря. 
От парламенто ми беха обяснили, че влиза в сила три дни след пускането му в ДВ.
Т.е. - понеделник. Все тая.
Мариане - това значи, че Наредбата за нощния риболов задължително ще излезе до 6 месеца. Но може и по-рано.

От парламенто ми беха обяснили, че влиза в сила три дни след пускането му в ДВ.
Т.е. - понеделник. Все тая.
Мариане - това значи, че Наредбата за нощния риболов задължително ще излезе до 6 месеца. Но може и по-рано.
Бате Димо, специални поздрави за теб и Алан, защото вие я изнесохте цялата работа по тоя заkон!

- 
				Brevering
- новобранец 
Чака се заповед преди да може да се лови нощем, да не изгори някой...

6. Досегашната ал. 5 става ал. 6 и се изменя така:
„(6) Редът, условията и водните обекти, в които се разрешава любителски риболов през тъмната част на денонощието, се определят със заповед на министъра на земеделието и храните.“
- daniel defoe
- разбира нещата 
Това, сигурно е във връзка с предстоящото тотално обезрибяване у нас.3. Досегашната ал. 2 става ал. 3 и се изменя така:
„(3) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.“
После форумът, ще бъде преименуван в ... "на Жаба"

Хммм,
Прочетох коментари, че влизал в сила от вторник. Как ша изтраем не знам.
Забраниха официално и съвсем ясно парашутите.
§ 48. В чл. 35 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1:
а) в т. 2 думата „електроулов“ се заменя с „улов с електрически ток и лъчения“;
б) в т. 3 накрая се добавя „с изключение на бийм трал“;
в) създава се т. 7:
„7. маломерни мрежени уреди тип „парашут“.“
47. „Парашут“ е вид малоразмерен мрежен уред, състоящ се от единична мрежа, закачена на края на влакното, с различна големина на „окото“ и тежест, закрепена в средата, при който мрежите остават на дъното на водния обект и продължават да задържат и умъртвяват водни организми.“
И няма да е зле да се видят новите глоби – за нощен, за надвишен улов или брой пръчки, за маломерни, през забраната и за много други неща. Сметам доста народ ша се заинтригува специално. После да не реве.

Прочетох коментари, че влизал в сила от вторник. Как ша изтраем не знам.
Забраниха официално и съвсем ясно парашутите.
§ 48. В чл. 35 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1:
а) в т. 2 думата „електроулов“ се заменя с „улов с електрически ток и лъчения“;
б) в т. 3 накрая се добавя „с изключение на бийм трал“;
в) създава се т. 7:
„7. маломерни мрежени уреди тип „парашут“.“
47. „Парашут“ е вид малоразмерен мрежен уред, състоящ се от единична мрежа, закачена на края на влакното, с различна големина на „окото“ и тежест, закрепена в средата, при който мрежите остават на дъното на водния обект и продължават да задържат и умъртвяват водни организми.“
И няма да е зле да се видят новите глоби – за нощен, за надвишен улов или брой пръчки, за маломерни, през забраната и за много други неща. Сметам доста народ ша се заинтригува специално. После да не реве.
- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Промените няма да доведат до реално намаляване на бракониерството -иначе,наистина честито за новия закон!Всички ще плащат повече.С него още повече ще се пълнят гушите на адвокатите,а НП ще "падат" на дълги поредици в съда...Няма да изпадам в подробности,не ми е работа,нито имам желание.Само ще помоля,след две години пак да обсъдим -дали наистина е било за "честито" ?

- 
				Petur60
- вече хвърля и на тежко 
Благодаря ви, колеги, че с усилията си ни помагате и ние да не губим надежда в борбата срещу бракониерството.

- lachezarnb
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
INCUBUS написа:Промените няма да доведат до реално намаляване на бракониерството -иначе,наистина честито за новия закон!Всички ще плащат повече.С него още повече ще се пълнят гушите на адвокатите,а НП ще "падат" на дълги поредици в съда...Няма да изпадам в подробности,не ми е работа,нито имам желание.Само ще помоля,след две години пак да обсъдим -дали наистина е било за "честито" ?
Някакво предложение ли имаш или изказването е в стил " сички са маскари" ?
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/

Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
- С.Върбанов
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Питане -  това за реките ли се отнася ? 
б) в т. 2 думите „една въдица (пръчка)“ се заменят с „2 броя въдици (пръчки)“, а думите „единични, двойни или тройни“ се заменят с „единични или двойни“.

б) в т. 2 думите „една въдица (пръчка)“ се заменят с „2 броя въдици (пръчки)“, а думите „единични, двойни или тройни“ се заменят с „единични или двойни“.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Абсолютно. Текста продължава с "при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;"С.Върбанов написа:Питане - това за реките ли се отнася ?
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !