Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Живот и здраве,от понеделник пак ще я гоним за една седмица,пък каквото сабя покаже
Ако има ,има ,без това имаме нужда и от релакс 
Положението с рибата е така,тегаво е ,но ще тръгне,трябва да сме оптимисти
Като разгледах темата,миналата година горе долу по-това време тръгна,да видим тази как ще е.
Интересен удар на въдица за бяла риба са имали моите хора,при изваждане, костурчето за стръв половината отхапано.Щука?

Положението с рибата е така,тегаво е ,но ще тръгне,трябва да сме оптимисти

Като разгледах темата,миналата година горе долу по-това време тръгна,да видим тази как ще е.
Интересен удар на въдица за бяла риба са имали моите хора,при изваждане, костурчето за стръв половината отхапано.Щука?
Всичко може,но не всеки го можe.

Може и да е от рак ... от всичко може да е ... аз сигурно ще ходя от четвъртък до неделя на Сопот ,НО ... се колебая дали на Сопот или на Стамболиеца ? мнения ?
-
- вече хвърля и на тежко
Радо, да не те разочаровам, но и на двата е еднакво зле. Поне по моите данни. На Стамболийски изключително дребни таранки, става въпрос за местата, където ходят троянците - в началото на язовира. На Желязна и там - дребна таранка и костур, а и го точат яко. Утре баща ми отива на еднодневка на Сопот и ще пиша инфо.
Ванка инфото ще е с днешна дата.Но за радост едрия червенопер се опитва да дърпа и сносен таран на дестинация 100м с лодка на подвижна плувка,стръв жито и сладка царевица,но с тези градоси в гемията е отврат
дълбочина около 5м.Но от вилата гледам движение сутрин се изсрелва по някой добитак,ще почне да дърба гладно не се стой и само планктон не става,трябва и нещо под кожата за на зима 

Риба къща няма.
-
- вече хвърля и на тежко
Сутринта се обавдах на татко - на немския залив са - няколко от едрите червеноперки, няколко таранки и косурчета и безброй маломерни платички. На обяд пак ще му звъня.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз утре заминавам пък каквото сабя покаже,ще пиша от язовира 1 чувал с царевица съм му приготвил.Ще сбирам всичката риба при мен дай БОЖЕ 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
А дано,ама остави и за мен в събота,че да не съм капо
И гледай да не я призобиш.

Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Какво става с язовира не знам,има риба на шамандурите,веднага след водораслите също ,но не иска да кълве
Два дни имаше сериозни бури,дъжд ,разчитахме да тръгне след това ,но пак същото -дребосък на плувка и някоя каракуда на дъно.Водата пада нормално,даже два дни беше задържал ниво.На влачене пак нищо.

Всичко може,но не всеки го можe.

Ще тръгне,релаксирай,отбери зърна царевица и ги свари за стръв пусни ги в диб или с ароматизатор,всъбота ще се видим 

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Днеска видях много интересен хванат амур.Колеги паркираха колата хвърлиха първата въдица няма и 30 секунди и хванаха 10 кг амур.Е т'ва ако не му се казва късмет здраве му кажете
Хората по 1 месец стоят и не могат да хванат.Мите мислех да минавам през лагера ви ама като забружди първия дъжд вечерта не посмях да тръгна с колата да не закъсам по черния път.Аз бях под вилата на немеца.Днес си налових 10 кг таранки.Само калибровани по 700 г мерих ги
.Ами това е честито на печелившите днес.След 2 седмици пак там 

Е голем си бате,кажи поне на какво ги лови,дъно,плувка,стръв,с лодка ,в ръкава.Снимай ги че да видим и ние риба
Сомо язовира пейзажи гледам. 

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Ами трябваше вчера да напишеш коментара.Избягвам снимки в кофи и в мивката,че ще ме помислят че месарствам.Останаха 3 в хладилника ама не са за снимка.Обещавам другия път и с рибата да се похваляяз,Сопот написа:Е голем си бате,кажи поне на какво ги лови,дъно,плувка,стръв,с лодка ,в ръкава.Снимай ги че да видим и ние рибаСомо язовира пейзажи гледам.

И все пак поствам снимка ,която не харесвам:

Рибите са хванати на стръв царевица на шамандурите където беше нахранено за големите риби.Плувка 2 гр. повод 0.12,кука 12 номер.Рибите се хващат между 12:00 и 14:30 следобяд.След това всичко приключва.Мисля че по изчерпателна информация не мога да дам

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Таа таранка ,в кофата ,ако е 700гр,уклея до нея трябва да 300гр
Инъче браво за слуката,към 14-15 бр са били,се едри

Аз там съм пораснал...
- Menkata
- фен клуб-скобар
E-e-e вие сега и кантарчето следващия път.Уклея не знам колко е бил той беше бонус.Колега залагам си главата за едрината на рибите.Кофата тежеше точно 10 кг,хайде сега направи сметка колко са едри каракудите.Уклея беше употребен с други рибки още на същия ден.Все пак бях на 3-дневен риболов трябва да има и мезенце все пакbobo_33333 написа:Таа таранка ,в кофата ,ако е 700гр,уклея до нея трябва да 300гр![]()

Привет риболовци,от видяното и прочетено до тук констатирам,че има колеги които познават язовира доста обстойно.Бихте ли ме посъветвали за подходящо място за къмпингуване с каравана,мястото може и да не е най перфектното за риболов , имам малка лодка с която надявам се ще намеря място да хвана като за една чорба. Благодаря на всички дали предложение предварително.