Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Риболов в Румания
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
колеги-всичко убаво,ходих до румьния не за риба ами по работа и на разходка,имам едно наблюдение,а именно с ЕЗИКА НИКАК не мое да се оправите
загубих се в букурещ и мамата ми се еба докато се оправя
накрая ми се случи може би най смешното нещо напоследьк-след като вече се бях отчаял питах едни ЦИГАНКИ сьс забрадки и те за учудване доста сносно на РУСКИ ми обясниха кво да правя
та чак по добре от мен го говореха-смял сьм се по целия обратен пьт
ааа-и нещо друго-ако ви се случи да тьрсите центьра,да знаете,че centuri(или нещо подобно) НЕ Е центьр
аз така се преебах-стигнах в некви промишлени райони и тогава отече положението..не знам кво значи това,но центьр е centru
наслука в румьния 
п.с
светофар е СЕМАФОР
логично,а?

ааа-и нещо друго-ако ви се случи да тьрсите центьра,да знаете,че centuri(или нещо подобно) НЕ Е центьр

п.с
светофар е СЕМАФОР

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- вече хвърля и на тежко
Сега имам малко свободно време, та да пораздуя темата и аз. От12.09 до 16.09 с колеги бяхме на риболов в Румъния и по-точно на делтата на Дунав.
1. Първата ми препоръка е относно парите. Снабдете се с леи от България и не разчитайте да закупите от Румъния. По много сложен начин преизчисляват всичко, така, че все ние ще бъдем пре....ни. С нахлуването на румънците, почти всяка банка разполага с румънски пари.
2. Когато се отива конкретно за риболов, навлизайте в Румъния от най- близкото КПП. Конкретно за делтата на Дунав е най-добре да се избере маршрута Кардам - Констанца - Тулча. Тулча е началната точка за достигане на делтата. Препоръката ми е такава, защото някой неща в Румъния, които ние по път сме свикнали да използваме са безбожно скъпи. Пример: кафе от автомат, в бензиностанция на Лукойл, струваше 15 леи, което прави около 9 лв. Съответно им препоръчахме да си го пият със здраве.Иначе бензините им са със същите цени, дори и с някоя стотинка по-евтини.
3. В Тулча спрете пред някой хотел на паркинг. Тъй, като, колата ще оставите за няколко дни, добре ще е да е в охранявана зона. Цената за един ден е около 15 - 20 леи. Ние оставихме две коли на паркинга на хоетл Делта и за пет дена и ни обръснаха със 160 леи. От паркинга до реката са някакви 20 метра.
4. По цялото протежение на крайречната улица има на разположение лодки, с които ще ви извозят до района на делтата. Проблем с транспорта няма да имате. Лодки всякакви, за всеки вкус и с всякаква товароносимост. Ние предварително имахме уговорка, но докато стигнем до нашата лодка, още двама лодкари ни предложиха да ни закарат. Един курс от Тулча до района на така нареченото селище в делтата "Миля 23", около която са и най-посещаваните рибарски места, струва от порядъка на 300 - 400 леи. Ако предвиждате да лагерувате на място, спокойно можете да накарате лодкаря да огледате перспективни места за риболов. Ние бяхме на лагер. поне един час обикаляхме места, защото бяхме пет човека, и трудно открихме място за лагер, което да е добро и за риболов. Има ужасно много рибари и лагери от цяла Европа. До колкото разбрахме, възможно е да се наеме квартира в "Миля 23" или крайбрежни баржи и всекидневно да ви извозват до местата за риболов. Лошото е, че никой не ви гарантира, че на другия ден, местото, което сте захранили, отново ще е ваше. До колкото разбрахме, цената за един човек - легло, храна и извозване е от порядъка на 150 леи на ден. Макар, че е доста скъпо, спестявате си маса багаж, който иначе ще трябва да се мъкне - храна, вода, палатки и незнам какво още. Нашият багаж беше огромен. Просто не е за описване. Имайте в предвид, че в района няма пътища и коли. Колата за тези хора е лодката. Всеки има такава.
Това е най-общото, с което трябва да се съобразите. Ние имахме с нас човек, който знаеше архаичен румънски - от 1940 год. Но спокойно ще можете да се оправите и на руски, тъй като хората там го поназнайват. Свикнали са да се оправят на този език с нас българите.
Ако някой желае повече и конкретна информация, нека зададе конкретни въпроси или на ЛС.
1. Първата ми препоръка е относно парите. Снабдете се с леи от България и не разчитайте да закупите от Румъния. По много сложен начин преизчисляват всичко, така, че все ние ще бъдем пре....ни. С нахлуването на румънците, почти всяка банка разполага с румънски пари.
2. Когато се отива конкретно за риболов, навлизайте в Румъния от най- близкото КПП. Конкретно за делтата на Дунав е най-добре да се избере маршрута Кардам - Констанца - Тулча. Тулча е началната точка за достигане на делтата. Препоръката ми е такава, защото някой неща в Румъния, които ние по път сме свикнали да използваме са безбожно скъпи. Пример: кафе от автомат, в бензиностанция на Лукойл, струваше 15 леи, което прави около 9 лв. Съответно им препоръчахме да си го пият със здраве.Иначе бензините им са със същите цени, дори и с някоя стотинка по-евтини.
3. В Тулча спрете пред някой хотел на паркинг. Тъй, като, колата ще оставите за няколко дни, добре ще е да е в охранявана зона. Цената за един ден е около 15 - 20 леи. Ние оставихме две коли на паркинга на хоетл Делта и за пет дена и ни обръснаха със 160 леи. От паркинга до реката са някакви 20 метра.
4. По цялото протежение на крайречната улица има на разположение лодки, с които ще ви извозят до района на делтата. Проблем с транспорта няма да имате. Лодки всякакви, за всеки вкус и с всякаква товароносимост. Ние предварително имахме уговорка, но докато стигнем до нашата лодка, още двама лодкари ни предложиха да ни закарат. Един курс от Тулча до района на така нареченото селище в делтата "Миля 23", около която са и най-посещаваните рибарски места, струва от порядъка на 300 - 400 леи. Ако предвиждате да лагерувате на място, спокойно можете да накарате лодкаря да огледате перспективни места за риболов. Ние бяхме на лагер. поне един час обикаляхме места, защото бяхме пет човека, и трудно открихме място за лагер, което да е добро и за риболов. Има ужасно много рибари и лагери от цяла Европа. До колкото разбрахме, възможно е да се наеме квартира в "Миля 23" или крайбрежни баржи и всекидневно да ви извозват до местата за риболов. Лошото е, че никой не ви гарантира, че на другия ден, местото, което сте захранили, отново ще е ваше. До колкото разбрахме, цената за един човек - легло, храна и извозване е от порядъка на 150 леи на ден. Макар, че е доста скъпо, спестявате си маса багаж, който иначе ще трябва да се мъкне - храна, вода, палатки и незнам какво още. Нашият багаж беше огромен. Просто не е за описване. Имайте в предвид, че в района няма пътища и коли. Колата за тези хора е лодката. Всеки има такава.
Това е най-общото, с което трябва да се съобразите. Ние имахме с нас човек, който знаеше архаичен румънски - от 1940 год. Но спокойно ще можете да се оправите и на руски, тъй като хората там го поназнайват. Свикнали са да се оправят на този език с нас българите.
Ако някой желае повече и конкретна информация, нека зададе конкретни въпроси или на ЛС.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Да беше казал дали сте хванали нещо...?
Оферта към всички с мераци за риболов в Румъния:...ъъъ...ако имате нужда от преводач или лодко-водач...ами аз съм на разположение...само вижте там ония малки подробности за път, хотел и командировъчни...

Оферта към всички с мераци за риболов в Румъния:...ъъъ...ако имате нужда от преводач или лодко-водач...ами аз съм на разположение...само вижте там ония малки подробности за път, хотел и командировъчни...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Риболова беше сравнително слаб. Ние тръгнахме с нагласа за риболов на едра риба, шаран, сом и др. Извадихме само десет шарана с тегло от 3 до 4 кг. Нито един сом, а само сомчеа от 0.7 до 1 кг. и то в промишлени количества. Излезе много хубава каракуда , като най-дребната беше над 0.5 кг. Имаше отделни екземпляри над 1 кг. Хищниците не се обадиха изобщо. При разговора с местните рибари разбрахме, че проблема бил във мътноста на водата. Наистина, през целият ни престой, водата беше много мътна. По думите на местните, хищника бил активен при бистра вода. Ние бяхме на канала "Св.Георги", местноста "Гроба". Канала е с дълбочина около 3 м., а точно в този район дълбочината беше от 5 до 7 м.GODzillata написа:Да беше казал дали сте хванали нещо...?![]()
...![]()
И една особенност. Не се учудвайте, ако срещу вас, от другата страна на каналите, застанат други рибари и започнат да хвърлят в захраненото от вас петно. Просто те си имат района за техен и изобщо не се събразяват с приходящите. Имахме шест седем такива случая. Обикновенно идват, спират лодката на отсрешния бряг, хвърлят въдиците и ако до 15 - 20 минути не им удари, палят мотора и си заминават. Като казах мотора, че да ви предупредя. По каналите постоянно се движат лодки, скутери и корабчета. Внимавайте къде ви минават линиите, защото някой от тях изобщо не се съобразяват и могат спокойно да ви завлекат пръчките или най малко да ви нарежат кордите. Рибата е свикнала с движението по каналите и не се влияе от него. Имахме удар на шаран веднага след преминаването на скутер с огромна скорост и то на плувката.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Забелязах го това лято - като мине кораб или лодка и зад тях се обръщат рибоци, предположение на колега е, че са шарани и амури предимно, които рипат в раздвижената вода, понеже се вкарвало кислород.nikgeo написа:Рибата е свикнала с движението по каналите и не се влияе от него. Имахме удар на шаран веднага след преминаването на скутер с огромна скорост и то на плувката.

@mraveca, с лодка съм:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- вече хвърля и на тежко
Да има разлика. "Миля 23" е отправна точка за почти всички маршрути. Ръкава за който говориш ти, е големия, плавателен канал"Свети Георги". За този, за който говоря аз, се намира в района на "Миля23" и едва ли е отбелязан на дребномащабните карти. Той не е главен канал. Така го наричат местните хора. Така, че разминаване няма. Така ни го назоваха именно местните хора. За това споменах имената, за да се използва от някой колега, който е решил да пребивава в този район.mraveca написа:колега Nikgeo първо ти благодаря за всичко написано.А сега пак да питам.първо писа че си бил на миля 23 а после пишеш на свети георги.това са 2 различни ръкава. та въпроса ми е следния.до миля 23 път няма но до свети георги доколкото виждам на една карта път има.може ли с кола на св.георги?
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Re:
Колеги, забелязах на картата някакво езеро близо до Решова - някой ходил ли е там, близо до Дунав се намира, но незнам дали не е резерват някакъв, въобще всякаква информация за някой перспективен риболовен обект в Румъния ще ми е от полза, мерси предварително.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Риболов в Румания
Ето нещо ако случайно си пропуснал темата!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=14793
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=14793
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ники,в момента Митев е втори ден на Кастел!Върне ли се ще имаш коректна информация за интересуващото те Румънско! 

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
дообре, ще го изчакам, то по това време всеки е за риба, и аз сега ставам
, трябва и да си почине човек, че след риболов сме