Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом по марица!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Сом по марица!
Привет.Първо ще започна с това каде да заметна стръвта ( впрочем ще ловим до с.Зетьово ).На каква стръв да хвърлям,аз съм се спрял на конощип (попово прасе) и на дъждовни червеи около 20см. на грозд, но вие ще прецените дали това е една от най-добрата стръв за сом по Марица.Също къкъва трябва да е минумумът издръжливост на кордата?Понеже баща ми не го влече риболовът явно ще седим от 6:30 до 10 максимум.Иначе имам мирак за по дълго "риболовстване" а най-гадното е че не мога да му набия в главата
че сом се лови няколко дена, и е почва да се храни най-рано 9-9:30.Пожелаите ми успех и дано да доиде с мен за да хвана "дъртия сом за мустака"

П.С. Извинявам се за неграмотноста все пак погледнете кога съм го писал, и имайте предвид че съм ученик И утре имаме матура по английски.

П.С. Извинявам се за неграмотноста все пак погледнете кога съм го писал, и имайте предвид че съм ученик И утре имаме матура по английски.

Защо най-хубавите неща в живота свършват толкова бързо.
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Сом по марица!
Това, което ще ти кажа е - проба му е майката... Навремето, кога лових сом на дънарка, най добре вземаше на попово прасе и пиявица. Говоря за прилични риби. На дъждовен червей ще ти кълве всичко - сомчета по 200-300 гр., каракуда и кефал. И не е нужно да седиш цяла нощ, обикновено ударите са към здрачаване от 19 ч. до към 22 ч. Риболова по твоя начин през деня е безпредметен.
Успех...
Успех...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Мерси за "споделянето", и благодаря още толкова че ме укоражи е почва да кълве по това време
.Аз от много време се замислям за конощипа и ивно не съм грешал
.

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Колега,не знам за кога си планувал излета.Марица е доста пълноводна в момента и като гледам в близките няколко дена няма да намалее.Все пак успех.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Мое наблюдение от Дунав и Искър са ,че след 22 часа започва риболова и е до 2-3 часа. След това към 5-6 започва отново до 7:30-8 максимум. Преди 2 години на откриването в 2:45 удари това соме 5 кг.Vid написа:Това, което ще ти кажа е - проба му е майката... Навремето, кога лових сом на дънарка, най добре вземаше на попово прасе и пиявица. Говоря за прилични риби. На дъждовен червей ще ти кълве всичко - сомчета по 200-300 гр., каракуда и кефал. И не е нужно да седиш цяла нощ, обикновено ударите са към здрачаване от 19 ч. до към 22 ч. Риболова по твоя начин през деня е безпредметен.
Успех...
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- новобранец
undergrounder написа:Колега,не знам за кога си планувал излета.Марица е доста пълноводна в момента и като гледам в близките няколко дена няма да намалее.Все пак успех.
"И да паднем, и да бием пак ще се напием"Аз обаче мисля малко да ти променя теорията като хвана дъртия сом

-
- разбира нещата
Колеги, покажете някоя снимка как закачате поповото прасе на куката?