Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Браконери... Внимание !!! Ето ги....

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

lif3house написа:Хубаво е по-често да ги виждаме по водоемите, че последните две години не съм ги виждал.
Е за това определено сме на едно мнение! :smt023
Изображение
Изображение
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

И аз ходя само за шаран,на река не съм стъпвал тази година именно заради този недомислен закон :evil: Скоро на едни колеги от Ямбол им натряскаха актови,даже и въдиците им прибраха.Ето сега и поправките касаещи тройките,пак импотентни решения...то колкото да не искаш все си в нарушения ,ще се сменя хобито май..
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:evil: За всички онези, които се опитват по един или друг начин да си тълкуват закона и да "умуват" к`во требе да се спазва и какво - не. Ми вземете и направо подкараите шашките тротил бе, ни ше мерите брой пръчки ни куки, че и багаж няма да мъкнете. Па и га ви фанат, вие не сте бракониери и престъпници, а само нарушители :twisted: .
Все се дава пример с нуждата да се вписват излетите, признавам и аз не съм чак толкова праведен, но съм си поел риска и ако ме санкционират/а те са длъжни да го направят :idea: :!: /, съм готов да си понеса последствията, но както мен ще ме санкционират 50 лв. за невписан излет, така държа и ония с мрежите за отнесе хилядарката, другия с 5-10 сопи да откара едно 200-300-500 лв.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Асен Върбанов
новобранец
новобранец

Мнение от Асен Върбанов »

На 35 години съм и не ходя много често на риболов, но редовно чета тук какво се пише и честно толкова много безумия не бях чел! Явно някой от вас са забравили, а други не помнят или не знаят, че навремето (единственото нещо за което съжалявам) рибарите си носеха с чувалите рибата в къщи и никой не се съобразяваше с бройките въдици. Въпреки това риба имаше където хвърлиш. Всичко това го казвам, защото съм свидетел как заедно с баща ми и дядо ми за една нощувка около Плевен (Кайлъка, Вълчовец, Милен кладенец, Г. Дъбник и др. ) сме се прибирали с един багажник риба и нито веднъж не съм виждал някой да връща риба освен маломерните, а въпреки това рибата гъмжеше в язовирите.
Хайде сега ми обяснете как тогава въпреки многото нарушители, бракониери и престъпници, които прибират всичко което са хванали е имало предоволно риба, а сега сте се заяли с някой, който получава 150лв пенсия и се опитва да си помогне с храната и го нарочвате като виновника за това, че няма риба? Всички знаем каква е причината за настоящата реалност, но явно някой от Вас искат да се заяждат и да си чешат езиците в свободното време, дали някой си РИБАР бил бракониер.
Законите са за да се нарушават, но въпросът е нарушавайки закона да не пречим на другите. В случая старчето едва ли е попречил на някой от нас или пък е изловил рибата, защото РИБА НЯМА!
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

С.Върбанов написа:real1980 - Защо не ходиш за риба само в Испания и няма да имаш никакви проблеми защото техния закон съм УБЕДЕН , че го спазваш ( колкото пак да не ти харесва ) и то стриктно :idea:
:) :) Бих ходил мои човек ,но нямам време там. А за закона мисля че е една въдица за язовир,а за реки не знам..
за сметка на копувача!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Много мъдрости каза,Асене.Ами дядото като е със 150 лева пенсия и като така се прехранва и като законите са за да се нарушават,тогава не е ли по - изгодно за него да иде в някой магазин,да си напълни чантите и без да плаща да изчезва. :lol: :lol: :lol:
Говориш пълни глупости!!!
Изображение
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

real1980 написа: ДА. Които ме познава знае че аз винаги ходя само за шаран с 3 данни. Истината е че никои друг по реката ту не ходи с по малко от 3. Другата истина е също че никои не глобява за 3 въдици. За 4 или 7 или 10 ВЪДИЦИ глобата е 50 ЛЕВА. Моето мнение е следното - за БРАКОНЕР не се смятам,за НАРУШУТЕЛ също тъи като никои не ме е глобил за 3 сопи.
Тежък случай си баце,ще преобърнеш света за да докажеш,че трябва да си ловкаш с три въдици.Не знам не мога и не искам да те разбера това,че никой не глобява по-вашия край за повече въдици :!: не може ли ти да си пионера и да дадеш пример как да се лови :?:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mr.washinkton »

Дрън,дрън,дрън,дрън...............и дрън, ако държавата си върши по съвестно работата и се наказват хванатите( бракониери или нарушители) всеки ще всеки ще си има едно наум преди да нарушава закона. Просто и ефективно.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Прав си ще се научат да спазват всичко когато им се бръкне в джоба 2-3 пъти с по 100-300лв ! Гадно племе е Българина и това си е , трябва да го ощипеш за да му заработи сивото , че трябва да спазва някакви правила ! Коментарите са излишни , просто човека пуснал темата не желае да спазва закона защото ВСЕ ОЩЕ не са го глобили , но се надявам скоро и това да се случи :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

С.Върбанов написа:Прав си ще се научат да спазват всичко когато им се бръкне в джоба 2-3 пъти с по 100-300лв ! Гадно племе е Българина и това си е , трябва да го ощипеш за да му заработи сивото , че трябва да спазва някакви правила ! Коментарите са излишни , просто човека пуснал темата не желае да спазва закона защото ВСЕ ОЩЕ не са го глобили , но се надявам скоро и това да се случи :D
Ееее не с лошо Върбанов. Просто положението тук е такова че глоба за 3 въдици никои няма да ти пише,но и да стане това няма как да спра да ходя с 1 сопа за шаран.Аз ти казах какво мисля. Не съм съгласен със закона за река. Значи за язовир може а за река не. Добре че хората отговаряящи за спазването му могат да мислят и са една идея напред от създателите. Някои ден и това ще стане за да има справедливост между реката и затворената локва :D :D :D . До тогава и аз ще бъда браконер колега Върбанов,дунавски и кои ли още не...
за сметка на копувача!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Зарко не си прав за някои неща,в половин европа съм вадил билети ,но като нашите калпави нормативи не съм видял :!: Как да го спазваш този закон, който всячески те възпрепятства и залага капани.На теб ти лесно ,ти с фидер ловиш теб те устройва идеално :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Съгласен съм Иво ,че закона не е идеален и съм го казвал много пъти и много често , но за жалост в момента действащият е такъв и се налага да се спазва ! Както виждате се внасят предложения за промени от колеги от форума и не само от този и нещата стават реалност , но иска време за да се изчистят нещата така , както трябва да бъдат наистина ! Едно по едно ще се оправят нещата , но става бавно и изисква време ! Имайте търпение и не оспорвайте закона такъв какъвто е в момента - просто го спазвайте :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Интересна тема , дъвкана за нам си кой път начи . Та да спомена лично аз примерно какво бих направил . С моята карта нямам право да правя актове на място освен в случайте когато съм придружен с ИАРАджия . Обаче мога да правя куп други работи :mrgreen: Та да продължа значи :D Срещам тоз дядка и ако ми е близо до Софето , на място на което скоро бих повторил , му казвам да си събира такъмите и да се изнася по най-бързият начин и ако го срещна отново да лови пак така му обещавам да си го отнесе как си трябва . Вариант две . Срещам дядката на отдалечено за мен място . Конфискувам му такъма с констативен протокол и го оставям в най-близкото подразделение на ИАРА . Там вече решават дали да му пишат акт или да му го върнат без такъв .В случаят и него го предупреждавам че ако не дай си боже се засечем и лови пак по същият начин ще принудя съответните ИАРАджии да му напишат акт , това поне го мога , принуждението де , щот инак кофти за иараджиите :mrgreen: Срещам диво тарикатче кът real1980 . Значи набарал съм го примерно около Елхово . Ми пращам му такъма в Софето та да си го вземе след като е заплатил акта който със сигурност няма да е само 50 лева :twisted: Ако го срещна около Сандански , примерно , му го пращам я във Варна , я в Русе , та да се поразходи за него а и акта да си плати чинно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Та тъй , да оставим интерпретациите и вижданията на страна , те са докът некой не го отнесе как си требва .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Калпави нормативи=калпави депутати=калпави избиратели,които са ги избрали=калпава действителност!Иначе нормите трябва да се спазват,без значение дали ни харесват,а за спазването трябва да следят компетентни и мотивирани органи .Ако това не се случва или се случва лошо,спомнете си посоченото по-горе уравнение,за да не се ядосвате излишно.
А иначе написаното от П.И.звучи много интересно и обещаващо,ама правно е уязвимо от всекъде:lol: Картата на П.И.няма нормативен потенциал /преди много години в "соца" имаше ДОТ-Доброволни отряди на трудещите се/,та и техните "карти"беха същия сорт.Едни такива действия -изземване на средствата,с които е извършено нарушението и изпращането им на майната си по усмотрението на лицето,допуснато от ИАРА да направи това,ако бъдат извършени,ще ангажират имуществената отговорност на ИАРА по Закона за отговорност на държавата за вреди,причинени на гражданите и в случая вместо да се изпишат вежди,ще се вадят очеки :)
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”