Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- pachosz
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Убреее, Пламене, голяяяям хубавец си извадил! Мноо гот
По-честичко да имаш такъв късмет ти желая
Предстои ти тая година и сом 30+, подготвен ли си? 

- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- krokibg
- учете се от него
Пламенчо,браво моето момче,готин разпер,а сега и сом,както казва Пачо

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Чудесна риба сигурно се е борила и достойно.PowerPro 8slick - 40lb на колко мм дебелина се равнява?Поздравfn1p написа:Днес направихме един излет с колегата Vid , излета потръгна много добре, колегата Vid хвана някоя друга щучка някой друг кефал, общо взето обичайното. Но излета завърши още по-добре когато ето този хубавец реши да ми преватизира воблера.
Данни на хубавеца: 5кг 80 см
Воблера на който се улови е Salmo Hornet 6см 14гр цвят: GT
П.п - Само за протокола да вметна, някой говореха, че расперите не харесвали дебели влакна, влакното с което съм е PowerPro 8slick - 40lb много добро влакно което има много добър кастинг, кръгло, дървесно кафяво на цвят и се слива с тиня, пясък и става буквално невидимо.
Само го чакам, подготвен съм на 100%pachosz написа:...Предстои ти тая година и сом 30+, подготвен ли си?

П.п - Power Pro 8slick 40lb = 0.32

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Поздравления за трофея ! Голяма тупалка си нацелил колега, а ние с Vid се чудехме миналата седмица де са се дянали расперите
Ето, че сте намерили баба им или дядо им 

- daniel defoe
- разбира нещата
БРАВО за улова, просто чудесен екземпляр - завиждам благородно за слуката 

Чудесен распер колега ,
Аванса е дал на душата
А къде е мястото точно?
Аз направих един излет в събота на 04.08 на Брод при тополите и имах слуката с една Щучка 49см 1.2кг на Mepps Aglia 5 медна. Беше глътнала цялата тройка. Наложи се да я оперирам у дома, за да я извадя. Едната кука беше доста накривена.
Нямах телефон или фотапарат за снимка на място за съжаление.
Аванса е дал на душата

А къде е мястото точно?
Аз направих един излет в събота на 04.08 на Брод при тополите и имах слуката с една Щучка 49см 1.2кг на Mepps Aglia 5 медна. Беше глътнала цялата тройка. Наложи се да я оперирам у дома, за да я извадя. Едната кука беше доста накривена.
Нямах телефон или фотапарат за снимка на място за съжаление.
- Прикачени файлове
-
- Снимки0012.JPG (93.15 KiB) Преглеждано 914 пъти
-
- lureshop-B5C___AND_300_55-30.jpg (52.49 KiB) Преглеждано 914 пъти
-
- ще става разбирач
Сам си нацелил верния отговор- причината е летния период- есента, зимата и пролетта не е така, нали. Истината за мен е ,че през лятото рибата кълве активно 2-3ч. след разсъмване и привечер. През останалото време каквато и захранка да хвърляш, кълват най-много инцидентни риби.kikimoris написа:Олеле-мале Бутников, не знам как те пропуснах ?!!! Сигурно точно защото, съм свикнал с твоето присъствие тук.Смирено моля за прошка).
Всъщност съм от Асеновград.
Абе, исках да питам нещо на Л.С. защото вече съм задавал въпроса тук но, никой не успя да ми отговори задоволително.
Подчертавам че, питането ми е за летния период.В 80% от излетите се сблъсквам с един и същи проблем.След първоначалното захранване кълват риби на всяко изтичане, като независимо от ритъма на дохранване кълванетата разреждат почти до пълно спиране.Защо мамка му рибата не се задържа пред нас???
Пробвали сме най-различни варианти и ритъм на дохранване, всякаква храна, достатъчно глетава и не чак толкова но резултата почти винаги е един и същ.
Айде помагай.
Поздавления на колегата за прекрасния распер!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ангеле,имам клиенти които специално идват за определена захранка от магазина и ловят под Маноле в най-голямата жега и вадят риба след риба,да,големите риби са на хладно под сенките ,но не бих пропуснал риболов на алаи около 300гр и аз.Така,че на някой друг.......
От споделеното ,а и от един приятел станал неволен свидетел на риболова им ще ти споделя и аз ,че са хвърляли с кофи храна/в смисъл много кг/нагазили вътре и на кол до тях храната и стръвта.Не знам дали това са инцидентни риби.
От споделеното ,а и от един приятел станал неволен свидетел на риболова им ще ти споделя и аз ,че са хвърляли с кофи храна/в смисъл много кг/нагазили вътре и на кол до тях храната и стръвта.Не знам дали това са инцидентни риби.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Всеки си има мнение, Ицо. Аз просто казах моето, което е вследствие от скромния ми опит по реката. Може и да си прав- никога не съм хвърлял захранка с кофи, намам чак такива възможности. Апропо, ловя само с български захранки, омесени с накиснат сух хляб и някои ароматизатори от кухнята на жена ми и съм доволен от резултата. В неделя например за 2-3ч. направих нормата- алай, кефал и мряна, не слагам в това число дребосъка. Е, някой път нямах кълване на всяко изтичане, ами през едно-две. Ама да стоя нагазил цял ден в най-голямата жега не е за мен,ако ще и по 2 риби да се закачат на изтичане, все пак сме на възраст. 

- krokibg
- учете се от него
15 години го ловях алая с еднин плетен живарник на кръста,закачен за колан,две-три найлонови торби една в друга,и няколко хляба накиснати вътре,а торбата също закачена за колана и газене
Нямаше неопренови гащеризони,правехме си каучукови такива в пазарджик а лятото боси вътре до кръста и на средата,обаче на определени места,знаехме го къде е.Сега стана страшно,захранки,махранки,чудо
Убеден съм че пак да вляза,ще хващам на същия принцип,хляба си е универсален,едва ли ще разгони алаите
Убеден съм че все още има тупалки по кило-две в реката,Марица е дашна и винаги си е държала сносно количество риба

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Любак,като цитирах това,че са хващали само подчертах за обилното хранене независимо с какво е.Казвай кога ще нагазим като дърти щъркели да се накефим малко 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
И да не хванете, поне ще разкиснете комбалите в тая жега
)