Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Браконери... Внимание !!! Ето ги....
Модератор: bobopeli
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Браконери... Внимание !!! Ето ги....
Ицо , сам знаеш че в случаят има не вратичка а портал това да не се получи точно тъй как го споменаваш , ама не е нужно псулютно всичко да изписвам във форума 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- lif3house
- разбира нещата
Успокой се ! Как ще го направиш това не ми я ясно ( освен на думи, или правилото ти е спазвам едни закони за да наруша други ), човека сам си носи отговорност има глоба и ще си я плати! Ти какви правомощия и функции имаш, спри да се вживяваш! Чета и се смея. То ако беше така всеки да взима функции на институциите!, както си тръгнал "вземи и му напиши ти акта и го глоби на място".Павел Иванов написа: Срещам тоз дядка и ако ми е близо до Софето му казвам да си събира такъмите и да се изнася по най-бързият начин и ако го срещна отново да лови пак така му обещавам да си го отнесе как си трябва (тук хич не нарушаваш осн. закони на страната) . Вариант две . Срещам дядката на отдалечено за мен място . Конфискувам му такъма с констативен протокол (!?! интересно) и го оставям в най-близкото подразделение на ИАРА . Срещам диво тарикатче кът real1980 . Значи набарал съм го примерно около Елхово . Ми пращам му такъма в Софето ([img]хахахах[/img]) та да си го вземе след като е заплатил акта който със сигурност няма да е само 50 леваАко го срещна около Сандански , примерно , му го пращам я във Варна , я в Русе , та да се поразходи за него а и акта да си плати чинно
![]()
![]()
Та тъй , да оставим интерпретациите и вижданията на страна , те са докът некой не го отнесе как си требва .
Малко по колегиално и интелигентно се отнасяйте. Обади се на 112, ИАРА.
-
- сериозен играч
Мдаммм,изписа се много.Само да попитам колегата Реал...Алааааа Мадрид
По надолу,по течението на реката,където лови стареца,има ли наблизо изкуствено построен бент или дига.Защото ако има,и Павлето доде да глобява,ще настане гоуллема патаклама.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в ИЗКУСТВЕНИТЕ водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
Какво е изкуствен воден обект....
Това е,повърхностен воден обект,създаден чрез дейността на човека.
Изкуствени водни обекти са- язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
Какво е бент....
1. Изкуствена преграда на река.
2. Водният басейн зад такава преграда.
(същ.) яз, бараж
(същ.) преграда, стена
(същ.) дига, насип
(същ.) шлюз, водозащитна преграда
За границата,от къде започва бента и къде свършва,после следващият, другият и т.н. Некой да помага.
Значи примерно,отивам над бента на р.Марица,меткам си трите въдици и чекам Павлето да доде да ме ошамари.
За всеки случай,ще метна в реката една ,,Финландка,,за изстудяване,та ако загрубеят нещата,да имам с какво да се защитавам.
Алаааааааааа Мадрид.

По надолу,по течението на реката,където лови стареца,има ли наблизо изкуствено построен бент или дига.Защото ако има,и Павлето доде да глобява,ще настане гоуллема патаклама.

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в ИЗКУСТВЕНИТЕ водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
Изкуствени водни обекти са- язовирите, бентовете и изравнителите, каналите, баластриерните водоеми, хидропарковете, технологичните водоеми на електрическите централи и на други индустриални предприятия или земеделски стопанства;
Какво е бент....
(същ.) яз, бараж
(същ.) преграда, стена
(същ.) дига, насип
За границата,от къде започва бента и къде свършва,после следващият, другият и т.н. Некой да помага.

Значи примерно,отивам над бента на р.Марица,меткам си трите въдици и чекам Павлето да доде да ме ошамари.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Павел Иванов
lif3house написа:...Как ще го направиш това не ми я ясно ...
Не е и нужно да ти е ясно

То и доста неща правя ама нужно ли е всички да ги знаят ?
На картата ми издадена от ИАРА , пише че имам достатъчноlif3house написа:...Ти какви правомощия и функции имаш, ...

Разликата е че ми дреме относно това кой и на къкъв сан съм уловил в прегрешение . Не ми зависи от нищо работното място в случаят . Не се влиая от опит за подкуп и пр. , се неща които влияят малко , или много , на редовният държавен служител

Павел Иванов
Павел Иванов
Здравейте,
моля сложете едно И в заглавието на темата - в думичката Браконери , благодаря
По темата : големият бич за нас - въдичарите са мрежарите, токаджиите и производителите - умъртвяващи природата. Пресен пример :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=153&t=66257
Та : може ли 2-3 пъти в годината туй нещо да става ( прочетете мнението на maranzika ) и тая ИАРА да не се замисли за какво става въпрос .
За какво ми са тия бюджетници - да преследват пенсионери и да получават заплати , а ние да откриваме банкови сметки за борба с мрежарите...
Много е лесно да хванеш въдичар и да му направиш акт и да си оправдаеш заплатата. Но този въдичар за 24 часа няма да направи толкова поразии колкото мрежарите, токаджиите и горепосочените .
Фактът че в тая тема се бистрят нещата колко и как да се заобикаля закона, как да си го тълкуваме угодно за нас и да продължаваме да си правим това , което не трябва - отдавайки го на пропуски в закона е показателен .
Всеки знае кое е нормално и кое - не .
Въпрос на съвест - ако я имаш !
моля сложете едно И в заглавието на темата - в думичката Браконери , благодаря

По темата : големият бич за нас - въдичарите са мрежарите, токаджиите и производителите - умъртвяващи природата. Пресен пример :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=153&t=66257
Та : може ли 2-3 пъти в годината туй нещо да става ( прочетете мнението на maranzika ) и тая ИАРА да не се замисли за какво става въпрос .
За какво ми са тия бюджетници - да преследват пенсионери и да получават заплати , а ние да откриваме банкови сметки за борба с мрежарите...
Много е лесно да хванеш въдичар и да му направиш акт и да си оправдаеш заплатата. Но този въдичар за 24 часа няма да направи толкова поразии колкото мрежарите, токаджиите и горепосочените .
Фактът че в тая тема се бистрят нещата колко и как да се заобикаля закона, как да си го тълкуваме угодно за нас и да продължаваме да си правим това , което не трябва - отдавайки го на пропуски в закона е показателен .
Всеки знае кое е нормално и кое - не .
Въпрос на съвест - ако я имаш !
Много добро пояснение колега, но ИАРАТА баража по дадена река, или бента или баластиерата го третират, като старо речно корито, аз специално имах такъв казус и то съвсем наскоро, на баражите по река Тунджа в района на село Дъбово. някъде писах по този въпрос. Решат ли да ти скъсат нервите ще ги скъсатlovo-бай СТОЯН написа:Мдаммм,изписа се много.Само да попитам колегата Реал...Алааааа Мадрид![]()
![]()
![]()
По надолу,по течението на реката,където лови стареца,има ли наблизо изкуствено построен бент или дига.Защото ако има,и Павлето доде да глобява,ще настане гоуллема патаклама.![]()
Какво е бент....
(същ.) яз, бараж
(същ.) преграда, стена
(същ.) дига, насип
За границата,от къде започва бента и къде свършва,после следващият, другият и т.н. Некой да помага.![]()
Значи примерно,отивам над бента на р.Марица,меткам си трите въдици и чекам Павлето да доде да ме ошамари.![]()
![]()
За всеки случай,ще метна в реката една ,,Финландка,,за изстудяване,та ако загрубеят нещата,да имам с какво да се защитавам.
![]()
![]()
![]()
![]()
Алаааааааааа Мадрид.
![]()
![]()
По-голям шаран от рибаря няма...
- lif3house
- разбира нещата
имаш право на "съвместни проверки с ИАРА", както и да сигнализираш на ИАРА за нарушения, и ред други неща от по-общ характер. Подписва се договор между съответния клуб и ИАРА, в който много точно са регламентирани правата и задълженията на двете страни. В случая на доброволен сътрудник, не се дават правомощия на клубът-партньор на ИАРА да пише актове. Тоест, доброволецът може да съдейства на ИАРА с присъствие, техника и сигнализиране за нарушения.Павел Иванов написа:lif3house написа:...Как ще го направиш това не ми я ясно ...
Не е и нужно да ти е ясноВажното е че мога да го направя , колкото и да ти е неприятно
![]()
То и доста неща правя ама нужно ли е всички да ги знаят ?
На картата ми издадена от ИАРА , пише че имам достатъчноlif3house написа:...Ти какви правомощия и функции имаш, ...
Р
Поправи ме ако греша и разесни малко повече, че това е любопитно

Но едва ли пише това:
Иначе адмирации за това, че имаш хъс да помагаш за спазването на закона, но не прибягвай до по горните цитирани нещаlif3house написа:Павел Иванов написа: така му обещавам да си го отнесе как си трябва Конфискувам му такъма с констативен протокол

- GODzillata
Пав, к'вото не става с пари, става с много пари!Павел Иванов написа:...Не се влиая от опит за подкуп и пр. ,...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кире те , ако ги имаха тия много пари няма да са там 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
Аааааа, не е баш така, познавам доста състоятелни хора, които си бракониерстват ей-така, за спорта и за тръпката.С.Върбанов написа:Кире те , ако ги имаха тия много пари няма да са там

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- GODzillata
Едва ли, все пак сме в Булгаристан - страната на неограничените възможности.
Ако визираш хвърковатата чета на Павлето, нЪл после всичко се гледа на местна почва, така че си е кауза пердута отвсякъде.
Ако визираш хвърковатата чета на Павлето, нЪл после всичко се гледа на местна почва, така че си е кауза пердута отвсякъде.

-
- Модератор
Тая тема премина в заяждане.В интерес на всички съвестни риболовци е закона да се спазва такъв, какъвто е.Искаме популациите във водоемите да се увеличат, за да изпитваме удоволствие от хобито си.Без общи усилия това няма как да се случи.
- Павел Иванов
Нека ти разкажа една приказкаlif3house написа:...имаш право на ...

В края на миналата година , някои неща взеха да се случват .
Докато се "случваха" , "умни" хора от ИАРА съзряха нещо като компромис във варианта да се разреши на малка група от някои клубове да имат теоретични правомощия под строгият контрол на аГенцията , с тайната умисъл да въдворят "топачи" , как намекна Ицо , които да имат правото да топят и да си траят

Оказа се че тези неща са безвъзвратно в миналото поне от към таз група .
Та какво се случва

Разработват се знакови фигури в бракониерските среди независимо от НЕЯ . Изхвърчат скоропостижно от редови служител , до регионален шеф на аГенцията . Те все още не разбрали какво се получава на практика започват да пренасочват куп сигнали към местно действащи групи , основно когат ги мързи да ги проверят , които по презумция би трябвало само да топят . Така прехвърлят всичките си правомощия върху тях . Малко по малко се оказва че заловените бракониери и извадени мрежи са доста повече от тез групи отколкото от НЕЙНИТЕ служители . Демек , оказа се че наистина действащите лица са тез групи и мобилните такива към НЕЯ . Оказа се че действията на доброволците са подкрепени от наистина читави юристи за разлика от НЕЙНИТЕ . В момента тече даже процедура по "нежен натиск" от нейна страна в опит все пак да се покаже че ТЯ е главното действащо лице ... и пр. ... и пр. ....
Инак радвам се че си се поинтересувал като страничен наблюдател и форумен лъв относно това кой , какви правомощия има . В случаят , както споменах , не е нужно да узнаваш форумно как точно ще бъде реализирано въпросното нещо , изкоментирано от мен , стискай палци да имаш късмета да ти се падне на място да го узнаеш как точно става

Относно имането на право .... ами когато човек се поинтересува и събере някои нещица , се оказва че има доста права

Та тъй

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Добре де, Пав, само не разбрах кой пише актовете?
Дори и да са добрите юристи на групичката, то нЪл после обжалването си е в района на нарушителя?....нЪл после ще се яви някой набеден юрист към ИАРА, който да защитава НП-то и най-вероятно ще загуби!...Колко влезли в сила НП-та има в резултат от вашата активност?

Дори и да са добрите юристи на групичката, то нЪл после обжалването си е в района на нарушителя?....нЪл после ще се яви някой набеден юрист към ИАРА, който да защитава НП-то и най-вероятно ще загуби!...Колко влезли в сила НП-та има в резултат от вашата активност?