Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дивото....зове! 2-ра серия...
- Vesko1
- сериозен играч
Дивото....зове! 2-ра серия...
Здравейте колеги.Много се чудех ,дали да споделя този излет поради ред причини...но все пак реших да ви направя съпричастни към нашия 4-дневен излет на яз.Кърджали.10 дни от отпуска ми мина затворен пред климатика ..спасявайки се от жегите...и трябваше да си начеша крастата най накрая.
Та така..пия си аз кафенцето четвъртък миналата седмица...и по едно време звъни приятелчето..."Дай да се видим..имам да говоря нещо с тебе"...от дума на дума и след няколко телефонни разговора относно информацията къде какво излиза....разбираме че трофейния шаран е тръгнал на яз Кърджали.Вземаме решение за светкавичен излет...разпределяме си задачите.....и почва трескаво пазаруване и подготовка .В 14,30 всичко е напазарувано и натоварено...и ние се отправихме към заветното място,като имахме уговорката с един местен да ни чака и да ни запази мястото докато пристигнем.
Отиваме там...обаче местния не си вдига телефона,с една дума върза ни тенекия...ние все пак успяхме да намерим мястото....НО за жалост то вече беше заето,нямаше къде да разположим нашите стойки....и последва търсене на ново място.
Установихме се...разпънахме въдиците,нагласихме бивака и в 19ч..бяхме готови за веселата част....очаквайки удари,и пиейки си вечерния аперитив..

До към 20ч всичко си беше нормално...но към 21ч...на около 60 м от нас започна як купон с баскаси отворени багажници....Една компания от "пишман риболовци" с мацки с джанти 19-ки...
..ни озвучи вечерта,та научихме целия репертоар на Азис,Софито,Валдес...ИИИ ЛОВЕЦЦЦ СЪМ...И РИБААРР СЪМ.....тези "божествени трели" огласяха цял ден ...нажежения въздух.
Викам на колегата..Нема се ядосваш ,то първия ден и без туй е 0 шанс да клъвне"..На другия ден сутринта...дойде първия удар...Около 2,5 кила шаран...колегата го закова за броени минути..

Викаме си ...почва се...щом дойдоха дребните ще дойдат и бабите им...
Настроението се приповдигна,а и пишман риболовците с чалгата си тръгнаха....
До нас имахме един приятел ...той изкара един амур 8 кила и един шаран 5...и това ни даде основание да чакаме и ние трофеен удар.
Заредихме отново въдиците...и удара дойде...на моя пръчка светкавично аванса започна да се развива...сигнализатора пищи...засечка...и почнах лека полека да го вадя.Идва право към мен...това е типично за амура...усетих мощни тласъци на върха и отново взе 20м аванс...но не било писано..на около 10м от брега амура се откачи.
Ударих няколко псувни...1 час място не можех да си намеря от яд...но каквото било писано.
Втория ден мина спокойно...2 шарана средна хубост хванах...и си викам ей отървах капото поне..сега ще чакаме трофейния..

Отново смяна на стръвта...разпъване като по учебник и чакане.Метнахме и 2 пръчки на пружина...за забавление и взеха да се хващат малки шаранета които пускахме веднага обратно...стана едно весело забавление.Тея дребните правят рънове като луди...нали са малки,нямат опита на татковците си..

През деня имаше екшън....2-ма пишман тролингисти баща и син от Пловдив събраха пръчките на наш приятел...и не стига че са аджамии ами се оправдават че не били виновни..а не гледат че има шамандури...тролят нашите.Отидоха на пича 2 часа труд по разпъване..че разпъваше на 300м с гребане..3 пръчки наново...направо му причерня .Едвам го озаптихме да не стане саморазправа.И ония нахалници...щели да му платят щетите...а нервите кой ще му плати...мадафакър!!
Щеше да стане як екшън....добре че разума надделя.Навести ни и една "лилава крава"....която се направи джакузи с прясна върбова закуска...

Надвечер на пружините дойдоха едри морунажи по 0,5 кг....наскубахме около 15 бр.Дърпат като луди.Но не за това бяхме дошли....а за трофейния....
Следващия ден забихме още едно шаране към 2,5 кила...но трофейния все не идваше,ми как ще дойде с тея дискотеки на брега
Остана 1 ден и викаме днес ще е удара...но не ни било писано.Следобяда нови купонджии с мацки се настаниха на мястото на предишните...айдеее отново музики..баскаси цял ден и цяла нощ....ето да видите за какво иде реч..клипчето е от телефона ми от 60м се чува дискотеката.....
http://www.youtube.com/watch?v=6Bt0VQbd ... e=youtu.be
Ей Богу..тея хора идват от 100км не да се кефят на природата и риболова...А ДА СИ ПОКАЗВАТ ПРОСТОТИЯТА ..по язовирите.Този ден ...научихме наизуст всички родопски хитове....то не беше Руфинка...Делю хайдутин...луда работа.То тоя трофеен шаран трябва да е луд да стои в района....явно не му понасят родопското и чалгата...
Що псувни съм ги напсувал...не е истина,сигурно доста са ги сърбяли задниците.
Точно преди залез..се появиха и 4 човека....уж на разходка били,ама разпитват...дали имало проверки..100% бяха решили да пускат мрежа...и докато си говорехме...як рън на моя пръчка...докато отида да засека...шарана се оплете в другата пръчка...хеле извадих го с много зор закачане и псувни.Тъкъма ми беше тотално унищожен обаче.
Цяла нощ продължи купона на нашите съседи...пика на купона беше в 2,40ч...когато се включи и мацката..да пее караоке...ИИИИЗЛЛЛЛЕЕЕЛЛ ЕЕЕЕ ДЕЛЮЮЮЮЮЮЮ..ХАЙДУУУТИН...А отсреща и 3-та пръча пригласят АБРЕ МУТЬОООООО...БУМ БУМ
Реват кат хималайски мечки ...невъзпитаните купонджии.
НООО...на сутринта им го върнах....в 6,30 им надух ХАРДРОК.....СМОУУУКК ЕНД ДЪ УОТЪРРРР....и нощните ни серенададжии до 7,30 си събраха ефтинджос палатките ...и се изметоха,гледайки ни накриво докато събирахме багажа...даже не успяха да закусят.Това да им е за урок!ХИ ХИ ХИ...
На сутринта..събрахме бивака и ДИМ ДА НИ НЯМА.
...........зарекъл съм се вече,може да спя на голата земя....но на лесно достъпни за тълпи "риболовни " дискотекаджии места...повече на риба не отивам.
НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Та така..пия си аз кафенцето четвъртък миналата седмица...и по едно време звъни приятелчето..."Дай да се видим..имам да говоря нещо с тебе"...от дума на дума и след няколко телефонни разговора относно информацията къде какво излиза....разбираме че трофейния шаран е тръгнал на яз Кърджали.Вземаме решение за светкавичен излет...разпределяме си задачите.....и почва трескаво пазаруване и подготовка .В 14,30 всичко е напазарувано и натоварено...и ние се отправихме към заветното място,като имахме уговорката с един местен да ни чака и да ни запази мястото докато пристигнем.
Отиваме там...обаче местния не си вдига телефона,с една дума върза ни тенекия...ние все пак успяхме да намерим мястото....НО за жалост то вече беше заето,нямаше къде да разположим нашите стойки....и последва търсене на ново място.
Установихме се...разпънахме въдиците,нагласихме бивака и в 19ч..бяхме готови за веселата част....очаквайки удари,и пиейки си вечерния аперитив..

До към 20ч всичко си беше нормално...но към 21ч...на около 60 м от нас започна як купон с баскаси отворени багажници....Една компания от "пишман риболовци" с мацки с джанти 19-ки...

Викам на колегата..Нема се ядосваш ,то първия ден и без туй е 0 шанс да клъвне"..На другия ден сутринта...дойде първия удар...Около 2,5 кила шаран...колегата го закова за броени минути..

Викаме си ...почва се...щом дойдоха дребните ще дойдат и бабите им...

До нас имахме един приятел ...той изкара един амур 8 кила и един шаран 5...и това ни даде основание да чакаме и ние трофеен удар.
Заредихме отново въдиците...и удара дойде...на моя пръчка светкавично аванса започна да се развива...сигнализатора пищи...засечка...и почнах лека полека да го вадя.Идва право към мен...това е типично за амура...усетих мощни тласъци на върха и отново взе 20м аванс...но не било писано..на около 10м от брега амура се откачи.
Ударих няколко псувни...1 час място не можех да си намеря от яд...но каквото било писано.
Втория ден мина спокойно...2 шарана средна хубост хванах...и си викам ей отървах капото поне..сега ще чакаме трофейния..

Отново смяна на стръвта...разпъване като по учебник и чакане.Метнахме и 2 пръчки на пружина...за забавление и взеха да се хващат малки шаранета които пускахме веднага обратно...стана едно весело забавление.Тея дребните правят рънове като луди...нали са малки,нямат опита на татковците си..

През деня имаше екшън....2-ма пишман тролингисти баща и син от Пловдив събраха пръчките на наш приятел...и не стига че са аджамии ами се оправдават че не били виновни..а не гледат че има шамандури...тролят нашите.Отидоха на пича 2 часа труд по разпъване..че разпъваше на 300м с гребане..3 пръчки наново...направо му причерня .Едвам го озаптихме да не стане саморазправа.И ония нахалници...щели да му платят щетите...а нервите кой ще му плати...мадафакър!!

Надвечер на пружините дойдоха едри морунажи по 0,5 кг....наскубахме около 15 бр.Дърпат като луди.Но не за това бяхме дошли....а за трофейния....

Следващия ден забихме още едно шаране към 2,5 кила...но трофейния все не идваше,ми как ще дойде с тея дискотеки на брега

Остана 1 ден и викаме днес ще е удара...но не ни било писано.Следобяда нови купонджии с мацки се настаниха на мястото на предишните...айдеее отново музики..баскаси цял ден и цяла нощ....ето да видите за какво иде реч..клипчето е от телефона ми от 60м се чува дискотеката.....
http://www.youtube.com/watch?v=6Bt0VQbd ... e=youtu.be
Ей Богу..тея хора идват от 100км не да се кефят на природата и риболова...А ДА СИ ПОКАЗВАТ ПРОСТОТИЯТА ..по язовирите.Този ден ...научихме наизуст всички родопски хитове....то не беше Руфинка...Делю хайдутин...луда работа.То тоя трофеен шаран трябва да е луд да стои в района....явно не му понасят родопското и чалгата...

Що псувни съм ги напсувал...не е истина,сигурно доста са ги сърбяли задниците.

Точно преди залез..се появиха и 4 човека....уж на разходка били,ама разпитват...дали имало проверки..100% бяха решили да пускат мрежа...и докато си говорехме...як рън на моя пръчка...докато отида да засека...шарана се оплете в другата пръчка...хеле извадих го с много зор закачане и псувни.Тъкъма ми беше тотално унищожен обаче.
Цяла нощ продължи купона на нашите съседи...пика на купона беше в 2,40ч...когато се включи и мацката..да пее караоке...ИИИИЗЛЛЛЛЕЕЕЛЛ ЕЕЕЕ ДЕЛЮЮЮЮЮЮЮ..ХАЙДУУУТИН...А отсреща и 3-та пръча пригласят АБРЕ МУТЬОООООО...БУМ БУМ
Реват кат хималайски мечки ...невъзпитаните купонджии.
НООО...на сутринта им го върнах....в 6,30 им надух ХАРДРОК.....СМОУУУКК ЕНД ДЪ УОТЪРРРР....и нощните ни серенададжии до 7,30 си събраха ефтинджос палатките ...и се изметоха,гледайки ни накриво докато събирахме багажа...даже не успяха да закусят.Това да им е за урок!ХИ ХИ ХИ...

На сутринта..събрахме бивака и ДИМ ДА НИ НЯМА.
...........зарекъл съм се вече,може да спя на голата земя....но на лесно достъпни за тълпи "риболовни " дискотекаджии места...повече на риба не отивам.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Последно промяна от Vesko1 на Пон Авг 06, 2012 2:28 pm, променено общо 4 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Дивото....зове! 2-ра серия...

Рано, рано се смях през сълзи, представяйки си к'во е било.

Много пъти ми се е искало да мога да торпилирам разни лодки, докато ловя от брега, както и да мина с танк през проЗти комшии!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не мога да ги понасям селяндурите с музиките по локвите , ама той народа е казал - тя простотията не ходи по гората , а по хората 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Антон Тонев
- сериозен играч
Браво, браво.Който ходи хваща-койте не оди не фаща.Еваларката Весе.Малки, големи -няма значение.Важното е да си на вода,

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- antivik
- кандидат преподавател
Браво Весе, отново на ниво и интересен репортаж. Как не си записал и самодейността да я пуснеш в нета
. Ма при тая гюрултия представям си к`во ти е било в акъла.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
То да са нормални децибели...майната му...ама то ти казвам 2 Х500 вата и баскаса...то на клипа се чува. А и песните не са от моя жанр...С.Върбанов написа:Не мога да ги понасям селяндурите с музиките по локвите , ама той народа е казал - тя простотията не ходи по гората , а по хората

Мерси Тони...и с теб ще ги размажем някой път.Видяхме се там със КАРТАЛ от нашия форум...той каза ,че дискотеките там били ежедневие.Браво, браво.Който ходи хваща-койте не оди не фаща.Еваларката Весе.Малки, големи -няма значение.Важното е да си на вода,![]()
![]()
Вик...щях да ги запиша още през деня...ама ще видят че ги снимам,затова само нощния огън заснех.Натрупаха 1 кубик дърва,огън и чудо щеха запалят гората...и вятъра към нас,окъдиха ни душичките цяла нощ...тъпите "селски" пръчки.Браво Весе, отново на ниво и интересен репортаж. Как не си записал и самодейността да я пуснеш в нета. Ма при тая гюрултия представям си к`во ти е било в акъла.
Последно промяна от Vesko1 на Пон Авг 06, 2012 2:36 pm, променено общо 2 пъти.

Има и такива моменти,риболовът не винаги доставя удоволствие,много са факторите за това!
Но репортажът ти пък е интересен, не сте били валат,имало е адреналин-това е по-важното!

Но репортажът ти пък е интересен, не сте били валат,имало е адреналин-това е по-важното!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Не сме валат ..така е,но очаквахме поне 5-6 кила риби...то захранката си струваше бая-та кинти,разходите по един такъв излет-всеки шаранджия знае каква сума са.И да се надяваш...като има наоколо ей такива "луди жаби"...трудът ти отива на халост...остава само релакса.И да се ядосваме-все тая.Язовира е на всички...и всеки си преценя как да се държи там.Нищо не можем да направим.Телескоп написа:Има и такива моменти,риболовът не винаги доставя удоволствие,много са факторите за това!![]()

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Как сте спали не знам
на секундата се махам от там !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Vesko1
- сериозен играч
Свет...през нощта няма как да стане,имаме разглобяване на стойки пръчки калъфи багаж...на челник да събираш си е приключение.Колегата спа на карп-леглото под навеса...аз не издържах и легнах със свити крака на задната седалка на джипа на затворени джамове.Пукясах да ти кажа правичката от жега.НООО...на сутринта им го върнах....в 6,30 им надух ХАРДРОК.....СМОУУУКК ЕНД ДЪ УОТЪРРРР....и селяндурите до 7,30 си събраха ефтинджос палатките ...и се изметоха,гледайки ни накриво докато събирахме багажа...даже не успяха да закусят.Това да им е за урок!ХИ ХИ ХИ...С.Върбанов написа:Как сте спали не знамна секундата се махам от там !

- antivik
- кандидат преподавател
Vesko1 написа:..............................................................
Вик...щях да ги запиша още през деня...ама ще видят че ги снимам,затова само нощния огън заснех.Натрупаха 1 кубик дърва,огън и чудо щеха запалят гората...и вятъра към нас,окъдиха ни душичките цяла нощ...тъпите селски пръчки.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е значи сте победили щом са си били камшика на сутринта 

- Vesko1
- сериозен играч
Охо...бат Весо не прощава,...преди нас си обраха крушите....бяха със "См"...регистрация на колите...но сигурно са от некоя "бърчинка" на една туба бензин от См.С.Върбанов написа:Е значи сте победили щом са си били камшика на сутринта
Мед ми капна на душата докато си събирахме тъкъмите...как бързешката ни мятаха недоспали злобни погледи...и си събираха партакешите.А аз си пиех кафенцето...и гледах мацката как се чеше по рошавата кратунка.
Каквото повикало-такова се обадило....

Поздравления колега , хубав излет сте направили 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Силни репортажи и излети правиш,за което браво от мен.Но все нещо ти скопява риболова,не ти върви колега с местата и това е.Всеки път нещо или някои те цака с топла бира.Явно трябва да избираш от диво,по-диво да го ева за да си направиш густото както ти се иска.Там пък сигурно друго зло ще се появи най-вероятно.Пожелавам ти повече късмет за напред.И дано скоро ни направиш свидетел на така жадувания от тебе трофей.