Лобош-Радибош изненада!!!

Модератори: bobopeli, sapuna

mitko1983
новобранец
новобранец

Лобош-Радибош изненада!!!

Мнение от mitko1983 »

Здравейте,вчера бях за няколко часа на Радибош.По-принцип бях тръгнал за известните каракуди.Захранка- няква неизвестна за мен купена от кварталния магазин в Перник,но продавачката каза ,че е убиец за Радибош,200гр.бял,че нямаше шарен и пакет грухана пшеница.В 5.30 бях на язовира и почти на кантар да си намеря място,но намерих все пак и се започна с подготовката,захранване и започване на същинския риболов.Лових с болонеза 6 метра,основно 0,16,повод 0,10,кука 16 Оунер исада.Дълбочината беше около 1.8м непосредствено след края на шавара.И да си дойдем на въпроса,след първоначалното замятане реших да се насладя на кафенцето с цигарка,като не съм очаквал толко скоро захранката да подейства и удар,леко поднасяне на плувката в страни,засичам и като се почна една борба,едно заплитане във водораслите усещане за нещо едро,но аз не съм рапънал кепа та не ме питайте как се завива главата на кепа на дръжката с една ръка,а с другата се държи болото!Но както и да е всичко мина перфектно очакваната каракуда се оказа в кепа и какво да видят очите ми огромен ЛИН ама огромен моят кантар показа 1,430 по-късно,още треперя.И като се почна една серия 11 лина през интервал от 10-15 мин. е другите бяха доста по-дребни,но нямаше под 300 грама.Лових до обяд като хванах доста каракуди в диапазона 100-500грама.Почти всичката риба беше пусната обратно без няколко каракуди и две по-едри линчета,че жената вика донеси да видим що е тава блатна пъстърва та грях-не-грях занесох и но най-големия си плува свободен Та тва е от Лобош,но интересното е ,че некви местни покрай мен се подпитваха "Ти удари ли некой убав лин снощи?"Оставям ви да дерзаете.Снимки ще кача в понеделник ако някой ми помогнече ще ми е за пръв път!!!
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Лобош-Радибош изненада!!!

Мнение от Gosheto »

Евала! Чакаме снимките!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Бравос колега, добре си се представил)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Не ме изненадва тва чудо на природата ЛОБОШ, там рядко да останеш капо, за линовете - абе признат грях не е грях, ама лина е на изчезване, да бъдем милостиви към таз красива риба ако и да е в рамките на нормата.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Много приятна новина,там лина си го има от много отдавна.Като се разкараха арендатори и тем подобни рибата си е развила популацията,което е много добре.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
mitko1983
новобранец
новобранец

Мнение от mitko1983 »

Да определено и мен това ме зарадва много!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”