Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Комикс с Тошко Захранката
Комикс с Тошко Захранката
Някои може би познават моя приятел Тодор Костадинов, който във форума носи гордият ник Захранката. Водил съм го по рибарски срещи и доста сме ловили заедно тук и там, но той е доста зает с бизнеса си и затова аз ще представя последният ни общ излет. Пък дано се посмеем заедно.
Тошко си е голям късметлия. В първия ни общ излет тази година искахме да ловим уклейчета и на кука 16 номер и стръв една пинка на третото замятане той хвана трийсетсантиметрова щука с директния телескоп. Аз от 50 години съм рибар, такова чудо не съм виждал. После ходихме на свободните гьолове на Богров да ловим каракуди и линове, но на червейчетата се закачаха главно слънчаци. И пак той с директния тегли поредния слънчак и изведнъж - прас-с-с! Няма ни слънчак, ни кука, ни тежест, та даже влакното бе отхапано над плувката. Представете си каква щука му атакува на два метра от брега и на дълбочина двайсет сантиметра, та да отнесе всичко. Съжалявам, че тогава апаратът ми не беше подръка да ги снимам тези куриози, но в неделя заредих нови батерии, взех и едни резервни и поехме с Тошко по тъмно към китното малко гьолче вляво от Кремиковския язовир.
Захранихме, разпънахме въдиците и ги почнахме ... бабушките. Оттук почва и комиксът, който си е чиста комедия.
Лови си Тошко бабушки ето такъв модел и се кефи:

-Гледай, гледай, Доценте, как ги спуквам бабушките, фанах още една!

Но и тя от същия калибър. По едно време Тошо засича яко и вика:- Туй ша е некоя голема каракуда, как само клъвна на житото?!

Да ама каракудата върви тежко и накрая се вижда, че има и черупка.
Тошко тегли, а телескопът е на скоба:

Викам му: - Ще го счупиш! -а той: - Ша я фатам!

Ми протегна се да я фата, завалията!

И я фатна накрая! Ама гледа гаче е ковнал динозавър. Пък тя, костенурката, май е връстница на динозаврите?

Пък като разбра, че зверът няма да го яде, даже се и усмихна.

Ама тук ми вика аз да я откача, а той да ми варди самоделната плувка. Откачих хайванчето и бам - обратно във водата. А той пак тръгна да лови на жито, ма стана много жега. Викам му да тръгваме, пък той казва , я да видим в живарника има ли нещо за кака Доцентица:
И кво да види една змия вътре. Но не можах да я снимам, че се изсули бързо:

-А, има, има за едно две тиганчета!- рече Тошо и двамата потеглихме в жегата да спасим заедно от глад кака Доцентица.

Ха, сега го погледнете хубаво Тошко Захранката в лицето и кажете не ви ли мяза на един Хемингуей сред дивата природа? Няма майтап обаче - моят приятел Тодор Костадинов освен бизнесмен е и писател и вече има издадени няколко книги. Та такива ги вършим ние, драскачите, джанъм - на баир щука можем да хванем, както и костенурка на жито.
Наслука, юнаци!
Тошко си е голям късметлия. В първия ни общ излет тази година искахме да ловим уклейчета и на кука 16 номер и стръв една пинка на третото замятане той хвана трийсетсантиметрова щука с директния телескоп. Аз от 50 години съм рибар, такова чудо не съм виждал. После ходихме на свободните гьолове на Богров да ловим каракуди и линове, но на червейчетата се закачаха главно слънчаци. И пак той с директния тегли поредния слънчак и изведнъж - прас-с-с! Няма ни слънчак, ни кука, ни тежест, та даже влакното бе отхапано над плувката. Представете си каква щука му атакува на два метра от брега и на дълбочина двайсет сантиметра, та да отнесе всичко. Съжалявам, че тогава апаратът ми не беше подръка да ги снимам тези куриози, но в неделя заредих нови батерии, взех и едни резервни и поехме с Тошко по тъмно към китното малко гьолче вляво от Кремиковския язовир.
Захранихме, разпънахме въдиците и ги почнахме ... бабушките. Оттук почва и комиксът, който си е чиста комедия.
Лови си Тошко бабушки ето такъв модел и се кефи:

-Гледай, гледай, Доценте, как ги спуквам бабушките, фанах още една!

Но и тя от същия калибър. По едно време Тошо засича яко и вика:- Туй ша е некоя голема каракуда, как само клъвна на житото?!

Да ама каракудата върви тежко и накрая се вижда, че има и черупка.
Тошко тегли, а телескопът е на скоба:

Викам му: - Ще го счупиш! -а той: - Ша я фатам!

Ми протегна се да я фата, завалията!

И я фатна накрая! Ама гледа гаче е ковнал динозавър. Пък тя, костенурката, май е връстница на динозаврите?

Пък като разбра, че зверът няма да го яде, даже се и усмихна.

Ама тук ми вика аз да я откача, а той да ми варди самоделната плувка. Откачих хайванчето и бам - обратно във водата. А той пак тръгна да лови на жито, ма стана много жега. Викам му да тръгваме, пък той казва , я да видим в живарника има ли нещо за кака Доцентица:
И кво да види една змия вътре. Но не можах да я снимам, че се изсули бързо:

-А, има, има за едно две тиганчета!- рече Тошо и двамата потеглихме в жегата да спасим заедно от глад кака Доцентица.

Ха, сега го погледнете хубаво Тошко Захранката в лицето и кажете не ви ли мяза на един Хемингуей сред дивата природа? Няма майтап обаче - моят приятел Тодор Костадинов освен бизнесмен е и писател и вече има издадени няколко книги. Та такива ги вършим ние, драскачите, джанъм - на баир щука можем да хванем, както и костенурка на жито.
Наслука, юнаци!
Последно промяна от docenta на Вто Авг 07, 2012 5:46 pm, променено общо 2 пъти.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Комикс с Тошко Захранката
Вече може спокойно да му викаш Тошко Костенуркаджията ...хаха
..А да ми кажеш
как се казва модела на плувката му......

как се казва модела на плувката му......
Последно промяна от ribolovcho на Вто Авг 07, 2012 5:39 pm, променено общо 1 път.

Екстра риболовче!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Доценте....напика ме от смях.Честно.Твоите излети винаги са с ...неочакван край... 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- lif3house
- разбира нещата
Браво за поднасянето на излета със снимки и история, всичко последователно и развлекателно! 

-
- разбира нещата
AAAAAAA голям смях.Та накрая и змия пробила живарника,направо не е истина.Много як излет. 

браво за излета доценте,другия път повече "смях"
поздрави
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- pachosz
- сериозен играч
Hахахаха, баси историята това наистина

А туй дето кордата отхапана чак над плувката ме разби
Страхотно поднесен излет, Доценте!
А на Тошко вече съм му фен
Очакваме още разкази с риболовните ви подвизи на двамата... С нетърпение.

А туй дето кордата отхапана чак над плувката ме разби

Страхотно поднесен излет, Доценте!
А на Тошко вече съм му фен

Очакваме още разкази с риболовните ви подвизи на двамата... С нетърпение.
- pacho109
- сериозен играч
Интелигенти 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Vesko1
- сериозен играч
Доценте...чудя се как още не са те нападнали форумните ламери.Ми то костенурката си е защитен вид...а вие на жито я ловите а...Велик си доценте,винаги ми е кеф да чета твоите репортажи...дано и аз като стигна вашата възраст ,да не съм си загубил чувството за хумор.
Евала..
Евала..

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- кандидат преподавател
Поздрави,драги Доценте,в случая "драскачите" трябваше да станат кръвожадни и тази гад /прекалено много са вече в цялата страна,а са безогледна хищническа напаст!/,да я опечете надлежно на бавен огън там-на брега,ей тъй за идеята,че прекаленото угаждане на природата, води до неспасяеми извращения в същата тази природа.Браво на Тошко,бабушките са също плевелна напаст,те не са естествени за българската природа-не случайно не фигурират като размер в Оня Списък!Радвай по-често кака Доцентица с такива неща,защото днешният ни живот носи много малко други радости ,особено на "пишещите братя".
Наи-Ентелигентните спецове ... кефите отвсякъде ,браво МЛАДЕЖИ.