Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Жалко , беше красиво , а и рибка давашеgvm_diablo написа:Затворен е!Дори имах нещастието да съм там като го затваряха-преди няколко недели дойде пазача към 9 сутринта и изгони всички риболовци-не му плащали от много време и се махал,а повече нямало да пускат.victor_rs написа:Някой да знае нещо за Юпер , дали може да се лови ,че подочух че е затворен
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Браво Роска, супер риби, филмчето е много яко.
Все едно че и аз бях на каяка.
Вече и бръмбари имам в главата.
- kaminero65
- научил се да хвърля
Миро виж ся мама - ти ако беше в каяка нямаше да има филм, а банямиро мачтийм написа:Браво Роска, супер риби, филмчето е много яко.

Team Milo - feel the difference
Браво, Колега! Поздравявам те за успеха!suravia написа:Здравейте, събота към 19:30ч и мен ме споходи слуката ...94см 7кг
-
- вече хвърля и на тежко
suravia написа:Здравейте, събота към 19:30ч и мен ме споходи слуката 94см 7кг

Браво колега. Поздравление за сомчето.suravia написа:Здравейте, събота към 19:30ч и мен ме споходи слуката
94см 7кг
Да се отчета и аз за последния ми излет по Реката, който беше най-каръшкия ми през живота.
Отиваме на предварително избрано и непознато място - заливче с обратно слабо течение осеяно с доста дървета. Риболова се очакваше да бъде труден понеже не можеше да се лови с аванс. Вследствие пръчките ми вързани с карабинери, за да не си заминат. Поради факта, че не познавах много мястото и се предполагаше да се къса, а и нямах много като бройка здрави куки, бях решил да заложа първия ден на по-слабичките Гакаматсу Специалист 1/0, спрямо другите, с които се бях запасил за този излет. След няколко часа чувам звънеца, последва бесен run от моя страна в стил Юсеин Болт, вдигам пръта и рибата я няма. Изваждам такъма - о, беда куката изправена. Заподозрян беше някой амур. След умуване установих, че куката най-вероятно се е забила в устната на рибата и не е успял да влезе бода до долу, което най-вероятно е причинителя за уязвимостта й, въпреки че лових с доста голема тежест. След последвалото затишие реших аз да търся нея, а не тя нашето захранване. Намерих едно перспективно място - дупка, която изплитнява изведнъж по-посока на течението и е заобградена с дърво отляво и отдясно. За да разбера точно къде се събира храната и евентуално да очаквам удар, хвърлях фидер с малка кука. След известно време се завъртяха хубави девериги 0.800-1 кг, но не те бяха обект на риболова ми. Смених монтажа на фидер изродията сътворена от мен hard feeder 0.60 + maggot cilps/косъм с царевица. След това упорствах цял ден въртейки червеи, царевица като периодично хвърлях със спомб жито+царевица. За жалост цял ден капо. На следващата сутрин отново без резултат - имах само бегли кълванета, поради факта, че куката не може да се налапа от платиките. От лакомия смених фидер такъма на 0.30 влакно с 4-ка owner, поне да разнообразя с платичките. След известно време имах удар на бял червей и храна с аромат на чили. Рибата най-вероятно шаран тръгна към дървото вляво, успях да я обърна, но тогава реши да ходи към дървото вдясно. След постепенно затягане на аванса, рибката беше почти до дървото и нямаше какво да направя освен да затегна докрай. Помислих си че я спрях, но след известно време последва тласък на отчаянието и 0.30-то не издържа. Виновен бях отново аз, най-вече поради факта, че 30-тина минути преди удара закачих в едно дърво, не си преправих монтажа, кордата най-вероятно се беше наранила, и рибата си замина с кошницата.
Та така завърши моя излет с една изправена кука и едно късане.

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Е,поне си разбрал къде грешиш.Слесващият път няма да пропусшеш.Успех.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
И аз да отчета последния риболов в дъжд.
3 удара на шаран на фидера - 2 изправени куки и 1 късане на целия повод.
На царевица се обади едно шаранче около 1,5кг., което си плува обратно. Едно сомче (бебе, което отиде при шаранчето) на фидера и следваше дунавска разна (таранки, платики, една бабушка).
Без едра риба. Това е. Държах и една въдица на пиявица, но не ми пипна на нея.
Струва ми се, че амурите се раздвижиха и ще се обаждат занапред.
На царевица се обади едно шаранче около 1,5кг., което си плува обратно. Едно сомче (бебе, което отиде при шаранчето) на фидера и следваше дунавска разна (таранки, платики, една бабушка).

Нещо май ни хванаха в серия с късаници и изправянияkutinchev написа:И аз да отчета последния риболов в дъжд.

Колеги дайте инфо за риболов на шаран и амур по р.дунав.Трета събота поред ходя на КТМ-то и ловя над буната-монтажа е пружина с качамак отдолу повод на косъм стръв от две до четири царевици с повдигач-допълнително вързана и втора кука над пружината директно нанизана с три царевици.Резултата е повече от трагичен нямам пипане .Първата седмица захранвах само с ракета а останалите съботи правих топки кал омешани с варена царевица-захранката е между 5 и 8 кг царевица за около 12 часа излет.Ще бъда благодарен ако някой сподели и други шарански места по реката около Русе.Преди години на тези места се ловеше доволно шаран.
то и до мен хванаха две шаранета по 300гр ама търся дядо им на тея.С мойте монтажи шанс нямат да се закачат такива ползвам куки Sasame mastery №1 и №2
kasabinho няма как...пусти късмет все на най-слабата въдица ще удари шаро. Принудих се дори да пусна малко аванс...но и това не ми помогна. Кука 8 номер (някаква жълта и плетено за основно и повод). Твоят повод на фидера плетеняк ли беше? Моят - да. И пак ми го скъса веднъж...
Ще има отмъщение идната седмица...
kutinchev написа:kasabinho няма как...пусти късмет все на най-слабата въдица ще удари шаро. Принудих се дори да пусна малко аванс...но и това не ми помогна. Кука 8 номер (някаква жълта и плетено за основно и повод). Твоят повод на фидера плетеняк ли беше? Моят - да. И пак ми го скъса веднъж...

Колкото до плетеняците - тествай ги след известно време, понеже евтинджосите след малко експлоатация им пада якостта и на над 50%.

-
- ще става разбирач
Ех Kutinchev Kutinchev твоя Жоро много ги лови.