Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

спинингова въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: спинингова въдица
Колеги, пръчката не е никак лоша, но искам да ви обърна внимание на този цитат: "Водачите са LTC - това е специална разработка на Berkley и е много близка до СИК водачите". Лично никога не съм ползвал тази пръчка, но имам приятел, който я ползва и водачите и се нарязаха... Така, че внимавайте с тези LTC водачи.
Нямам, нищо против въдицата, но мнението ми е само СИК водачи - черни, твърди и така... иначе в крайна сметка избора си е ваш..
Нямам, нищо против въдицата, но мнението ми е само СИК водачи - черни, твърди и така... иначе в крайна сметка избора си е ваш..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Привет, колега Vid. Относно SIC водачите- имам известни съмнения дали са такива при по-евтините пръчки заради цената. От Berkley добросъвестно са посочили вида на водачите, с които са успели да вкарат тази пръчка в този ценови сегмент. LTS водачите са устойчиви на плетени влакна ( проверено!). Подозирам, че вашият приятел е ловил с Чери 1. Там водачите бяха някакви хромирани, ако не се лъжа( SS...) и наистина се нарязваха. Този проблем при следващите два модела от серията вече не съществува.Vid написа:Колеги, пръчката не е никак лоша, но искам да ви обърна внимание на този цитат: "Водачите са LTC - това е специална разработка на Berkley и е много близка до СИК водачите". Лично никога не съм ползвал тази пръчка, но имам приятел, който я ползва и водачите и се нарязаха... Така, че внимавайте с тези LTC водачи.
За Berkley Cherrywood мнения са давали изключително компетентни колеги, така че няма какво ново да научим. Аз лично лових една година с тази - 2.10м.

-
- научил се да хвърля
На самата пръчка е отбелязано че водачите са устоичиви на плетени влакна.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ползвам чери 2 на 1.80м и до сега само с плетеняци я тормозя и не виждам поражения по водачите
и аз почвам да си мисля ,че въдицата е била чери 1
Черито е хубаво пръчле ,но над 2.10 си е жив кол 

-
- научил се да хвърля
Аз ще ползвам мойта по язовири. 2.10 не е ли къса за язовирите?
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Принципно е къса ,но пък при 2.40 примерно дръжката става прекалено дълга поне за моите разбирания и се губи голяма част от работната дължина
Пък и самата въдица е много груба
Виж по добре ако искаш по-дълга тояжка вземи един серт ексийт на 2.40 на него пак му е прекалено дълга дръжката ,но пък е по-финна тояжка 

-
- кандидат преподавател
С длъжката дръжка,щом аз като дългогодишен заклет формалист свикнах за около час фъргания по ряката със Серт Ексийд на 2,10м ,пък за язовир имам Формакс Страйкър 2,70м,който пак не е с мноо къса дръжка и с него наподобявам тъкачка-многомашинничка от соц.съревнованията от РСО /означава една измислица от онва време -Развито социалистическо общество/,значи и пичът ще се справи.Но за язовир 2,10 -това не е много сериозно-освен ако не говорим за селска посттекезесарска локва със закърнели костуренца в нея big foot -цели 10-12 см 

и така колеги най-накрая след дълго умуване и изчитане на препоръките от капацитетите тук си взех спининга SERT EXCEED SPX-2.40м.М/5-21/ - 157 гр.
предстой севтосване в най-скоро време и ще има репортаж
поздрави
предстой севтосване в най-скоро време и ще има репортаж

поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- Vid
- кандидат преподавател
Да ти е честита и очакваме репортажа..., Но, само едно не мога да те разбера, защо след като имаш вече една нискобюджетна пръчка с дължина 2,4 м. и акция 5-25 - патриот- кВото и да значи, виждам я от тази тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=64316, та си купуваш втора такава евтина пръчка със същите параметри???
Ако бях на твое място, щях поне да мръдна нанякъде в параметрите на въдицата..
п.п. Те иначе, едни параметри за този клас въдици.., ама тва е друг въпрос.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
По две от всичко,от някои и по три -за рИзерва и за менкане,то и аз така си ги купувам пръчките 

Vid написа:Да ти е честита и очакваме репортажа..., Но, само едно не мога да те разбера, защо след като имаш вече една нискобюджетна пръчка с дължина 2,4 м. и акция 5-25 - патриот- кВото и да значи, виждам я от тази тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=64316, та си купуваш втора такава евтина пръчка със същите параметри???
ето тук си си отговорил на въпроса

серта с тази акция (5-21)-отговаря някъде на (8-28)
поздрави
- Vid
- кандидат преподавател
Е хУбо де, 5-25 или 8-28, има ли няква разлика? Дали има нейде риболовец, който да усети разликата в 3 гр. повече при този тип пръчки (не говоря за УЛ или лек риболов). Мисълта ми бе, да пробваш нещо от сорта 15-35..., в течаща вода е идеално.TONICHA написа:Vid написа: Ако бях на твое място, щях поне да мръдна нанякъде в параметрите на въдицата..
ето тук си си отговорил на въпроса
серта с тази акция (5-21)-отговаря някъде на (8-28)
поздрави
Поздрави, и очаквам репортаж, защото конкретния серт брат ми много го е харесал. Ще съм благодарен да чуя и твоето мнение за тази пръчка.
Сенека
Сенека
колега vid patriot-a е некво китайско изпълнение ,и се гъне като за световно много е мека отпред ,а пък и струва 12 левчета
и затова си взех серта-предимно за щука,пък квото се хване
поздрави

поздрави
-
- разбира нещата
Колеги, даите да видим някоя спинингова въдица? Цена от 60лв - до 70лв. За риболов на кефал.
-
- кандидат преподавател
Какво да гледаш?То по-нагоре си е казано няколко пъти,не само в тази тема,ами и в първата -онази,за "достъпната цена",така,че отдели ценно време,напъни мозъчните центрове и попрочети-няма начин да не си избереш веднага нещо,пък дори и специално само за кефал !:lol: