зарган

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: зарган

Мнение от gogibo »

Евала !! /както се казва на български/,
За чироза от предходната снимка-пусни рецептата за приготвянето му.
п.п. Дай и адреса на стаята с наниза/ако няма СОТ/.
Аватар
sundy
новобранец
новобранец
Мнения: 94
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 5:16 am
Местоположение: Поморие
Обратна връзка:

Re: зарган

Мнение от sundy »

Стаята с наниза остана във Варна... празна :P За съжаление е отдавна изяден (и изпит), но очаквам с нетърпение новата партида... coming soon :wink:
P.s. За рецептата ша питам мажо, че той им е майстора и ще пиша довечера или утре :mrgreen:
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец
Мнения: 87
Регистриран на: Сря Юни 30, 2010 6:55 pm
Местоположение: София

Re: зарган

Мнение от udoudo »

Слънчак си, Sundy!!! Благодарности и комплименти за теб!!! Чакам рецептата. Кажи на мъжа си да си почерпи жената, пък и мезенце да й стъкми.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: зарган

Мнение от gogibo »

Удоудо, не се метай гол в копривата!....
Sundy. може да е името на домашния любимец от снимката...?
Аватар
sundy
новобранец
новобранец
Мнения: 94
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 5:16 am
Местоположение: Поморие
Обратна връзка:

Re: зарган

Мнение от sundy »

Ей ме на, веднага след работа и след първото питие сядам да пиша рецепта - хванала съм по-добрата (не и в рибоУлова де) половинка да диктува:
1.Хващаш си доволно количество от мини-крокодилите - ако не можеш накуп събираш у фризеро или действаш на принципа колкото-толкова (ама все не стига :roll: ).
2. Чистиш - със или без глави решаваш в зависимост от това дали си сам или с компания (ако си сам е хубаво да му оставиш главата, за да има кого да погледнеш в очите и да му кажеш наздраве...)
3. Покриваш я с морска сол и точиш лиги между 2 и 4 часа (в зависимост колко солена я харесваш и колко е едра рибата :wink: ).
4. Лекинко я изкъпваш от солта (да не затриеш некой мъдрец докато хрупаш)
5. Ако ще я увесваш на посещавано от летящи гадове място е хубаво да я потопиш за 2мин. в равни части оцет и вода и едва тогава продължаваш с увесването (за опашката или ушите - по твой избор :mrgreen: )
6. След 5-6 дни (в зависимост от температурата и влажността на въздуха) вече можеш да замезваш с оцелелите след дегустациите екземпляри :drinkers:
Те тва е - успех и наздраве :drinkers: Ако не се получи ще линчувам половинката :twisted:
П.с. Sundy наистина е домашния любимец, който вече го няма... аз съм Вики :)
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец
Мнения: 87
Регистриран на: Сря Юни 30, 2010 6:55 pm
Местоположение: София

Re: зарган

Мнение от udoudo »

Премного благодаря, Вики!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: зарган

Мнение от gogibo »

Вики, благодаря ти за рецептата!!
Имал съм добри слуки със зарган в гръцко,но от незнание, само съм го замразявал и после в къщи през тигана та на софрата.Заинтригува ме рецептата,щото вкуса на чироза е несравним,а и е лесно изпълнима на место край морето.
п.п. Съжалявам за Sundy,все пак е бил член от семейството,с всичките емоции и спомени,които ви е оставил.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”