Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

зарган
Модератор: sapuna
Re: зарган
Евала !! /както се казва на български/,
За чироза от предходната снимка-пусни рецептата за приготвянето му.
п.п. Дай и адреса на стаята с наниза/ако няма СОТ/.
За чироза от предходната снимка-пусни рецептата за приготвянето му.
п.п. Дай и адреса на стаята с наниза/ако няма СОТ/.
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Стаята с наниза остана във Варна... празна
За съжаление е отдавна изяден (и изпит), но очаквам с нетърпение новата партида... coming soon
P.s. За рецептата ша питам мажо, че той им е майстора и ще пиша довечера или утре

P.s. За рецептата ша питам мажо, че той им е майстора и ще пиша довечера или утре

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Слънчак си, Sundy!!! Благодарности и комплименти за теб!!! Чакам рецептата. Кажи на мъжа си да си почерпи жената, пък и мезенце да й стъкми.
Удоудо, не се метай гол в копривата!....
Sundy. може да е името на домашния любимец от снимката...?
Sundy. може да е името на домашния любимец от снимката...?
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Ей ме на, веднага след работа и след първото питие сядам да пиша рецепта - хванала съм по-добрата (не и в рибоУлова де) половинка да диктува:
1.Хващаш си доволно количество от мини-крокодилите - ако не можеш накуп събираш у фризеро или действаш на принципа колкото-толкова (ама все не стига
).
2. Чистиш - със или без глави решаваш в зависимост от това дали си сам или с компания (ако си сам е хубаво да му оставиш главата, за да има кого да погледнеш в очите и да му кажеш наздраве...)
3. Покриваш я с морска сол и точиш лиги между 2 и 4 часа (в зависимост колко солена я харесваш и колко е едра рибата
).
4. Лекинко я изкъпваш от солта (да не затриеш некой мъдрец докато хрупаш)
5. Ако ще я увесваш на посещавано от летящи гадове място е хубаво да я потопиш за 2мин. в равни части оцет и вода и едва тогава продължаваш с увесването (за опашката или ушите - по твой избор
)
6. След 5-6 дни (в зависимост от температурата и влажността на въздуха) вече можеш да замезваш с оцелелите след дегустациите екземпляри
Те тва е - успех и наздраве
Ако не се получи ще линчувам половинката
П.с. Sundy наистина е домашния любимец, който вече го няма... аз съм Вики
1.Хващаш си доволно количество от мини-крокодилите - ако не можеш накуп събираш у фризеро или действаш на принципа колкото-толкова (ама все не стига

2. Чистиш - със или без глави решаваш в зависимост от това дали си сам или с компания (ако си сам е хубаво да му оставиш главата, за да има кого да погледнеш в очите и да му кажеш наздраве...)
3. Покриваш я с морска сол и точиш лиги между 2 и 4 часа (в зависимост колко солена я харесваш и колко е едра рибата

4. Лекинко я изкъпваш от солта (да не затриеш некой мъдрец докато хрупаш)
5. Ако ще я увесваш на посещавано от летящи гадове място е хубаво да я потопиш за 2мин. в равни части оцет и вода и едва тогава продължаваш с увесването (за опашката или ушите - по твой избор

6. След 5-6 дни (в зависимост от температурата и влажността на въздуха) вече можеш да замезваш с оцелелите след дегустациите екземпляри

Те тва е - успех и наздраве

П.с. Sundy наистина е домашния любимец, който вече го няма... аз съм Вики

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Премного благодаря, Вики!!!
Вики, благодаря ти за рецептата!!
Имал съм добри слуки със зарган в гръцко,но от незнание, само съм го замразявал и после в къщи през тигана та на софрата.Заинтригува ме рецептата,щото вкуса на чироза е несравним,а и е лесно изпълнима на место край морето.
п.п. Съжалявам за Sundy,все пак е бил член от семейството,с всичките емоции и спомени,които ви е оставил.
Имал съм добри слуки със зарган в гръцко,но от незнание, само съм го замразявал и после в къщи през тигана та на софрата.Заинтригува ме рецептата,щото вкуса на чироза е несравним,а и е лесно изпълнима на место край морето.
п.п. Съжалявам за Sundy,все пак е бил член от семейството,с всичките емоции и спомени,които ви е оставил.