Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов на Доспат главната цел ШАРАН
Модератор: sapuna
Риболов на Доспат главната цел ШАРАН
Здравейте колеги,някои да има скорошна информация за яз.Доспат около Сърница.На 10 август заминавам за 5 дена на бунгала до Сърница,главно съм заложил на шаранджийски риболов като цяло за мирни ЕДРИ риби с над 20 килограма захранка ЦАРЕВИЦА,ПЕЛЕТИ и Бял червей и Пинки.За аромат съм заложил на ягода и мед.....разбира се ще взема рачило и за малки рибки да си играя за костур и пъстърва,но като цяло съм проявил интерес за Доспатските шарани....Благодаря предварително,ако някои ми даде някаква информация за там!
-
- кандидат преподавател
Re: Риболов на Доспат главната цел ШАРАН
Успех,но повече от съмнителен -в този язовир шараните никога не са имали шанс за оцеляване и размножаване.За сметка на това,има чудни каракуди,особено в зоната на Сърница,с размер и вкусови качества,почти на 100% изместващи шарана...
Ако си откъм поляните м/у гр.Сърница и мах."Крушата" ще имаш слука най-вече на големи червеноперки и слънчаци по над педя.Не подценявай вкусовите качества на слънчака-супер е.
Ако си около втичалото с каменната тръба под "Крушата"може и голям шаран да ти дигне адреналина.Не съм имал късмета,но съм бил свидетел на изваден голям шаран на прясна царевица.
Ако си около втичалото с каменната тръба под "Крушата"може и голям шаран да ти дигне адреналина.Не съм имал късмета,но съм бил свидетел на изваден голям шаран на прясна царевица.
-
- научил се да хвърля
преди 4 дни се прибрах от доспат.не си губи времето.дребен кустур и червеноперка и то на рядко.мн.бракониери.за шарани само се говореше.а за патя да не говорим ж ремонт е
Колега, кой път е в ремонт и как се стига до Доспат в момента?FaweQ написа:преди 4 дни се прибрах от доспат.не си губи времето.дребен кустур и червеноперка и то на рядко.мн.бракониери.за шарани само се говореше.а за патя да не говорим ж ремонт е
Ами аз взимам шаранджийското оборудване,а пък каквото сабя покаже!Ако не е шаран нека да буде каракуда и червеноперка,но поне да са едри
Ще кача снимки,само се интересувам дали съм заложил добре на царевица,пелети,захранка,качамак и жито с бели червей и пинки
царевицата е главната ми стръв!

- borislav58
- сериозен играч

Е и кво му е толкова супер

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Не не не искам да виждам слънчаккккк!!!!!
- borislav58
- сериозен играч
Пътя е в ремонт от Превала до Доспат. По бавно каране и нищо не може да ти се случи.Само внимавай от разклона на Доспат -Сърница .
Шарани бива последно имах за 2 дни едно натискане и това беше .Каракудите на мач може да ги мачкаш яко.Информацията ми е от края на месеца.Царавица варена и на куката също.Късмет и На Слука.
Шарани бива последно имах за 2 дни едно натискане и това беше .Каракудите на мач може да ги мачкаш яко.Информацията ми е от края на месеца.Царавица варена и на куката също.Късмет и На Слука.
Мерси
заложил съм на ягода и мед аромати ще видим какво ще стане

- borislav58
- сериозен играч
Аз заложих на Мед и имах резултат.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=65104starcho написа:Мерсизаложил съм на ягода и мед аромати ще видим какво ще стане

Царевицата варената също и сложи мед.
Пътя от Превала до Доспат е в ремонт. А отклонението от този път към сърница, покрай северната страна на язовира е само за ъфроуд. Ако пътувате за Сърница, по добре минете през Велинград. Ама на язовира мноооого бракониери.
Наслука
Наслука
Не съм виновен! Толкова ми е акъла!
-
- разбира нещата
Колега ял ли си голям слънчак ??? Мога да ти кажа,че месото му е същото като на костураborislav58 написа:![]()
не подценявай вкусовите качества на слънччака-супер е
Е и кво му е толкова супер

- kodek
- ще става разбирач
Преди4 дни,. в неделя се прибрах от там.Бях на точно 5км. от Сърница посока Доспат, след крушата има чешма и черен път 50м. в дясно.Хубав залив , но риба не! На торен и бял основно слънчак, при мятане на 50-60-70м.на дъно с 2 куки.За 5 дни 5 костура 2 едри и 3 по-дребни на торния.Заварих и оставих там колеги с лодки дето бяха наслагали 9 шамандури и разпъваха и хранеха яко. но само каракуди средни.Аз пробвах с яка захранка и мятане от ръка на 40-50м, на косъм с царевица и мед, на пружина с протеини, на мач със сладка царевица, на дъно с 2 куки и царевица, и какво ли още не?За 5 дни - 7 каракуди 2 около 600гр и 5 по-дребни, и 3 перки над педя на бял.В интервала вечер от 19,30 до 21,30 и сутрин от 05,30до 09,30.през деня нищо само слънчак!
За пътя: Пътя Батак-Доспат е в ремонт, но се минава.На връщане минах през Велинград, хубав път.до Пазарджик се увеличава с 20 км, но си заслужава.Ако знаех за огромните дупки на отиване също щях да мина през Велинград.
П.С. Сетих се да кажа и за пастървата,Аз не хванах, но с лодките на тролинг в средата на язовира, колегите хващаха по някоя.Но само в най-дълбокото.
За пътя: Пътя Батак-Доспат е в ремонт, но се минава.На връщане минах през Велинград, хубав път.до Пазарджик се увеличава с 20 км, но си заслужава.Ако знаех за огромните дупки на отиване също щях да мина през Велинград.
П.С. Сетих се да кажа и за пастървата,Аз не хванах, но с лодките на тролинг в средата на язовира, колегите хващаха по някоя.Но само в най-дълбокото.