река Арда

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

darmoqd
новобранец
новобранец

река Арда

Мнение от darmoqd »

Здравейте колеги,
много бих искал да получа малко информация за риболовът на река Арда в Гърция, около Касатанес и околните села ??? Ако някой е ходил скоро и има "прясна " информация , моля да пише !!! :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: река Арда

Мнение от INCUBUS »

Претендирам да съм специалист по р.Арда,ама само за българската територия на протичането й -не уважавам гърците и нищо не знам за това,което си посочил :)
darmoqd
новобранец
новобранец

Мнение от darmoqd »

Aми ако може, кажи ми няколко места ! на мен ми е далечко от София, но пък бих искал да опитам, да видя как е реката и т.н
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

darmoqd написа:Aми ако може, кажи ми няколко места ! на мен ми е далечко от София, но пък бих искал да опитам, да видя как е реката и т.н
Колега, дай малко повече подробности кой район на реката искаш да посетиш (за Българската част говоря), когато има повече конкретика и отговорите ще ти харесат повече. Реката е доста ниска в момента (едва ли е изненада за някой), аз лично МРАЗЯ навалицата и предпочитам места, които са недостъпни или много трудно достъпни, а Арда е река, която предоставя такива възможности
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Именно-в момента в гръцката част е такава жега,че за никакъв риболов не може да става въпрос.И при нас е горещо,ама поне сутрин между 05.45 и 10.00 и надвечер-между 18.00 и 20.45 на определени места си има клъвкания.Ниско променящо се ниво на мътна вода,много насекоми и влечуги за компания.На mita4eto ми се ще да му кажа,че само аз знам най-изолираните и труднодостъпни места за риболов по тази река ,ама тва е строго секретен въпрос :lol:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

INCUBUS написа:... На mita4eto ми се ще да му кажа,че само аз знам най-изолираните и труднодостъпни места за риболов по тази река ,ама тва е строго секретен въпрос :lol:
Не претендирам за уникалност или за прекрасно познаване на Арда, ни най-малко дори (не живея в района все пак :) ), но и малкото, което съм видял и понаучил ми е достатъчно да ми дава срещата с дивата природа, отдалечеността на двукраките и единението. А за мен това е риболовът - среща с дивото, за да го уважаваш, пазиш и цениш все повече.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
RadiМ
новобранец
новобранец

Мнение от RadiМ »

Понеже не ти отговарят, ще драсна някой ред за да се ориентираш.Първите години след влизането в Евросъюза реката беше уникална за риболов.Рибите не бяха виждали воблери и блесни и ставаше страшно.Кефали над кило стотици можеше да изкараш,костури до 700-800 грама излизаха един след друг,разпери и някоя щука.Единственото което не хванахме беше сом.Само,че това е минало.Наводненията от последните две години или отварянето на границата при Ивайловград или някаква друга причина,но рибата изчезна.Сега не си заслужава ходенето там.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

RadiM,и от отварянето на границата край Златоград, им почти изчезна рибата в реките :lol: ,аз нямам пръст в това,че съм ходил там на риболов само три пъти -много е грозна природата там около бреговете на реките,та не им ща Гърцията...имам си много красива Арда от разрешената й част /под рибарника до с.Кошница/чак до вливането й в яз.Кърджали,добра или лоша,ама по поречието си има достатъчно диви места,та ми стига :lol:
darmoqd
новобранец
новобранец

Мнение от darmoqd »

Здравейте,

аз мисля да ходя до Гърция почивните дни на септември. Сега е ясно, че може да се лови само рано сутрин (така процедираме и на рка Струма). Иначе ме интересува за мнение реката близо до границата !
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Да, интересно би било да се получи актуална информация за реката. Това , което съм чувал за Арда веднага в Гърция е много кефали, скобари и какво ли не още. Дано е вярно все още. Така , че и аз чакам да дойде някоя по - пресна новина.Иначе от Стоянов мост надолу едва ли има какво ново да ми предложи. :D :D
Христо - наслука на всички
darmoqd
новобранец
новобранец

Мнение от darmoqd »

RadiМ написа:Понеже не ти отговарят, ще драсна някой ред за да се ориентираш.Първите години след влизането в Евросъюза реката беше уникална за риболов.Рибите не бяха виждали воблери и блесни и ставаше страшно.Кефали над кило стотици можеше да изкараш,костури до 700-800 грама излизаха един след друг,разпери и някоя щука.Единственото което не хванахме беше сом.Само,че това е минало.Наводненията от последните две години или отварянето на границата при Ивайловград или някаква друга причина,но рибата изчезна.Сега не си заслужава ходенето там.
Мерси за отговора, колега. То като гледам с оглед на появилите се непредвидени обстоятелства май няма да мога да отида до Гърция. :( Все пак ако успея, ще споделя видяното :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”