Захранка и приготвяне

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Бачо Илия »

Лапи , като нямате черви , пробвай платиките на тесто , на жито и на млечен грах. Трябва да добавиш по стотина грама от стръвта , в захранката и после с малка прашка да дохранваш по малко. За стръв тесто , дохранвай с кус-кус или със сварени и на кълцани макарони(юфка)Може и на макарони да пробваш( има едни такива на малки скобички , тънки ,с дупка) Това всичкото дето ти го изброявам (без граха) , работи перфектно на Душанци (0.700-1.500 платики , по-малките ги пускам). Как се приготвя стръвта (жито , тесто , кус) има подробно в подфорума "Стръв). То на това си кълвът и бабушките , но по някое време спират да кълвът и......познай кой е дошъл :D :D :D

п.п. и пускай по някоя снимка , че да гледаме кво става у лапландско :roll:
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Тази година само 2-3 пъти бях на затворен водоем,за това ще споделя каква захранка ползвам на Дунав.
Приготвям я преди излет вкъщи.
1 хляб (не пресен)-взимам средата и я минавам през ситото.Кората накисвам във вода.
След като се разкисне добре кората без да я цедя от водата я намачквам докато не стане на каша.
Започвам да прибавям от домашното ми брашно (смляни - царевица,кюспе,жито,овес,ечемик,трици и сухар) и сгъстявам,но не много,
защото след това прибавям:1/3 пакет Джаксън фидер (много добър аромат според мен за река )и 1/4 River Ace.
Когато имам добавям и суха глина.Или пръст от самия бряг.Разбърквам добре след което прибавям трохите от средата и отново разбърквам.
Накрая 200 гр бял и ако има и кастер 100-150 гр.Понякога слагам по 4-5 пакетчета ванилия или 2 супени лъжици Инка.Получава се около 3-4 кг храна.
Като начало захранвам с 3-4 топки (колкото портокал) след което на 10-15 минути хвърлям по една топка голяма,колкото успея да смачкам с една ръка.
Ловя с директен на 7 метра - Мъздруга,морунаж,скобар,уклей,платика,мряна.За фидера ползвам домашното брашно и джаксън фидер 1 към 1,като добавям също
бял,кастер,малко сладка царевица и малки кубчета кашкавал,като навлажнявам не с вода а с мляко (за фидера количеството е поне 5-6 пъти по-малко).
Стръвта винаги ми е тази от захранката с изключение,когато слагам троха.
Последно промяна от stich на Вто Окт 06, 2009 7:43 am, променено общо 1 път.
Изображение
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

В руските риболовни форуми и филми често използуват за захранка и стръв перловка - сварена става с едрината на жито.За тези които не знаят е позната още под името гречка или елда. Питането ми е дали накой е ползвал и с какви резултати.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Понеже в една тема се попита как се правят трошки(трохи хляб) и как изглеждат,колкото и елемнтарно да звучи се получава една много полезна съставка към захранката.
Понеже днес реших да си направя малко щракнах някоя снимка.Използва се хляб примерно на ден два(толкова са ни трайни наще) режете си го на дебели филии и оделяте срединките.

Изображение
Аз го роня на ръка,иначе със сито става за нула време.На ръка го правя за 5 минутки.
Получават се хубави пухкави трошици.
Изображение

Трошките се добавят към вече овлажнената храна,която трябва да бъде лепкава,за ефекта може да се използва захранка за фидер или да добавите галета.Във водата токата с вече добавените трохи с помоща на течението отделя постоянно частици хляб,които образуват нещо,като пътечка за рибата към основното хранително петно.Можете и да си ги ароматизирате,като им прибавите малко от захранката,която ще ползвате на следващият ден.
Изображение
Изображение
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Аз съм от рибарите-мнекени и до скоро освен ВДЕ и Сенсас друго на свободен риболов не ползвах.Захранка не си бях правил от детските години когато с татко печехме слъчоглед,мелехме го,добавяхме бисквити,пак смлени,брашна разни там,всичко това слагаме в торба с 2 "аеробиона"(по старите знаят кво е тва) и след 3 дена дааййй !
Обаче оня ден,запален от ентусиаст дето иска да прочете всичко във форума и да го изпробва(Георги Кръстев),решихме че ше ходим за риби и ше си направим храната.За целта взех 2 пакета Джонсън шаран + 1 пакет галета + 2 кила кюспе = много добре ухаеща и лепнеща смес,която се оказа и мега уловиста.
Извода е че и домашно приготвена храна пак върши работа,за в бъдеще ще си правя по малко преди риболов,защото ми носи едно чувство на задоволство че съм допринесъл сам за успеха си!!!
Но за състезание ше си ползвам ВДЕ !
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

patrona86 написа:Аз съм от рибарите-мнекени и до скоро освен ВДЕ и Сенсас друго на свободен риболов не ползвах.Захранка не си бях правил от детските години когато с татко печехме слъчоглед,мелехме го,добавяхме бисквити,пак смлени,брашна разни там,всичко това слагаме в торба с 2 "аеробиона"(по старите знаят кво е тва) и след 3 дена дааййй !
Обаче оня ден,запален от ентусиаст дето иска да прочете всичко във форума и да го изпробва(Георги Кръстев),решихме че ше ходим за риби и ше си направим храната.За целта взех 2 пакета Джонсън шаран + 1 пакет галета + 2 кила кюспе = много добре ухаеща и лепнеща смес,която се оказа и мега уловиста.
Извода е че и домашно приготвена храна пак върши работа,за в бъдеще ще си правя по малко преди риболов,защото ми носи едно чувство на задоволство че съм допринесъл сам за успеха си!!!
Но за състезание ше си ползвам ВДЕ !
Но за състезания използвай СЕНСАС!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Нямам нищо против,просто всички около мен ползват ВДЕ и имам кого да питам и освен тва Сенсас май е малко по скъпичка,пък и разправят че работела по бавно!
Незнам!
Като придобия достатъчно личен опит ще реша !
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

в цената е причината не в по-бавно действие,а ако прочетеш внимателно последния брой на списанието на Папарака за световното ще ти станат ясни някои неща.ВДЕ не е за подценяване,но пред Сенсас .... :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Аз лично цяло лято си правя смески ,но задължително добавям поне по 1 пакет мвде, като добавки слагам захар или настърган шоколад, а ако не ме мързи си разтварям в половин литър топла вода 200 гр мед и го добавямв храната, гълабова тор (собствено производство от моите гълъби), като ароматизатори най-често ползвам карамел или ванилия защото тези ароматизатори стават за различна риба. Риболувал съм само с 2 хляба 1 кг кюспе , накълцан торен , и две степчета ягода. резултат беше доволно количество платика , таранка и един бонус шаранче .
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Наскоро даваха по Хоби един филм на Белополски с Калин/бившия състезател от Видракс/.Калинчо ги скъса само с глина и ароматизатори и някаква проста захранка...по скоро за пълнеж,докато Калоян забърка от най-скъпите захранки и хвана само 2-3 риби а ловяха един до друг.Та се замислям не е ли по-добре да търсим правилните аромати от добавките?Добре ще е да развием темата и да си споделяме кой ароматизатор ни е донесъл досега успехи ,но доказани ,че е от него.Ще почвам и аз експерименти този сезон.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

То всяка локва с нейните си капризи.Някъде купешка,другаде лебец и кюспе или само жито...
Както казваш експеримента му е майката.
Изображение
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Айде и аз да споделя една рецепта за шарановите риби.Взимам един пакет неароматизирана захранка(най-обикновенна и ефтина) и към нея добавям 200гр. смлени овесени ядки,четири пакета натрошено зрънчо и две пакетчета карамфил(също смлян). Отделно настъргвам една буца тахан халва и слагам в хладилника за да си остане трошлива и рехава. Захранката я овлажнявам на водоема като смесвам всичко и накрая сипвам 100-200гр. боза.

Рецептата ми я каза един сърбин и била работеща за амур.Аз обаче не съм хващал никога с нея амур за сметка на шараните.Така, че смело мога да твърдя че е типична шаранджийска.Правя я почти винаги като ходя за Шаро и имам отлични резултати.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Георги Кръстев написа:Аз лично .......
Брейй преди 3 години какво съм правил. Сега опитите продължават. Приготвям си основно добавки към храните- карамел, печен коноп, варен коноп, карамелизиран кокос, карамелизиран коноп, жита, царевици (варени мляни), цветни трохи (тежки и леки), 8)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много е яко, като си видиш някое мнение от преди 3-4-5 години.
:D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:D Да, при мен няма почти никакъв прогрес :lol:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”