Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Тъкъми за Шаран
Модератор: sapuna
Тъкъми за Шаран
Здравейте мисля на 14 Август да ходя за риба на Яз.Цонево Третият по големина язовир.
Мисля да ловя на дъно Шаран но не знам какви такъми да използвам.Също не знам какви кукички да използвам мисля да ловя Шарани 2-3 КГ.Ще съм благодарен ако ми помогнете
Мисля да ловя на дъно Шаран но не знам какви такъми да използвам.Също не знам какви кукички да използвам мисля да ловя Шарани 2-3 КГ.Ще съм благодарен ако ми помогнете
Re: Тъкъми за Шаран
Колега ... Под "какви такъми да използвам", какво точно имаш в предвид?
Ако говориш за монтаж -> проучи къде точно, ще ходиш (дъното как е), на не платени водоеми, според мен заложи на царевица и захрани с царевица (ако имаш възможност, жито и коноп поне ...), монтажа е 'на косъм', както не използвам по-малка кука от 2-ри номер ... Главно марките, които ползвам са 'Fox' и 'Nash'.
Ако говориш за монтаж -> проучи къде точно, ще ходиш (дъното как е), на не платени водоеми, според мен заложи на царевица и захрани с царевица (ако имаш възможност, жито и коноп поне ...), монтажа е 'на косъм', както не използвам по-малка кука от 2-ри номер ... Главно марките, които ползвам са 'Fox' и 'Nash'.
-
- новобранец
Колега какво искаш да кажеш с това не ловя с куки по-малки от 2 номер, че ловиш с куки 1,2/0
Аз пък си ги ловкам с кунки 6-ки и нЕАм грижи 

Приятелите са розите на живота : откъсвай ги внимателно и се пази от бодлите.
Искам да кажа, че главно ползвам почти само 2-ри номер куки и съм доста доволен, от горе споменатите 'Fox' и 'Nash' ... най-вече 'Fox'!
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
3-тия по големина на кое село ??? Защото за Бг го няма в 6-цата със сигурност. Искър,Кърджали,Жребчево,Студен кладенец,Копринка,Ивайловград са водещите.
http://www.kompleksdebelec.com/bg/pages/locations/
прочети пише че е третия по големина до село Аспарухово и село Цоново
прочети пише че е третия по големина до село Аспарухово и село Цоново
Колега, царевица му е майкята на дивия гьол, ама за царевицата трябва и лодка за захранване, друг важен атрибут към такъмажа на шаранджията е тесте карти, табла и задължително 2 кила ракия минимум.. Наслука
По-голям шаран от рибаря няма...
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кажи речи 2 бинки и от горе за шаранджииско оборудване и си ти
- borislav58
- сериозен играч
Задължително с колега или колежкаpacho69 написа: трябва задължително 2 кила ракия минимум.. Наслука

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Петър Недев написа:3-тия по големина на кое село ??? Защото за Бг го няма в 6-цата със сигурност. Искър,Кърджали,Жребчево,Студен кладенец,Копринка,Ивайловград са водещите.
Колега вие от Кърджали верно май се мислите за големите граждани..Ти си вече 5 или 6 за тази седмица който се прави на големия гражданин..Вземете малко та прочетете пустата география на България..не знам във училище за коя държава са ви преподавали...

- lishev_64
- разбира нещата
Здравей, приятелю. Не знам от къде си, но както се досещам - нов си в шаранджийския риболов /извинявам се, ако греша
/, и не познаваш яз. Цонево. Това твое начинание ще е успешно само ако те придружава колега, запознат с този риболов, и с особеностите на водоема. Най-малкото искам да ти секна ентусиазма, но много добре знам какво е да си разочарован след дълго планиран риболов.
Повярвай - това не е язовир, за който всеки може да каже: "отивам да ловя шарани". 

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- antivik
- кандидат преподавател
ribolovcho написа:Петър Недев написа:3-тия по големина на кое село ??? Защото за Бг го няма в 6-цата със сигурност. Искър,Кърджали,Жребчево,Студен кладенец,Копринка,Ивайловград са водещите.
Колега вие от Кърджали верно май се мислите за големите граждани..Ти си вече 5 или 6 за тази седмица който се прави на големия гражданин..Вземете малко та прочетете пустата география на България..не знам във училище за коя държава са ви преподавали...

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- antivik
- кандидат преподавател
ribolovcho написа:Петър Недев написа:3-тия по големина на кое село ??? Защото за Бг го няма в 6-цата със сигурност. Искър,Кърджали,Жребчево,Студен кладенец,Копринка,Ивайловград са водещите.

Те ви един линк където се е обсъждала темата за язовиритеhttp://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=20568, а ето ви и друг в който има явно противоречие с посочения в по горния постhttp://www.bulgariainside.com/bg/articl ... 0%BE/994//, където се казва, че е четвърти. Вие си си решавайте сами.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
antivik написа:ribolovcho написа:Петър Недев написа:3-тия по големина на кое село ??? Защото за Бг го няма в 6-цата със сигурност. Искър,Кърджали,Жребчево,Студен кладенец,Копринка,Ивайловград са водещите.
Колега вие от Кърджали верно май се мислите за големите граждани..Ти си вече 5 или 6 за тази седмица който се прави на големия гражданин..Вземете малко та прочетете пустата география на България..не знам във училище за коя държава са ви преподавали...Не знам каква география са ни преподавали, но в линка посочен по горе става въпрос за някакво село създадено от има няма по-малко от 10 години. Ако се погледне в картата на България има и други Дебелеци/1при В.Търново, до колкото си спомням/. Не мога да вярвам на линк и сайт създаден с явно рекламна цел
, па и лесно може да се направи справка за язовирите и площта им
. Въпроса за селяните и гражданите го отминавам с мълчаливо презрение.
Те ви един линк където се е обсъждала темата за язовиритеhttp://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=20568, а ето ви и друг в който има явно противоречие с посочения в по горния постhttp://www.bulgariainside.com/bg/articl ... 0%BE/994//, където се казва, че е четвърти. Вие си си решавайте сами.
7 яз.Цонево--17,5 км2--329млн. м3
Ето Цонево е на 7 място в сайта пише че е на 3 но явно вече има и по-големи язовири П.П извинявам се аз съм в грешка:prayer:
Нямаш грешка новак съм аз съм морски рибар не разбирам нищо от сладководен риболов точно за това пиша темата а за това че трябва да съм с придружител всички познати сладководни рибари работят мисля да отида да си опитам късмета ако не ще си купя един шаран от магазинаlishev_64 написа:Здравей, приятелю. Не знам от къде си, но както се досещам - нов си в шаранджийския риболов /извинявам се, ако греша/, и не познаваш яз. Цонево. Това твое начинание ще е успешно само ако те придружава колега, запознат с този риболов, и с особеностите на водоема. Най-малкото искам да ти секна ентусиазма, но много добре знам какво е да си разочарован след дълго планиран риболов.
Повярвай - това не е язовир, за който всеки може да каже: "отивам да ловя шарани".