Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Ролерченце 60 см.
Модератор: nkolev66
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Ролерченце 60 см.
Владо, "щангистчето" хапе яко
...на 3 метра стрелба, гледано от върха на стрелите, стреля малко по силно(!!!!!
) от стандартен Марлин 100, с ластици 19мм Креси и стрела 6мм на 140см...а то завалийчето е със стреличка 7мм на 95 см и "жалки" 16- ки
...на следващият ден направи успешно кръвопускане на една прилична платеринка къмто 600 грама... 

Пацо, без съмнение ролера е по-съвършеното оръжие за подводен риболов от традиционния ластичен харпун.
Ето тук прилагам една графика която показва, колко по-ефективен е ролера с един ластик от традиционен харпун с два ластика. На всеки, който се е занимавал малко поне с механика е ясно, че сила умножена по преместване е работа
A=FxS....работата е в Джаули и енергията в Джаули. Правете си сметка.Начално ниво по физика до 8-ми клас не мисля че трябва тук да се преподава.
Мисля си също така, че всеки може да намери лице на правоъгълен триъгълник или трапец.
Та... площта под съответната линия на силата на дадено оръжие е едно към едно характеризира енергията, която може да се изстиска от него.
Тази графика, като теоретична е леко изместена от действителната такава, но съм сигурен че грешката е едва с няколко процента. Слагал съм я в не един форум, но още никой не я е прокоментирал. Това (за мен) означава, че в средите на българските харпунджии едва ли има повече от 10-15 човека, които имат обосновано на някаква теория техническо мислене, а Пламен е един от тях.
По тая причина имам молба към администратора на сайта:
Баруте, не му уйдисвай на акъла на тоя юнак, да му закриваш профила, щото без него подводния риболов ще изгуби един от мозъците си.Ей сега това ти го пращам на лични.
П.С....Пламене, закрепете камерата на някой харпун за стъбилност. Иначе човек ако не знае какво да гледа, просто не вижда нищо.
Очаквам те, за да ми отговориш тука
Ето тук прилагам една графика която показва, колко по-ефективен е ролера с един ластик от традиционен харпун с два ластика. На всеки, който се е занимавал малко поне с механика е ясно, че сила умножена по преместване е работа
A=FxS....работата е в Джаули и енергията в Джаули. Правете си сметка.Начално ниво по физика до 8-ми клас не мисля че трябва тук да се преподава.
Мисля си също така, че всеки може да намери лице на правоъгълен триъгълник или трапец.
Та... площта под съответната линия на силата на дадено оръжие е едно към едно характеризира енергията, която може да се изстиска от него.
Тази графика, като теоретична е леко изместена от действителната такава, но съм сигурен че грешката е едва с няколко процента. Слагал съм я в не един форум, но още никой не я е прокоментирал. Това (за мен) означава, че в средите на българските харпунджии едва ли има повече от 10-15 човека, които имат обосновано на някаква теория техническо мислене, а Пламен е един от тях.
По тая причина имам молба към администратора на сайта:
Баруте, не му уйдисвай на акъла на тоя юнак, да му закриваш профила, щото без него подводния риболов ще изгуби един от мозъците си.Ей сега това ти го пращам на лични.
П.С....Пламене, закрепете камерата на някой харпун за стъбилност. Иначе човек ако не знае какво да гледа, просто не вижда нищо.
Очаквам те, за да ми отговориш тука

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- barutchiata ©
- Администратор
gunman написа: Баруте, не му уйдисвай на акъла на тоя юнак, да му закриваш профила, щото без него подводния риболов ще изгуби един от мозъците си.Ей сега това ти го пращам на лични.
Батка аз мисля, че тука сме се събрали големи хора и още повече мъже. Та аз така и разбирам и приемам когато някой иска да напусне. И щом като желае няма да му преча .
Е има и такива които искат да им изтрия профила и после пак се регистрират, е това вече не го разбирам.Теа работи с назландисваници и хора мислещи се, че света се върти около тях са ми чужди и много смешни.
Сложи още една линия за ролер при който ластика се разтоварва до 0, а не остава натегнат на коеф. 2, както е на графиката. Ролер тип Алемани подходящ за алуминки, че и реверсивен ролер даже. Ако може реверса да го покажеш с 1 и с 2 ластика. Няма също показан и пневматик с вакумен кит.
Иначе браво за илюстрацията.
Иначе браво за илюстрацията.
Ами аз толкова мога, толкова съм показал. Ако някой има опит с други видове оръжия, различни от тези, които съм показал, нека допълни графиката.Ще бъда благодарен.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- научил се да хвърля
А що не махнем и мненията му?
Емилиус си ги е изтрил сам.
Ти кво чекашшш?
Даай мъжката!
Емилиус си ги е изтрил сам.
Ти кво чекашшш?
Даай мъжката!