Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от INCUBUS »

Vid,за Серта няма да пиша-писал съм ,ама за 2,10м,това е страхотна пръчка за лек /наистина лек!/спининг,но щом търсената пръчка се предвижда да се ползва и за джиг риболов на бели риби,по-добре е Формакс Страйкъра 2,70м,10-30г.Това ми е основната пръчка за язовир /Марица ми е доста по-далече от четири големи язовира,та не ходя на нея редовно на риболов/,с двуделна дръжка е,ама лесно се свиква с нея и се справя наистина без проблеми с изкуствени примамки с тегло от 3-5г до 21 г /не съм я тествал с по-тежки за сега./.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални) :shock: :shock: :shock: при 2.70м. Не друго ми кът се засмех и си напръсках монитора с олио от току що хапнатата салатка :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Павел Иванов написа:Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални) :shock: :shock: :shock: при 2.70м. Не друго ми кът се засмех и си напръсках монитора с олио от току що хапнатата салатка :wink:
Разграничили сме ги тези неща ( или поне аз де ). Чудно ми е дали сте хващал тази въдица в ръка (серта) за да коментирате теглото, защото аз полових доста с нея !

Тук може да се види, че колегата я е теглил и предвид мойте лични впечатления и да има грешка то тя ще е малка :wink:

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 11&t=39988
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Павел Иванов написа:Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални) :shock: :shock: :shock: при 2.70м. Не друго ми кът се засмех и си напръсках монитора с олио от току що хапнатата салатка :wink:

Г-н Иванов,

Толкова я меря с кантарa Striker-a 10-30 на 270, който ползвам за воблери и блесни. Salmo 6 синкинг дава 14гр, тоби с надпис 18гр дава 18 гр. Пръчката на кантара отгоре пише 146гр това е. Утре съм за риба и не ми се разваля подготвения такъм за да снимам, но дори и да има отклонение е пренебрежително малко. Имам avs90MLF2 (по ваша препотъка - благодарности и респект) и са почти на един грамаж, независимо че двете въдици дори и не може да се сравняват.

Утре ще кача снимки!!!!

няма за какво да си измислям
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Много Ви благодаря за мненията. Утре ще поръчам един Striker, па и да видя що за чудо е това за смешните пари 50-60 лв.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Мислех че ще съм за риба по това време, но светкавиците при мен са доста на гъсто :))
Ето снимките на Striker-a:
Прикачени файлове
И само за проба
И само за проба
IMAG0543.jpg (106.46 KiB) Преглеждано 1432 пъти
IMAG0546.jpg
IMAG0546.jpg (178.03 KiB) Преглеждано 1432 пъти
IMAG0544.jpg
IMAG0544.jpg (121.53 KiB) Преглеждано 1432 пъти
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Привет колеги,
внезапно ми се счупи една от пръчките и ми се налага спешно да се сдобия с нова, с подобен тестов диапазон.

Загледах се в тази непозната за мен пръчка(Dragon Express), след като някъде прочетох 2-3 добри думи:

http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/

По специално в тези 2 варианта, с кух връх:

DRG24-32-245 2.45 4-20 143 X-Fast 114лв.
DRG24-34-245 2.45 5-25 148 X-Fast 113лв.

За съжаление, след като се загледах, веднага започнаха да ме измъчват стандартните въпроси: "дали тестът е реален?", "Дали пък няма да е лигава?" и разбира се, "Дали пък няма нещо по-добро, на подобна цена..." :lol:
Пръчката ми трябва основно за щукарка. Използвам по-леки примамки, вече си имам притка за боб с тест 10-30гр и общо взето не ми допадат по-хеви гегите. За тези, които ще ме упрекнат - примирил съм се, че Митичната може да ми счупи тоягата или да отърве кожата. Или и двете :D

Тъй като трябва спешно да се оборудвам и нямам много време за по-обстойно проучване, моля ако има запознати, да ми отговорят на по-горните въпроси и предварително им благодаря :drinkers:
Загледах се и по Скелетора на Berkley, но не ми се дават повече от 120-130лв, защото съм фен на по-лайт спининга по малки рекички и предпочитам по-големите инвестиции да ги правя в тази насока.

Пръчката ще биде използвана с макара Ryobi Excia 3000, която може да дойде малко тежка, но това не е фатално, имам и по-леки макари.

P.S. След като видях смайващата снимка на Страйкъра в/у кантара и прочетох написаното за него, започнах да се чудя дали засега да не взема него, а по-нататък да му мисля... Също така и Серт-а на 2.40 5-20г , за който някъде прочетох, че бил груб, другаде , че не бил...Същото прочетох и за Чери-то на 2.40 :lol: А държа да е 2.40, защото 2.10 вече имам подобна.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Драги колега franky,подобни терзания са ни прегазвали през предходните години,ма необходими са некои леки пояснения : 1/Риоби Ексиа -все е тая дали е 2000,като мойте или е 3000 като твоята-различен е само размера на шпулата/имам общо 6 Риоби вече от подробностите Заубер,Зестер и Ексиа/,така,че отиваме към 2/:Каква пръчка -спининг всъщност ти трябва -за трофейни щуки и също такива бели риби ли,или нещо по-демисезонно,като за трофейни костури,пъстърви,средни щуки и средни бели риби?Ако се интересуваш по-скоро от второто,бих ти препоръчал 2 варианта : а/Формакс Страйкър ,2,70м,тест 10-30г и б/Телеспининг "Тубертини Престиж",2,70м,тест -до 30 г,каквито аз ползвам с едната "Ексиа" и с един евтин /45 лева/,но велик "китаец" с 4 лагера с претенциозната марка" Winner" :lol:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес реших да купя Страйкъра 10-30 от магазина на Булит в Пловдив, който посетих на място. Оказа се че пръчките в тази си акция са изкупени. Имаха в наличност тези с по висока акция 15-40, 20-60 и 30-80. Всички бяха с едноделната коркова дръжка. Останах ужасен от тези пръчки - дебели, груби, тежки и пр. и пр. http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35
Ако може някой да ме насочи към магазин където може да се намери тази пръчка с акция 10-30 и двуделната дръжка. Всички тези, които видях на живо в по горния магазин са с едноделна дръжка? Може би ниските акции са с двуделна или става въпрос за друг модел???
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Нетърпението и любопитсвото си казаха думата и вече поръчах Dragon Express 2.45 4-20g .
Като я получа, разгледам и тествам, ще дам отзиви :idea:

Колега Incubus, мисля, че Ексията 3000 е 15-ина гр. по-тежка от 2000 и 1000, които са еднакви, като тегло.
За трофейните щуки и бели - разбира се, че си купувам пръчката за такива, но реално ще я използвам рядко, при това предимно за ялови замятания в обезрибени кариери и чат-пат някой мижав костур или писалка :lol: В тази връзка, предпочитам по-лайт пръчка, която да ми доставя удоволствие при множеството празни замятания и по-вероятни малки риби. Ако пък Митичната ме удостои, както вече казах, с радост ще прежаля пръчката и ако се наложи, може да вляза във водата и да я пребия :twisted:

Реших, че тестът на Драгона(ако е реален) ми е напълно достатъчен да използвам пълноценно и приятно 99.9% от примамките си и извадя без затруднение 99.9% от рибите, които обикновено убождам.

Вадил съм няколко щуки м/у 1 и 2 кг. с доста по-лайт пръчка(3-12гр), при това в доста трудни условия, които почти не позволяват отпускане на повече аванс, удоволствието е голямо и лично за себе си, не виждам смисъл от типична щукарка. А такава имам и я използвам за вадене на разни неща изпод леглата :lol:
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Vid написа:Днес реших да купя Страйкъра 10-30 от магазина на Булит в Пловдив, който посетих на място. Оказа се че пръчките в тази си акция са изкупени. Имаха в наличност тези с по висока акция 15-40, 20-60 и 30-80. Всички бяха с едноделната коркова дръжка. Останах ужасен от тези пръчки - дебели, груби, тежки и пр. и пр. http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35
Ако може някой да ме насочи към магазин където може да се намери тази пръчка с акция 10-30 и двуделната дръжка. Всички тези, които видях на живо в по горния магазин са с едноделна дръжка? Може би ниските акции са с двуделна или става въпрос за друг модел???
Здравей Vid,

Просто са по-стара партида са тези с целите дръжки. И аз трудно я намерих, Взех я от:
Магазин: Наслука с Алекс
Град:Пловдив
Улица:Ж.К.Тракя Блок №144 до Кауфланд
Телефон:0899266414/0878276414
И там я няма налична, но на мен ми я достави на следващия ден.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Vid,направо съм озадачен,щото нашите търговци в Смолян си зареждат именно от Пловдив -ама няма да пиша празни приказки,с кратки думи,ако не намериш в кратко време в Пловдив,пусни ми едно ЛС да ти купя от тук,пък после ще измислим как да пристигне в Хасково в съкровенната си цялост :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Благодаря приятели за отзивите. Не бих искал да Ви ангажирам за няКва си пръчка, затова ще направя още някой напън да я поръчам от някъде...
Сенека
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Искам да попитам някой дали притежава такава пръчка:Salmo Diamond BULLET / S 5210 - 2,10 3-12 гр.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Как се представя и дали си заслужава парите? Искам да си направя едно по-лигаво медиум лайт комплетче за река основно. Естествено ще ми кажете да се насоча към Ексийда, но той е с по-бърз строй и върхова акция, ако не греша. Причината е, че имам вече 2 други пръчки на 2.40 и 2.70,съответно с акция 8-25 и 20-50 гр., които са страхотни, но са Фаст и ми се иска нещо по-мекичко за удоволствие. Пък и цената не е кой знае каква :)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

radogagov написа:Искам да попитам някой дали притежава такава пръчка:Salmo Diamond BULLET / S 5210 - 2,10 3-12 гр.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Как се представя и дали си заслужава парите? Искам да си направя едно по-лигаво медиум лайт комплетче за река основно. Естествено ще ми кажете да се насоча към Ексийда, но той е с по-бърз строй и върхова акция, ако не греша. Причината е, че имам вече 2 други пръчки на 2.40 и 2.70,съответно с акция 8-25 и 20-50 гр., които са страхотни, но са Фаст и ми се иска нещо по-мекичко за удоволствие. Пък и цената не е кой знае каква :)
Привет колега,
нямам преки впечатления точно от тази пръчка, но преди известно време разглеждах и тръсках всичките пръчки на Салмо. Харесаха ми 2-3 модела, но посочената от теб не беше м/у тях. Което не значи, че няма да ти свърши работа, защото търсех бърза пръчка с върхова акция. По-важното в случая обаче е, че общо взето не отговаряха на написаните тестове, особено по-евтините модели. Така че, преди да се увериш, че тестът е реален, не бързай да купуваш. А ако тестът е реален, за тези пари най-вероятно ще е лигава.
И за протокола - аз имам Salmo ELITE MICRO JIG с дължина 2.10, купена от колега и съм много доволен от нея, но не е това, което търсиш.
И все пак, без да се бъркам, не мисля, че лигавата пръчка е подходяща за река, особено от гледна точка на удоволствието....Последното е най-голямо с бърза УЛ пръчка, но там и цената е друга, за съжаление :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”