Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Vid,за Серта няма да пиша-писал съм ,ама за 2,10м,това е страхотна пръчка за лек /наистина лек!/спининг,но щом търсената пръчка се предвижда да се ползва и за джиг риболов на бели риби,по-добре е Формакс Страйкъра 2,70м,10-30г.Това ми е основната пръчка за язовир /Марица ми е доста по-далече от четири големи язовира,та не ходя на нея редовно на риболов/,с двуделна дръжка е,ама лесно се свиква с нея и се справя наистина без проблеми с изкуствени примамки с тегло от 3-5г до 21 г /не съм я тествал с по-тежки за сега./.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални)
при 2.70м. Не друго ми кът се засмех и си напръсках монитора с олио от току що хапнатата салатка 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Разграничили сме ги тези неща ( или поне аз де ). Чудно ми е дали сте хващал тази въдица в ръка (серта) за да коментирате теглото, защото аз полових доста с нея !Павел Иванов написа:Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални)![]()
![]()
при 2.70м. Не друго ми кът се засмех и си напръсках монитора с олио от току що хапнатата салатка
Тук може да се види, че колегата я е теглил и предвид мойте лични впечатления и да има грешка то тя ще е малка

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 11&t=39988
Павел Иванов написа:Ще ви помоля само да разграничавате две неща , колко пише че тежи и колко реално тежи дадено нещо . Иде реч и за двете упоменати въдици с обявени тегла от 160гр. на 2.40 и 146гр. (реални)![]()
![]()
Г-н Иванов,
Толкова я меря с кантарa Striker-a 10-30 на 270, който ползвам за воблери и блесни. Salmo 6 синкинг дава 14гр, тоби с надпис 18гр дава 18 гр. Пръчката на кантара отгоре пише 146гр това е. Утре съм за риба и не ми се разваля подготвения такъм за да снимам, но дори и да има отклонение е пренебрежително малко. Имам avs90MLF2 (по ваша препотъка - благодарности и респект) и са почти на един грамаж, независимо че двете въдици дори и не може да се сравняват.
Утре ще кача снимки!!!!
няма за какво да си измислям
- Vid
- кандидат преподавател
Много Ви благодаря за мненията. Утре ще поръчам един Striker, па и да видя що за чудо е това за смешните пари 50-60 лв.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Мислех че ще съм за риба по това време, но светкавиците при мен са доста на гъсто
)
Ето снимките на Striker-a:

Ето снимките на Striker-a:
- Прикачени файлове
-
- И само за проба
- IMAG0543.jpg (106.46 KiB) Преглеждано 1432 пъти
-
- IMAG0546.jpg (178.03 KiB) Преглеждано 1432 пъти
-
- IMAG0544.jpg (121.53 KiB) Преглеждано 1432 пъти
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Привет колеги,
внезапно ми се счупи една от пръчките и ми се налага спешно да се сдобия с нова, с подобен тестов диапазон.
Загледах се в тази непозната за мен пръчка(Dragon Express), след като някъде прочетох 2-3 добри думи:
http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/
По специално в тези 2 варианта, с кух връх:
DRG24-32-245 2.45 4-20 143 X-Fast 114лв.
DRG24-34-245 2.45 5-25 148 X-Fast 113лв.
За съжаление, след като се загледах, веднага започнаха да ме измъчват стандартните въпроси: "дали тестът е реален?", "Дали пък няма да е лигава?" и разбира се, "Дали пък няма нещо по-добро, на подобна цена..."
Пръчката ми трябва основно за щукарка. Използвам по-леки примамки, вече си имам притка за боб с тест 10-30гр и общо взето не ми допадат по-хеви гегите. За тези, които ще ме упрекнат - примирил съм се, че Митичната може да ми счупи тоягата или да отърве кожата. Или и двете
Тъй като трябва спешно да се оборудвам и нямам много време за по-обстойно проучване, моля ако има запознати, да ми отговорят на по-горните въпроси и предварително им благодаря
Загледах се и по Скелетора на Berkley, но не ми се дават повече от 120-130лв, защото съм фен на по-лайт спининга по малки рекички и предпочитам по-големите инвестиции да ги правя в тази насока.
Пръчката ще биде използвана с макара Ryobi Excia 3000, която може да дойде малко тежка, но това не е фатално, имам и по-леки макари.
P.S. След като видях смайващата снимка на Страйкъра в/у кантара и прочетох написаното за него, започнах да се чудя дали засега да не взема него, а по-нататък да му мисля... Също така и Серт-а на 2.40 5-20г , за който някъде прочетох, че бил груб, другаде , че не бил...Същото прочетох и за Чери-то на 2.40
А държа да е 2.40, защото 2.10 вече имам подобна.
внезапно ми се счупи една от пръчките и ми се налага спешно да се сдобия с нова, с подобен тестов диапазон.
Загледах се в тази непозната за мен пръчка(Dragon Express), след като някъде прочетох 2-3 добри думи:
http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/
По специално в тези 2 варианта, с кух връх:
DRG24-32-245 2.45 4-20 143 X-Fast 114лв.
DRG24-34-245 2.45 5-25 148 X-Fast 113лв.
За съжаление, след като се загледах, веднага започнаха да ме измъчват стандартните въпроси: "дали тестът е реален?", "Дали пък няма да е лигава?" и разбира се, "Дали пък няма нещо по-добро, на подобна цена..."

Пръчката ми трябва основно за щукарка. Използвам по-леки примамки, вече си имам притка за боб с тест 10-30гр и общо взето не ми допадат по-хеви гегите. За тези, които ще ме упрекнат - примирил съм се, че Митичната може да ми счупи тоягата или да отърве кожата. Или и двете

Тъй като трябва спешно да се оборудвам и нямам много време за по-обстойно проучване, моля ако има запознати, да ми отговорят на по-горните въпроси и предварително им благодаря

Загледах се и по Скелетора на Berkley, но не ми се дават повече от 120-130лв, защото съм фен на по-лайт спининга по малки рекички и предпочитам по-големите инвестиции да ги правя в тази насока.
Пръчката ще биде използвана с макара Ryobi Excia 3000, която може да дойде малко тежка, но това не е фатално, имам и по-леки макари.
P.S. След като видях смайващата снимка на Страйкъра в/у кантара и прочетох написаното за него, започнах да се чудя дали засега да не взема него, а по-нататък да му мисля... Също така и Серт-а на 2.40 5-20г , за който някъде прочетох, че бил груб, другаде , че не бил...Същото прочетох и за Чери-то на 2.40

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- кандидат преподавател
Драги колега franky,подобни терзания са ни прегазвали през предходните години,ма необходими са некои леки пояснения : 1/Риоби Ексиа -все е тая дали е 2000,като мойте или е 3000 като твоята-различен е само размера на шпулата/имам общо 6 Риоби вече от подробностите Заубер,Зестер и Ексиа/,така,че отиваме към 2/:Каква пръчка -спининг всъщност ти трябва -за трофейни щуки и също такива бели риби ли,или нещо по-демисезонно,като за трофейни костури,пъстърви,средни щуки и средни бели риби?Ако се интересуваш по-скоро от второто,бих ти препоръчал 2 варианта : а/Формакс Страйкър ,2,70м,тест 10-30г и б/Телеспининг "Тубертини Престиж",2,70м,тест -до 30 г,каквито аз ползвам с едната "Ексиа" и с един евтин /45 лева/,но велик "китаец" с 4 лагера с претенциозната марка" Winner" 

- Vid
- кандидат преподавател
Днес реших да купя Страйкъра 10-30 от магазина на Булит в Пловдив, който посетих на място. Оказа се че пръчките в тази си акция са изкупени. Имаха в наличност тези с по висока акция 15-40, 20-60 и 30-80. Всички бяха с едноделната коркова дръжка. Останах ужасен от тези пръчки - дебели, груби, тежки и пр. и пр. http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35
Ако може някой да ме насочи към магазин където може да се намери тази пръчка с акция 10-30 и двуделната дръжка. Всички тези, които видях на живо в по горния магазин са с едноделна дръжка? Може би ниските акции са с двуделна или става въпрос за друг модел???
Ако може някой да ме насочи към магазин където може да се намери тази пръчка с акция 10-30 и двуделната дръжка. Всички тези, които видях на живо в по горния магазин са с едноделна дръжка? Може би ниските акции са с двуделна или става въпрос за друг модел???
Сенека
Сенека
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нетърпението и любопитсвото си казаха думата и вече поръчах Dragon Express 2.45 4-20g .
Като я получа, разгледам и тествам, ще дам отзиви
Колега Incubus, мисля, че Ексията 3000 е 15-ина гр. по-тежка от 2000 и 1000, които са еднакви, като тегло.
За трофейните щуки и бели - разбира се, че си купувам пръчката за такива, но реално ще я използвам рядко, при това предимно за ялови замятания в обезрибени кариери и чат-пат някой мижав костур или писалка
В тази връзка, предпочитам по-лайт пръчка, която да ми доставя удоволствие при множеството празни замятания и по-вероятни малки риби. Ако пък Митичната ме удостои, както вече казах, с радост ще прежаля пръчката и ако се наложи, може да вляза във водата и да я пребия
Реших, че тестът на Драгона(ако е реален) ми е напълно достатъчен да използвам пълноценно и приятно 99.9% от примамките си и извадя без затруднение 99.9% от рибите, които обикновено убождам.
Вадил съм няколко щуки м/у 1 и 2 кг. с доста по-лайт пръчка(3-12гр), при това в доста трудни условия, които почти не позволяват отпускане на повече аванс, удоволствието е голямо и лично за себе си, не виждам смисъл от типична щукарка. А такава имам и я използвам за вадене на разни неща изпод леглата
Като я получа, разгледам и тествам, ще дам отзиви

Колега Incubus, мисля, че Ексията 3000 е 15-ина гр. по-тежка от 2000 и 1000, които са еднакви, като тегло.
За трофейните щуки и бели - разбира се, че си купувам пръчката за такива, но реално ще я използвам рядко, при това предимно за ялови замятания в обезрибени кариери и чат-пат някой мижав костур или писалка

Реших, че тестът на Драгона(ако е реален) ми е напълно достатъчен да използвам пълноценно и приятно 99.9% от примамките си и извадя без затруднение 99.9% от рибите, които обикновено убождам.
Вадил съм няколко щуки м/у 1 и 2 кг. с доста по-лайт пръчка(3-12гр), при това в доста трудни условия, които почти не позволяват отпускане на повече аванс, удоволствието е голямо и лично за себе си, не виждам смисъл от типична щукарка. А такава имам и я използвам за вадене на разни неща изпод леглата

Здравей Vid,Vid написа:Днес реших да купя Страйкъра 10-30 от магазина на Булит в Пловдив, който посетих на място. Оказа се че пръчките в тази си акция са изкупени. Имаха в наличност тези с по висока акция 15-40, 20-60 и 30-80. Всички бяха с едноделната коркова дръжка. Останах ужасен от тези пръчки - дебели, груби, тежки и пр. и пр. http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=35
Просто са по-стара партида са тези с целите дръжки. И аз трудно я намерих, Взех я от:
Магазин: Наслука с Алекс
Град:Пловдив
Улица:Ж.К.Тракя Блок №144 до Кауфланд
Телефон:0899266414/0878276414
И там я няма налична, но на мен ми я достави на следващия ден.
-
- кандидат преподавател
Vid,направо съм озадачен,щото нашите търговци в Смолян си зареждат именно от Пловдив -ама няма да пиша празни приказки,с кратки думи,ако не намериш в кратко време в Пловдив,пусни ми едно ЛС да ти купя от тук,пък после ще измислим как да пристигне в Хасково в съкровенната си цялост 

- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря приятели за отзивите. Не бих искал да Ви ангажирам за няКва си пръчка, затова ще направя още някой напън да я поръчам от някъде...
Сенека
Сенека
- radogagov
- ще става разбирач
Искам да попитам някой дали притежава такава пръчка:Salmo Diamond BULLET / S 5210 - 2,10 3-12 гр.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Как се представя и дали си заслужава парите? Искам да си направя едно по-лигаво медиум лайт комплетче за река основно. Естествено ще ми кажете да се насоча към Ексийда, но той е с по-бърз строй и върхова акция, ако не греша. Причината е, че имам вече 2 други пръчки на 2.40 и 2.70,съответно с акция 8-25 и 20-50 гр., които са страхотни, но са Фаст и ми се иска нещо по-мекичко за удоволствие. Пък и цената не е кой знае каква
Как се представя и дали си заслужава парите? Искам да си направя едно по-лигаво медиум лайт комплетче за река основно. Естествено ще ми кажете да се насоча към Ексийда, но той е с по-бърз строй и върхова акция, ако не греша. Причината е, че имам вече 2 други пръчки на 2.40 и 2.70,съответно с акция 8-25 и 20-50 гр., които са страхотни, но са Фаст и ми се иска нещо по-мекичко за удоволствие. Пък и цената не е кой знае каква

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Привет колега,radogagov написа:Искам да попитам някой дали притежава такава пръчка:Salmo Diamond BULLET / S 5210 - 2,10 3-12 гр.
нямам преки впечатления точно от тази пръчка, но преди известно време разглеждах и тръсках всичките пръчки на Салмо. Харесаха ми 2-3 модела, но посочената от теб не беше м/у тях. Което не значи, че няма да ти свърши работа, защото търсех бърза пръчка с върхова акция. По-важното в случая обаче е, че общо взето не отговаряха на написаните тестове, особено по-евтините модели. Така че, преди да се увериш, че тестът е реален, не бързай да купуваш. А ако тестът е реален, за тези пари най-вероятно ще е лигава.
И за протокола - аз имам Salmo ELITE MICRO JIG с дължина 2.10, купена от колега и съм много доволен от нея, но не е това, което търсиш.
И все пак, без да се бъркам, не мисля, че лигавата пръчка е подходяща за река, особено от гледна точка на удоволствието....Последното е най-голямо с бърза УЛ пръчка, но там и цената е друга, за съжаление