Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сефтосано.......
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сефтосано.......
Не знам дали правилно подбрах наслова....при нас така се казва
за нещо което ползваш...правиш за първи път
****20 март-датум подбран отдавна.Няма Шампионска Лига,хандбола МЕТАЛУРГ-ЗАГРЕБ ще е минало
всички нови придобивки,който бех поръчал,ще са тук и готови за сефте...времето се виждаше че ще се погоди...,почти без никакви други задължения-с една дума-ГОТОВ за по риба. И така 20 март дойде,колегата ми отказа
,но и това не ми попречи да му разгора гумите на Витото и да отпряща сам. Румен вече беше там,нали тойвинаги отива преди мене за да хване хубавите места
Базикче на негова сметка малко:D И така и стана....Не можех да чакам некакво разумно време за тръгване и по сред нощ вече бех по пъта.Плана ми беше да пристигна рано в тъмното,да намера Руменчо,да пренеса целия багаж още по тъмно,да хвърля некоя пърчка на жива стърв,и да хвана ранно утро с спининга в раце.До тук хубаво.....но пристигане и мъгла,не се вижда пръст пред око.Почти знаех периметъра от некой се 500 метри къде ще е Румен,но в мъглата,дърветата,къпините,калта никак не можех да го нацеля,плус и той като мене когато спие гаси си телефона
и немаше за какво да се сърда.Неколко часа седех в Витото нервен на мъглата и след като се поразвидели видех му колата на стотина метри в затскриена и почти обраснала,хахаха.
Както вадех нещата от Витото,така все повече се разочаровах.....Водата беше много висока
Местата за къмпинг който открих на ниска вода сега беха потопени,навсякъде кал до колене......Мизериял
Хвърлих 2-3 плувки на жива стърв и вече мокър до гъза,се съблекох и нервен си полегнах в Витото.Станах около 12-00 и вече беше 20 градуса.Събличане по бански и бос,щото само така щех да запаза некакви дрехи сухи за вечерта...
Почти без желание,нагазих в калта и почнах да метам с спининга...
Започнах да търса щуката,метах с какво ли не....16 грамови,22 грамови,30 грамови...па на ред беха и 45 грамовите Дамови блесни...не искаше да чуе.В кутията останаха неиспробани още неколко модела на новите ДАМ ЕФЗЕТ ПРО,който наръчах от Германия.
Първо заметане....и следваше найневероятното преживаване в дългогодишната ми риболовна кариееа
Удар.....
Всичко започна с благ удар,който казваше че после цела мъка,някаква малка щучка иска да ми развесели деня...Но след 20-30 секунди не мислех вече че е чак толко малка.След още некоя секунда вече се дерех на цел глас...Руменеееее не е щука...идваи с кепа...сом е.
Сигурен бех 100% че е сом.Лепеше се за дъното и почти едвам успевах за малко да го повдигна...за отново да започне силно да взима от макарата.
Работата беше сериозна......Успях да го накарам да се повдаде на повърхноста на някой 20-25 метра от брега и вече бех уверен че е голям.Битката започна...,колко аз настоявах да го доближа до брега,толко той само ще удареше леко с опашката по повърхноста и ще исчезнеше в водата.Корморана 20-60 акция,2,70 см се свиваше като кифла.Макарата испускаше найхубавата мелодия която бех чувал дотогава.... Когато би ме попитали колко време траеше борбата с рибата...бих отговорил една секунда...толко бързо ми мина времето...но часовника показваше 20-25 минути.
Кепчосването беше трудно,щото много шавари имаше пред нас,но Румен се справи отлично.
Финал-сом 30 кг,1,70 цм.
Честитки с Румен,и първа тура снимки

Виновника

Одлична блесна со много силна фабрична тройка.
Ето от къде излезна животното,па преценете сами какво трудно место беше за кепчосване...

А и като цяло си беше така...Вода до уши.

Това ще помня завинаги

Корморан пръчка 2,70 метри акция 20-60
ново влакно Berkley Whiplash CAMO,0,15 мм(сефтосано сега
)
Риоби Екусима макара ,и блесната на Дам-DAM EFFZETT PRO SPOON 23 gr PERCH-SILVER.
На плувка немахме нито еден удар.
Монтажа от Румен

Вечерта, сефте и на мойта нова тава(тиган) за по риба
изработена ръчно от еден майстор от града ми.
Следваше сефте и на новата челна лампа от Васил ;)PEZL Много добра ,и комотна.

На здраве от Румен
и ребрата и надениците получават искания цвят

Па на ред идва още едно сефте -новия чувал Фокус Карп Полар 5 сезони-гол да спиш вътре по сред зима
Сабалем тъва се виждаше от прозореца

А вънка,подобната мизерия-кал още повече

Румен си играе нещо

Аз вече готов за тръгване

(Цела сутрин метах,имах даже и едно късо набиване на пръчката но за неколко секунди немаше следи вече от рибата,така да и не мога да кажа какво испуснах,освен че ми удари на 45 грамова двойна блесна
Още малко снимане..
Вижте какво беше исхъфрлил сома през вечерта.4-5 риби по 500-600 грама.

Малко мускули от карабатака Румен

И тъва беше всичко.
Спиех с жълти гащи след това неколко нощи и пожелавам на всеки да ги пожълтее след такава риба
П.С Главното сефте беше сом на спининг

****20 март-датум подбран отдавна.Няма Шампионска Лига,хандбола МЕТАЛУРГ-ЗАГРЕБ ще е минало

Както вадех нещата от Витото,така все повече се разочаровах.....Водата беше много висока
Местата за къмпинг който открих на ниска вода сега беха потопени,навсякъде кал до колене......Мизериял
Хвърлих 2-3 плувки на жива стърв и вече мокър до гъза,се съблекох и нервен си полегнах в Витото.Станах около 12-00 и вече беше 20 градуса.Събличане по бански и бос,щото само така щех да запаза некакви дрехи сухи за вечерта...
Почти без желание,нагазих в калта и почнах да метам с спининга...
Започнах да търса щуката,метах с какво ли не....16 грамови,22 грамови,30 грамови...па на ред беха и 45 грамовите Дамови блесни...не искаше да чуе.В кутията останаха неиспробани още неколко модела на новите ДАМ ЕФЗЕТ ПРО,който наръчах от Германия.
Първо заметане....и следваше найневероятното преживаване в дългогодишната ми риболовна кариееа

Всичко започна с благ удар,който казваше че после цела мъка,някаква малка щучка иска да ми развесели деня...Но след 20-30 секунди не мислех вече че е чак толко малка.След още некоя секунда вече се дерех на цел глас...Руменеееее не е щука...идваи с кепа...сом е.
Сигурен бех 100% че е сом.Лепеше се за дъното и почти едвам успевах за малко да го повдигна...за отново да започне силно да взима от макарата.
Работата беше сериозна......Успях да го накарам да се повдаде на повърхноста на някой 20-25 метра от брега и вече бех уверен че е голям.Битката започна...,колко аз настоявах да го доближа до брега,толко той само ще удареше леко с опашката по повърхноста и ще исчезнеше в водата.Корморана 20-60 акция,2,70 см се свиваше като кифла.Макарата испускаше найхубавата мелодия която бех чувал дотогава.... Когато би ме попитали колко време траеше борбата с рибата...бих отговорил една секунда...толко бързо ми мина времето...но часовника показваше 20-25 минути.
Кепчосването беше трудно,щото много шавари имаше пред нас,но Румен се справи отлично.
Финал-сом 30 кг,1,70 цм.
Честитки с Румен,и първа тура снимки

Виновника

Одлична блесна со много силна фабрична тройка.
Ето от къде излезна животното,па преценете сами какво трудно место беше за кепчосване...

А и като цяло си беше така...Вода до уши.

Това ще помня завинаги

Корморан пръчка 2,70 метри акция 20-60
ново влакно Berkley Whiplash CAMO,0,15 мм(сефтосано сега

Риоби Екусима макара ,и блесната на Дам-DAM EFFZETT PRO SPOON 23 gr PERCH-SILVER.
На плувка немахме нито еден удар.
Монтажа от Румен

Вечерта, сефте и на мойта нова тава(тиган) за по риба

Следваше сефте и на новата челна лампа от Васил ;)PEZL Много добра ,и комотна.

На здраве от Румен

и ребрата и надениците получават искания цвят

Па на ред идва още едно сефте -новия чувал Фокус Карп Полар 5 сезони-гол да спиш вътре по сред зима

Сабалем тъва се виждаше от прозореца

А вънка,подобната мизерия-кал още повече

Румен си играе нещо

Аз вече готов за тръгване

(Цела сутрин метах,имах даже и едно късо набиване на пръчката но за неколко секунди немаше следи вече от рибата,така да и не мога да кажа какво испуснах,освен че ми удари на 45 грамова двойна блесна

Още малко снимане..
Вижте какво беше исхъфрлил сома през вечерта.4-5 риби по 500-600 грама.

Малко мускули от карабатака Румен

И тъва беше всичко.
Спиех с жълти гащи след това неколко нощи и пожелавам на всеки да ги пожълтее след такава риба

П.С Главното сефте беше сом на спининг

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- pacho109
- сериозен играч
Re: Сефтосано.......
Бравос
Защо чак сега споделяш този излет

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Чудесна риба! На това му се казва перфектно сефтсване!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Трябваше да го хвърлиш тоя сом за стръв, можеше да удари някой 50-60 кг..
Шегата настрана, браво чудесна риба!
Шегата настрана, браво чудесна риба!

"The more you know, the less you carry"
- кирил великий
- разбира нещата
- alex_borisov
- новобранец
КАКТО СЕ КАЗВА В ТАКИВА СЛУЧАИ, НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ДЗВЕР. СОМАК, ЯК. КЕФ ГОЛЯМ. ЗОР ГОЛЯМ, ХУБАВИ СНИМКИ И ТО ДОСТА ЯСНИ И КРАСИВИ. НЕКА ВИНАГИ СТЕ ЩАСТЛИВИ. УСПЕХ.
МАЛКО СА МОМЕНТИТЕ КОГАТО ДЪХЪТ НА ЧОВЕК СПИРА. А ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЕШ.
МАЛКО СА МОМЕНТИТЕ КОГАТО ДЪХЪТ НА ЧОВЕК СПИРА. А ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЕШ.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Прекрасен разказ и улов. 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Както винаги,
Репортажите на Никола са от най- яките
!
Не знам какво работи, как успява с всичко,
Ама е феноменален като риболовец, фотограф и автор !
Сега като се сетя, то бяха:
- щуки;
- амури;
- шарани;
- скобари;
- сомове;
-пак шарани;
- сага пак сом
.
Кажи, бре Никола, как успяваш с всичко това, а
!
А пък за гъбите - толкова снимки беше пуснал, от там разбрах, че нарича булка гъбата - "яйчарка", което си е много точно
!
Като поникне е също като яйце !
Репортажите на Никола са от най- яките

- щуки;
- амури;
- шарани;
- скобари;
- сомове;
-пак шарани;
- сага пак сом

Кажи, бре Никола, как успяваш с всичко това, а

А пък за гъбите - толкова снимки беше пуснал, от там разбрах, че нарича булка гъбата - "яйчарка", което си е много точно

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да ми знаеш само мерака и желанието и жертвитеG.Petkov написа:Както винаги,
Репортажите на Никола са от най- яките!
- щуки;
- амури;
- шарани;
- скобари;
- сомове;
-пак шарани;
- сага пак сом.
Кажи, бре Никола, как успяваш с всичко това, а!
А пък за гъбите - толкова снимки беше пуснал, от там разбрах, че нарича булка гъбата - "яйчарка", което си е много точно!

Macedonia

Браво,супер сом! 

Супер "сефтосване" , такова нещо се помни цял живот
И как се стърпя да не пуснеш темата почти 5 месеца 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Риболовният излет е 10 Х !
Нека и в бъдеще те следва подобна слука!
Нека и в бъдеще те следва подобна слука!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!