Шаран на картоф?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
viko0091
новобранец
новобранец

Шаран на картоф?

Мнение от viko0091 »

Здравейте!Искам да попитам някой ловил ли е шаран на картоф?И ако да,то на какъв (сварен или или суров)
Поздрави!
Аватар
patlak
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шаран на картоф?

Мнение от patlak »

Да , това е доста сполучлива стръв за някои водоеми , трябва да е сварен до полу-твърдо състояние (да уточня само, че става дума за малки по диаметър картофчета които се слагат цяли ) после може и да се дипва .
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Любимата ми стръв,сварен среден картоф издърпваш повода през него с дълга игла.Там където забиваш куката го забелваш малко,и го хвърляш леко от ръка,или с лодка нанасяш.Също и нарязваш на квадратчета и нижеш на косъма по две.И на двата монтажа имам стотици шарани,успех.
Аватар
viko0091
новобранец
новобранец

Мнение от viko0091 »

Благодаря ви за отговорите!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Никога не съм залагал за стръв картоф. Та, любопитно ми е освен за шаран, за каква друга риба може да се използва успешно ?
Аватар
ninini
новобранец
новобранец

Мнение от ninini »

имам познат които само на тожа лови,но наи големия му е 6кг.не съм сигурен дали работи,дано съм ти помогнал.успех :wink:
ribararibi
новобранец
новобранец

Мнение от ribararibi »

и ас скоро пробвах добре дава :finga:
Прикачени файлове
Sharan 6kg..jpg
Sharan 6kg..jpg (56.55 KiB) Преглеждано 2983 пъти
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

аз го пробвах на варен и много намачкан картоф докато стане на тесто- хванах таранки
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
viko0091
новобранец
новобранец

Мнение от viko0091 »

А искам съшо да попитам дали освен за ствър ще стане и за захранка на хранилка ?като колегата е казал,че е станало като тесто ?
mitu6666
новобранец
новобранец

Мнение от mitu6666 »

Привет колеги,извинявам се за нахалното включване от моя страна.Темата ми стана интересна и ако разрешите и аз ще споделя моето мнение.Конкретно на варен картоф никога не съм хващал нищо,защото никога не съм се сещал да го сложа за стръв,но си правя захранка (тесто за пружина) от сварени картофи и досега съм имал сравнително добри резултати.Между,поне според мене едрите каракуди (около кило) излизат и прилични шарани на това тесто.Само да кажа,че стръвта ми е различна,като най-често използвам царевица.
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

Интересно е може да пробвам :Д
Аватар
VaSiL228
новобранец
новобранец

Мнение от VaSiL228 »

Това ми се струва доста интересно когато рибара се активира на пролет мога да пробвам :)
Човек се учи докато е жив ! :)
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

В книгите на Израел Семах за риболова има много интересни обяснения как да си използва и поставя картофът на куката и начините за риболов на шаран с него. Например в тази антикварна книга http://knizhen-pazar.net/index.php?opti ... 0%BE%D0%B2
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

По времето на Семах и рибите много и храната кът!Па и брамбореците бяха евтини!
Сега освен да си мислиш,че гониш раците друго не правиш!По точно правиш - егмисваш си бадева салатата!
Сори Кико,ама нека сме актуални,а не антикварни! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

:D Така е, така е - модерни, не антикварни. Обаче сантименти и спомени, Сапуне. Запознах се със Семах през 1983 г. - той списваше малка колонка за риболов в сп. "Наша Родина" и понеже носих една статия на зам. главния редактор Леонид Грубешлиев, в кабинета Семах бе по работа и Грубешлиев казва: - Ти нали се пишеш рибар? Викам му, че само се пиша, но не съм. Той - Запознай се с един истински рибар. И ходихме един път на Етрополския микроязовир във вилната зона (там баща ми имаше вила). Той улови шаран към три килограма с пружина и ми го подари. Аз хващах там уклейчета и едни лакоми линчета, той много се изненада, че линът там кълвеше много лакомо и нетипично и даже в една от книгите си спомена за този микроязовир. (Обаче при сегашната кът ситуация би ми било много голямо удоволствие да хвана шаранец на картоф - макар че, да, небъдна работа е тая).
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”