Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Шаран на картоф?
Модератор: Paublo_Eskobar
Шаран на картоф?
Здравейте!Искам да попитам някой ловил ли е шаран на картоф?И ако да,то на какъв (сварен или или суров)
Поздрави!
Поздрави!
Re: Шаран на картоф?
Да , това е доста сполучлива стръв за някои водоеми , трябва да е сварен до полу-твърдо състояние (да уточня само, че става дума за малки по диаметър картофчета които се слагат цяли ) после може и да се дипва .
-
- научил се да хвърля
Любимата ми стръв,сварен среден картоф издърпваш повода през него с дълга игла.Там където забиваш куката го забелваш малко,и го хвърляш леко от ръка,или с лодка нанасяш.Също и нарязваш на квадратчета и нижеш на косъма по две.И на двата монтажа имам стотици шарани,успех.
Благодаря ви за отговорите!
-
- Модератор
Никога не съм залагал за стръв картоф. Та, любопитно ми е освен за шаран, за каква друга риба може да се използва успешно ?
имам познат които само на тожа лови,но наи големия му е 6кг.не съм сигурен дали работи,дано съм ти помогнал.успех 

-
- новобранец
и ас скоро пробвах добре дава 

- Прикачени файлове
-
- Sharan 6kg..jpg (56.55 KiB) Преглеждано 2983 пъти
- rikitikitavi
- разбира нещата
аз го пробвах на варен и много намачкан картоф докато стане на тесто- хванах таранки
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
А искам съшо да попитам дали освен за ствър ще стане и за захранка на хранилка ?като колегата е казал,че е станало като тесто ?
Привет колеги,извинявам се за нахалното включване от моя страна.Темата ми стана интересна и ако разрешите и аз ще споделя моето мнение.Конкретно на варен картоф никога не съм хващал нищо,защото никога не съм се сещал да го сложа за стръв,но си правя захранка (тесто за пружина) от сварени картофи и досега съм имал сравнително добри резултати.Между,поне според мене едрите каракуди (около кило) излизат и прилични шарани на това тесто.Само да кажа,че стръвта ми е различна,като най-често използвам царевица.
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Интересно е може да пробвам :Д
Това ми се струва доста интересно когато рибара се активира на пролет мога да пробвам 

Човек се учи докато е жив ! 

- кирил великий
- разбира нещата
В книгите на Израел Семах за риболова има много интересни обяснения как да си използва и поставя картофът на куката и начините за риболов на шаран с него. Например в тази антикварна книга http://knizhen-pazar.net/index.php?opti ... 0%BE%D0%B2
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
По времето на Семах и рибите много и храната кът!Па и брамбореците бяха евтини!
Сега освен да си мислиш,че гониш раците друго не правиш!По точно правиш - егмисваш си бадева салатата!
Сори Кико,ама нека сме актуални,а не антикварни!
Сега освен да си мислиш,че гониш раците друго не правиш!По точно правиш - егмисваш си бадева салатата!
Сори Кико,ама нека сме актуални,а не антикварни!

- кирил великий
- разбира нещата