Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Карамфил?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Карамфил?
Някой използвал ли е карамфил като добавка към захранката си и ако да има ли ефект.
Re: Карамфил?
Ползвал съм карамфилово масло в захранката за едра каракуда.Имаше ефект.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Ползвам вече 25 години карамфила за аромат за шарановите риби и съм мноооого доволен. С него може да ароматизираш всякаква захранка или стръв. Смлян или на клечки все става.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
ама ,става ли с тоя карамфил /китките де / ,дето го продават по пазарите .сушиш мелиш, бъркаш и ловиш , така ли?.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ако добавиш и малко дафинов лист и индийско орехче........Да ти кажа честно не очаквай вълшебство от тоя карамфил....Има много по ефективни аромати за привличане на рибите
Последно промяна от ribolovcho на Пон Авг 13, 2012 9:20 pm, променено общо 1 път.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Интересно ми е от къде го разбра това за карамфила
това е начин за ароматизиране стар колкото света и го знаят предимно доста възрастни рибари ! Не вярвах ,че ще има някой който да попита за това ! Ползвай го в малки количества защото иначе има обратен ефект ! Не го мели , а го мачкай и добавяй към захранката ! и все пак ми е любопитно кой ти го каза това ?

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Става въпрос за подправката карамфил, а не за цвететоама ,става ли с тоя карамфил /китките де / ,дето го продават по пазарите

Изхвърляйте си боклуците след риболова
- stoilkatastz
- ще става разбирач
В детските ми години един възрастен рибар слагаше в тестото за пружината подправка карамфил.Предполагам че за този аромат става въпрос.
- stoilkatastz
- ще става разбирач
И аз това исках да кажа колега.Засякохме си мненията.georg77 написа:Става въпрос за подправката карамфил, а не за цвететоама ,става ли с тоя карамфил /китките де / ,дето го продават по пазарите.

Пред много години освен карамфил ползвахме и едно зъболекарско лекарство със същият мирис. Не си спомням да е имало огромен успех от тях.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Eugenol се нарича маслото от карамфил.Трябва да се слага по много малко,защото е много силно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Някои специализирани захранки за Платика имат ясно изразен аромат на карамфил
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- vlado_kamburov
- новобранец
едно време попилявахме шарана на царевица,кисната в евгинол-зъболекарско лекарство с аромат на карамфил на рабиша,край видин
-
- новобранец
Един познат на баща ми спомена за карамфила но и тои каза че само е чувал а не го е ползвал никога.Аз слагам канела в захранката си когато ловя на плувка и мисля че има ефект,но май ще пробвам и карамфила.Всъщност след малко трагвам на Дунава и се чудя дали да не сложа малко в качамакаС.Върбанов написа:Интересно ми е от къде го разбра това за карамфилатова е начин за ароматизиране стар колкото света и го знаят предимно доста възрастни рибари ! Не вярвах ,че ще има някой който да попита за това ! Ползвай го в малки количества защото иначе има обратен ефект ! Не го мели , а го мачкай и добавяй към захранката ! и все пак ми е любопитно кой ти го каза това ?

Един приятел сутринта ми се обади да се похвали с един амур 9 кг. така,че тая вечер май ще пробвам тоя карамфил