Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Колко голям става костурът?
Модератор: emo vasilev
Re: Колко голям става костурът?
Имах предвид,че там шараните са вредители,защото изяждат всичката храна във водоемите и се налага да ги изтребват.С.Върбанов написа:В САЩ шарана си съжителства с доста видове хищници и е в пъти повече от тук![]()
Тук проблема му за жалост е един единствен и той е човешкия фактор !

В тоз гьол,риба няма!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Грешиш ! Изтребват масово едни други рибки с големи тикви не шарана 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Виждал съм костур 4.5кг. Уловен на мрежа и то преди около 10 години. Аз лично по-голям от 1.5 кг не съм ловил и то само един такъв. Всичко останало от едрите са около 1кг.А този костурец не е от нашите....макар да ми се ще да дърпам такъв, е хайде да не е такъв поне нилски да е.....
Христо - наслука на всички
- кирил великий
- разбира нещата
cronos39 е прав. Прочитайки отново текста видях, че става въпрос за т.нар. риба Tucunaré (приятел на дърветата - буквален превод от индиански), което е обобщено название на род Цихла (Cichla). Т.е. рибата не е от костурови, а от рода на аквариумните рибки цихлозома. Само че някои от Cichla стигат рекордните 1 м. дължина и 12 кг. тегло.
Благодарности на всички, които споделиха интерсна информация за размера на костурите, които са уловили или виждали. В Уикипедия на руски език се казва, че: В 1945 году в озере Chiddingstone Castle (Великобритания) пойман окунь массой 5,91 кг[39].

Последно промяна от кирил великий на Сря Авг 15, 2012 12:14 am, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
Е не-само 45-година са ги ловили.То и сега си ги има тупалките,в Европата.
Третата снимка от ляво на дясно ....колко тежи рибока
А за първата снимка ,да каже колегата,дето ги шамари яко тея видове. 
cronos.......преди две години ,Алберто ме засили че Басса, бил 4200гр,ама като го знам ,че той е метър и петдесет с обувките и шапката,направо ме вбеси.
Ти кво мислиш

cronos.......преди две години ,Алберто ме засили че Басса, бил 4200гр,ама като го знам ,че той е метър и петдесет с обувките и шапката,направо ме вбеси.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
За USA да,ама в Австралия си е точно нашият шаран.Даже по закон е забранено да го връщаш във водата,или го трепеш или хапваш,а и глобите са доста солени,твой проблем.С.Върбанов написа:Грешиш ! Изтребват масово едни други рибки с големи тикви не шарана

Това го знам от хора патили си от закона там.

В тоз гьол,риба няма!
-
- кандидат преподавател
По света има различни видове костур -за пример само ще ви напомня за нилския,който го има даже в ез.Виктория в Африка,ама тук в България,рядко са улавяни по впечатляващи видове от най-често улавяните масови дребосъци - моите най-добри екземпляри от яз.Въча,яз.Доспат,яз.Мъглене,яз.Кърджали и още няколко секретни язовирчета,са за костури,с тегло до 700 г.
Така,че не мога да кажа в световен мащаб ,колко голям става костурът!

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Във USA изтребват азиятския шаран 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- сериозен играч
Еми да направим подписка тогава,да се спре с тая вандалщинаnikolaiiliew написа:Във USA изтребват азиятския шаран

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- morriddin
- научил се да хвърля
Всяко вмешателство в работата на майката природа , винаги води до катастрофи. Всички сме гледали филми по Дискавъри как насилствено натрапен вид, води до потискането, или пълно изчезване на местни такива - примери много... Ако този амазонски костур вземе, че се адаптира ще унищожи хранителната база на много от традиционно обитаващите видове. В природата всяка една гад си има "ниша" и не е наша работа да решаваме каква е тя! Вземете за пример "слънчака". Типично чужд вид, попаднал във водоемите ни по изкувствен начин. Резултата: Масово унищожение на хайвер и личинки на почти всички риби. Да не забравяме и израждането. Щом потопът на Моисей не го е позволил, кои сме ние, че да решаваме коя риба, къде да живее? Имаме доста риби, които не са традиционни за нашите райони, но вкарването на още една може да доведе до гибелни резултати за вече съществуващите. Така че, според мен, не би трябвало да се правят експерименти. Костурът сам по себе си, също е натрапен вид, но вече намерил своето място в екосистемата, без да я разрушава. Същото важи и за доста други риби, но (да не се сърди Върбанов), дайте да не изнасилваме природата повече, отколкото е необходимо! Все едно - тя ни го връща...
А, точно по темата: Виждал съм костур 3 кг. през 1986г. Колко ли му е отнело да стане такъв?
пп. Става въпрос за яз. Малко Шарково.
А, точно по темата: Виждал съм костур 3 кг. през 1986г. Колко ли му е отнело да стане такъв?
пп. Става въпрос за яз. Малко Шарково.
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Бай Стояне ,ти най после се появи
.Баса от снимката е кам 3,200 и е хванат от великият риболовец Алберто Милан в Мекиненза.Рекорда за Испания е 4 kг.Мекиненза отдавна не е това което беше ,сега хитът е Сихара .Успех на Всички.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от cronos39 на Сря Авг 15, 2012 9:06 am, променено общо 1 път.
[quote="morriddin"]Всяко вмешателство в работата на майката природа , винаги води до катастрофи. Всички сме гледали филми по Дискавъри как насилствено натрапен вид, води до потискането, или пълно изчезване на местни такива - примери много... Ако този амазонски костур вземе, че се адаптира ще унищожи хранителната база на много от традиционно обитаващите видове. В природата всяка една гад си има "ниша" и не е наша работа да решаваме каква е тя! Вземете за пример "слънчака". Типично чужд вид, попаднал във водоемите ни по изкувствен начин. Резултата: Масово унищожение на хайвер и личинки на почти всички риби. Да не забравяме и израждането. Щом потопът на Моисей не го е позволил, кои сме ние, че да решаваме коя риба, къде да живее? Имаме доста риби, които не са традиционни за нашите райони, но вкарването на още една може да доведе до гибелни резултати за вече съществуващите. Така че, според мен, не би трябвало да се правят експерименти. Костурът сам по себе си, също е натрапен вид, но вече намерил своето място в екосистемата, без да я разрушава. Същото важи и за доста други риби, но (да не се сърди Върбанов), дайте да не изнасилваме природата повече, отколкото е необходимо! Все едно - тя ни го връща...

В тоз гьол,риба няма!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като вземем предвид ,че половината ни риби са вносни мисля ,че не пречи да се експериментира
с още няколко вида за разнообразие ! Не визирам само хищниците !

-
- кандидат преподавател
Скъпи колеги,моля,не се отклонявайте от темата:"Колко голям става костурът?":)Пишете само за него,нали темата е за костура,след анализ на съдържанието става очевидно,че се пита за костура в България
Алтернативно, и за този вид американски костур,нахендрен и размножил се умопомрачително, дет му викаме "часовник","царичка","слънчак"