Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от G.Petkov »

Забравих да спомена, че ловя на много нежна пръчка/мач :D /, много малка плувка, повод -0.11;0.13, и много се кефя да ми свири аванса, та накрая един от познатите, ми каза
- Аре вади го това, кво като ти е тънък повода, изпили ми нервите :mrgreen: !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

ХА ха:)
Стига бре, Ицо - `Остави детето да си поиграе с фотопарата:)

Особенно - "Е те тия с чесън и оцет" - утрепа ме:)
Взел съм един килограм люти чушлета за довечерка да ги поизпечеме с чесън и оцетец.

Сега чакам едни ветроходци да ме вземат и да отидем на Резово да се погмуркаме - може и някоя риба да ми се закачи на стрелата:)

Ицо - намерил съм си частна квартира в Смолян и в края на октомври, като забегна за София да си вземам книжката, ще понамина на връщане да ударим по една мастичка:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
lusienn

Мнение от lusienn »

Павел Иванов написа:Люска , две неща не ми станаха много ясни та да попитам :
lusienn написа:...Там едно чайче по протежение на Босфора е 8лв.
Имаш предвид за конкретното място от снимката , или по цялото протежение :roll:

Другото :
lusienn написа:...Та от Хонг конг до Англия-пратка пътува 3 дена за лира и половина.А от там до тук 10 дена с бус,и 5 лв транспорт-мита няма.
Защо си я правил тази гимнастика :roll: Аз лично още не съм срещал китайче което да откаже да шипне до БГ .
Здрасти Павка,за чайчето знам че ако влезеш да пазариш стока от комшията е безплатно.Това го видях още 1983година-тогава не пускаха Всички Българи зад граница,аз бях ученик и само гледах как се котка клиент :D А иначе с китайците мисля да си говоря за риболов и хапване на природа.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

По-красивата и изразителна дума за разговор с китайците е
"теферич":)

Никви риби не видях по Резово, освен дребосъци, но около час и половина се плъзгах по "старинно речно дъно".
Скали, обли камъни, валци, хиляди черупки от миди - вместо пясък, подводни камъни и секви такива.....на дълбочина от 5 до 7 метра.

Долу често ме спохожда мисълта "Боже, колко е красиво"......
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе Камък-кажи харесвали ти как ми снима фотото,и без това ти е скучно тука :D

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Камък,
Ако удариш нещо - снимай го, то в нашта тема да има и нещо морско, че морските съавтори ни поизоставиха нещо !

Та като казах - морски, се сетих, че и речния ни съавтор стана "морски" и докато опита цялото многообразие на "ол инклузив"-а, няма да се сети за нас :lol: !

А от оня ден исках да споделя една идея на Годзилата, която хем много ме разсмя, хем ме ентусиазира да я претворим в темата.
Съавтора лансира идеята - "Хвани и изпръжи".
На него, заглавието му звучало много решително, а на мен като кулинарен нюанс :D !
Досега със сигурност Люсиен и Годзилата са пускали постове с приготвена риба, а тъй-като според мен доброто хранене, е също служене на себе си, и на близките около нас, смятам да се включа и аз, ама трябва да хвана нещо хубаво, че в събота изпържих едно шаранче и жената каза да не нося повече такава риба в къщи :lol: !
Така, че ще ги съчетаем:
- "Хвани и пусни" - ако не става за ядене и
- "Хвани и изпържи" - за качествените рибки :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Е бате Гоше има Шаран и шаран,тия къде ги хранят със смески и ги угояват бързо-са тлъсти и не са добри,но речен Дунавски със сигурност ще ми хареса кулинарно.Но тая година на свободен водоем не ми е клъвнало все още нито един шаран-поне ме виждате че ходя редовно и спортувам :D Е как ги шпионирам шаранджиите с новото фото,дали им кълвеИзображение Докато не ми кълве на мен,керизим през фотоапарата наоколо около 100-300 метра ги гледам така :arrow: Тия са на отсрещния брягИзображение Така пък ни гледа през бинокъла,арендатора с колко пръчки ловим да не се мине да ни вземе някой лев по малко.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не бе Люска , просто ми стана интересно . Мани го това безплатният чай , аз техният не го понасям . Та ми стана интересно дали там струва целата торба с пари щото инак по останалото протежение на Босфора по-скъп от 4 турски лири не съм видял като ми е направило впечатление че средната му цена е между една и две такива .

Инак :
lusienn написа:...А иначе с китайците мисля да си говоря за...
Това зарядно за над петнайсе евра от братски Китай :roll: Не друго ами от няколко дни насам е мега по-неизгодно , ако не ти се говори да плащаш мито от 18 английски лири нагоре , отколкото ДДС от на 15 евра нагоре :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Люсс:)
Интересни са ми не толкова снимките ти, колкото разните идеи, нещата, които снимаш - тоест забавлението, което си осигуряваш с новата играчка....
По същият начин и аз си разглеждам и изпитвам новите придобивки - тежестите за колана, смазката за очилата, начина на гмуркане, нещата, които ми подшушва морето при самообучението ми. Действам бавно и внимателно, тъй като винаги съм сам и искам да си се прибирам в къщи, отново и отново. Наблюдавам си дишането, движенията, резултатите и т.н. Забавлявам си се. А отдолу просто е много красиво - не "по-красиво" а различно:)
Ицо и той пренарежда и подрежда такъмите като любимо занимание, а май и всеки от нас прави така.

За сега не ходя на река, тъй като съм зает през почти целия ден, всеки ден. Между 2 и 5 имам само свободно време и дебна морето да се кротне, за да се пусна в дълбокото.

Георге - миналата година писах за първите си опити в гмуркането, в една тема от рода на "Ежедневно за гмуркането" или нещо подобно и ме набедиха - "баретата" май беше, че съм пишел дето не трябва. Публикувах и линкове към книги за гмуркането, споделени ми от стар и опитен гмуркач от дайвингбеге, който просто имам късмета да ми е комшия. И тогава избухна бомбата - Какво Съм Се Бутал Там Дето Не Ми Е Мястото???

Беше се взел на сериозно човека. Но, то и така става - когато рутината измести забавлението всички ние "натежаваме" със значението, придобито редом с наученото.
По тази причина аз просто "забравям"!

Засега купувам от рибарите, тъй като ми трябва доста повече от това, което мога да хвана, ако въобще ида на река или море. А се гмуркам и по причина, че заливчето, дето слизам ми е на 3 минути пеша от къщата.
Та го пиша това, за да споделя, че нит съм морски, нит съм речен - просто съм си аз:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

stonetales написа:... - Какво Съм Се Бутал Там Дето Не Ми Е Мястото???...
Камък,
Ама то доста има такива, възприели се крайно на сериозно, та ако им обръщаме внимание май трябва по-скоро да пукнем, ама няма :D !
За съжаление, и това е част от човешката природа - да се почувстваш великан, без да си такъв в реалността/ това да не се брои като коментар в темата :D, а като "лирическо отклонение"/.

Я разкажи каква риба купуваш, щото едно от любимите ми места е да отида на рибен пазар и да разгледам асортимента!
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Ква риба, бат Георге - таман днес се нагласихме с един пич от Стара Загора да идем утре следобед на изтребление по Резовска и ей преди десетина минути ми поръчаха за утре вечеря за десетина души.

Сезона за рибарите тук е гроги - щом в петък ще ядем на вечеря, при Динко на пристана калкан от борсата в Бургас - здраве му кажи. Рибарите, при тези вълни, не са влизали почти от месец. Звънях на Ахтополци и Варварци вчера - никой няма риба, освен сафрид от дребния, от на пролет. А го имаше много.
.........................

Ей затова - заради "сериозността" - не пиша вече никъде, освен при Булти и тук - говориш нормално - а те плюват като за световно...
Ами - оставих ги да се плюват сами:)

Пък рапанки днес пак извадих - пресни, с чесън, лучец, доматки сол и оцетец - ауууууу:)
А панираните - само за тез, дет ще ми додат на рождения ден:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
lusienn

Мнение от lusienn »

А добър вечер-тоест прибрах се от купон комшийски-днес имаше парти служебно на жена ми от фирмата,и купон пред блока с приятели с джин тоник и лаф моабет.Та фокуса на преживения ден е Парти-тайм.Тоест-кой както си го направи.

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lusienn написа:А добър вечер-тоест прибрах се от купон комшийски-днес имаше парти служебно на жена ми от фирмата,и купон пред блока с приятели с джин тоник и лаф моабет.Та фокуса на преживения ден е Парти-тайм.Тоест-кой както си го направи.
Супер, само че снимки не виждаме???
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

:lol:Даже не прилага снимки :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Ето ви от широка полянаИзображение Изображение Изображение Една приятелка на жена ми ги е снималаИзображение Е това е купона за мене :arrow:

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”