Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Как да познаем хубавите куки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Как да познаем хубавите куки?
В доста теми в форума виждам колеги да обясняват, как сменят куките на воблери или блесни понеже не били хубави, та въпроса ми е как ги познавате и какво определя дали една кука е добра или не - върхове, контри, дебелини и т.н.
Мисля, че всякаква информация за какво да гледам(е) ще е полезна.
Благодаря предварително )
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Как да познаем хубавите куки?
Според мен е на лична гледна точка -придобита от опит ,имат си предназначение всички куки в описанието имilian_iliev написа:В доста теми в форума виждам колеги да обясняват, как сменят куките на воблери или блесни понеже не били хубави, та въпроса ми е как ги познавате и какво определя дали една кука е добра или не - върхове, контри, дебелини и т.н.
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- orion30
- разбира нещата
Пише MUSTAD на пакетчето/кутийката/ или е като щампа на лопатката на куката. Ха-ха-ха
-
- новобранец
На мен идеята ми беше по-скоро, как като вземете някой китайски воблер и разбирате дали куките му са ОК или не.
като си смениш тройките на воблера с качествени такива

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма нужда да ги познаваш просто поискай OWNER 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Предполагам, че ако някой сменя куките на китайски воблери, го прави поради основателен предразсъдък (евтина китайска стока), а също и ако не му вдъхват доверие на вид - въпрос и на интуиция.ilian_iliev написа:На мен идеята ми беше по-скоро, как като вземете някой китайски воблер и разбирате дали куките му са ОК или не.
-
- кандидат преподавател
Що ти трябва ?Особено,ако се хваща по някоя риба на излет ?Друг е въпроса,ако системно ти се откачат риби или извадиш след закачка счупени или изправени куки.Имай пред вид,че освен разни проверени от други колеги и доказани,имам горе-долу половин кашонче с всякакви китайски "ментаци" от воблери и клатушки,на които куките им са повече от съмнителни.Ама какво от това - с някои от тях в най-"куче време"при отвратителни условия съм хващал костури,та докато не строша кука,извъобще не ме интересува такъв въпрос 

- Vid
- кандидат преподавател
За мен добрите куки са тези които се затъпяват относително по бавно при многобройните закачки и удари на блесни и воблери по дънните препятствия при воденето им.
Най качествените куки за мен са Оунър, Гамакатсу и ВМС - последните ползвам най много, защото са качествени и с ниска цена.
п.п. Купих си няква диамантена пиличка за заточване на куки, ама дали я съм с две леви ръце или е другаде проблема със заточването, нещо т.е. нищо не се получава
Тук не си прав. Има закалени куки, които се чупят, има пък едни Оунъри - тънки, които при закачка лесно се изправят. Смятам, че и това е идеята при производството им. Последните ги предпочитам, защото спасявам много примамки, а риба не би могла да ги изправи или да се откачи от контрата им...antivik написа:Като хванеш някоя закачка и извадиш куката изправена или счупена, веднага я разбираш дали е качествена или не е
!
Най качествените куки за мен са Оунър, Гамакатсу и ВМС - последните ползвам най много, защото са качествени и с ниска цена.
п.п. Купих си няква диамантена пиличка за заточване на куки, ама дали я съм с две леви ръце или е другаде проблема със заточването, нещо т.е. нищо не се получава

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека