Каква е разликата?

Модератор: sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Каква е разликата?

Мнение от Николай Неделков »

Колеги искам да Ви попитам,каква е резликата между карбоновата carp пръчка и тази от фибростъкло.Гледам 2 пръчки,и 2-те 3-коленни,и 2-те 3.60м,и двете с акция 3,00lbs само че тази от фибростъклото е със 100г. по тежка.Искам да попитам има ли друга разлика освен теглото,че карбоновата е 50лв по-скъпа а с тия пари мога и макара да намеря що годе добра.Ако трябва да решавам на момента и по инстинкт,бих избрал карбоновата защото,щом е по-скъпа трябва да е по качествена,а така ли е?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Разликата е ясна.По лека,на карбоновите водачите са по качествени и поголям дезайн.Има нови модели които ги водят не чупливи,в което не съм сигурен понеже са скъпи и не съм купувал от тях.Недостатък трябва да се пазят от удар и драскане.Фибро стъклото са по тежки,но като цяло са по здрави и непретенциозни.Недостатъка е,че са тежки и няма голямо разнообразие от модели.Дълъг връх от фибро стъкло съм го вързвал на възел,с карбона трудно ще стане,говорим за нормални модели а не за въдици от хиляди левове.
6aro_hvashtaca
новобранец
новобранец

Мнение от 6aro_hvashtaca »

kolegi az moga da se poxvalq 4e po4iti vsi4ki pru4ki sa mi ot karbon imam samo 1 edna obiknovenna i razlikata e 4e karbonievata e po leka i i po ydobna i ot li4en opit sum razbral 4e s karbonna po lesno se vadqt 6aranite :D i edin suvet ot men vudici ne se kupyvat vseki den tei 4i vinagi izberete po xybavoto :wink:
да ви е малък кепа колеги наслука
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

snegk написа:Разликата е ясна.По лека,на карбоновите водачите са по качествени и поголям дезайн.Има нови модели които ги водят не чупливи,в което не съм сигурен понеже са скъпи и не съм купувал от тях.Недостатък трябва да се пазят от удар и драскане.Фибро стъклото са по тежки,но като цяло са по здрави и непретенциозни.Недостатъка е,че са тежки и няма голямо разнообразие от модели.Дълъг връх от фибро стъкло съм го вързвал на възел,с карбона трудно ще стане,говорим за нормални модели а не за въдици от хиляди левове.

изключваме това е от фибро стъкло са по-тежки,коя ми препоръчваш да избера,кажи като опитен шаранджия :roll: по-здравата и по практичната или по леката и изпипана на вид:? май ше да е фиброто... :?:
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

За дънна въдица ,теглото няма значение.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: 555

saksi написа:За дънна въдица ,теглото няма значение.

аха... но коя да е,карбонката или фиброто,айде опитните шаранджии,проявете се :?
6aro_hvashtaca
новобранец
новобранец

Мнение от 6aro_hvashtaca »

za men karbonovata pru4ka e nai dobrata za sega :wink:
да ви е малък кепа колеги наслука
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Освен ,че са по-красиви карбоновите имат и по-добър строй от фиброто.
Според мен за дънна въдица си вземи фибро стъкло или композит да няма после "ама аз я одрасках, изтървах" и след излет да я триеш от мръсотиите да не се надраска карбона.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

за мене по здрава е от фибро стъкло за шаран :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Айде да се омешам ама само по въпроса карбон / стъклопласт щото в карп риболова ич ме нема .
Начи тъй - основната разлика е че едната е стъклопластова а другата от карбонов плат :wink: Тъй оттам натам видовете карбон и стъклопласт са много и различни ! Преди да почна да ръся мозък за едното или другото само да уметна че не винаги водачите на карбоновата въдица са по-качественни от тези на стъклопластовите и ако разликата е само 50лв. то във всички случай са или с такива с еднакво качество или пък тези на стъклопласта са по-читави . Тъй оттам натам - много от така наречените карбонови въдици продавани по наште магазини в доста от случайте имат само туктаме карбон ! Примерно имат карбон малце на върхът , на целият връх , туктаме по снадките или само в надписа на въдицата :lol: Тъй ся - доста е изписано за това какво представлява карбоновият плат , как се прави , какво съдържа и пр. Читави бланки от средностатичен ИМ6 карбон за гегичка на 7 фута ( 2.13м. ) идат на около 50$ читави сикови водачи па за същият размер гегичка идат около 20$ читав макародържач па за туй чудо си е па къде 20$ примирно при карп гегите корка си е излишен та няма нужда да се добавят 20$ - 40$ за качествен такъв ! Тъй оттам натам да видиме колко иде читав кит ( без корк ) за гега 2.13м. - 90$ , начи кат добавиме некъф труд , убави конци и смола , такси , ДДС , акциз и пр. около 40% - 60% се вижда колко реално идва такава гегичка :idea: Оттам натам си правиме сметката колко аджеба ще ми струва читава карбонова гегичка на 3.60м. с тест примерно 80-100гр. с оглед вложените в нея материали при положение че на 2.13м. с тест 5-15гр. ми иде на около 140$ ?!? Почти същата работа е и при фибро стъклото - няма много общо със обикновенният стъклопласт , зависи си и от целият кит който се използва за изработката и ! Тъй и от мен съвет ако и да ме нема много много в шаранджийският риболов - ако гегичката струва до 200лв. то най-добре си я пипни , разклати и вземи тази която ти уйдисва най-много без да обръщаш внимание на това дали се води "карбон" или "фибростъкло" :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Павел Иванов , мерси много,да ти кажа с това колко струва една наистина добра карбонка ме улесни много.Няма смисъл да давам 120-150лв за боклук подобен на карбон,като за 60-70 мога да взема другата,а и може би ще е по добра като здравина,а и няма да се нуждае от "спецялни грижи" като една карбонка :wink:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Павел Иванов написа: то най-добре си я пипни , разклати и вземи тази която ти уйдисва най-много без да обръщаш внимание на това дали се води "карбон" или "фибростъкло" :wink:

това е око да види ръка да пипне...
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

пич вземай карбона и това е , няма да сажеляваш
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Marco Polo написа:Не слушай старИло, а патИло! ;) Имам здрави стъклени на 20 години, а оня ден строших един карбон на трети излет ;)
Ей това е верният отговор! :smt023
Счупено стъкло нямам,а пукнатите ми карбонки са три.

При дънния риболов тежестта на сопата не е от значение.Важна е дължината и твърдостта.Десетки страници сме изписали по този въпрос и пак няма единомислие.В събота и неделя на Жребеца имаше около 70 сопи сочещи към водата и всички бяха различни.Личният вкус,сигурността в ръката и финансовите средства предопределят изборът.С всяка пръчка се вади риба,"АМА СЕ ИСКА И АКЪЛ"!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Не пренебрегвайте тежеста защото като се наложи да се бориш с една риба 2ч.тежеста е от голямо значение.Малко несъм съгласен с Павката за карбона,понеже самия така наречен карбон е много модели с различни компоненти.Нещо като златото-Руско и Италиянско.Пръчки от карбон с най висок клас са много скъпи.Но не е казано,че другите не са карбонови.Просто карбона е по нисък клас.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”