Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Пясъчник
Модератор: sapuna
-
- новобранец
яз. Пясъчник
Здравейте!
Мисля да направя един риболовен излет на яз.Пясъчник и реших да питам няколко неща във форума.
Излиза ли нещо при риболов от брега или рибата се е дръпнала навътре заради жегите и ако излиза, какво? Кои са по подходящите места за каракуда и има ли шанс да се хване шаран/амур ? Как е положението с хищниците - въртят ли се по брега или и те са на дълбоко?
И последно - за риболов на хищници на Пясъчник кое е по-добре според вас - на изкуствени примамаки или жива стръв ( при риболов от брега пак )?
Благодаря предварително!

Мисля да направя един риболовен излет на яз.Пясъчник и реших да питам няколко неща във форума.
Излиза ли нещо при риболов от брега или рибата се е дръпнала навътре заради жегите и ако излиза, какво? Кои са по подходящите места за каракуда и има ли шанс да се хване шаран/амур ? Как е положението с хищниците - въртят ли се по брега или и те са на дълбоко?
И последно - за риболов на хищници на Пясъчник кое е по-добре според вас - на изкуствени примамаки или жива стръв ( при риболов от брега пак )?
Благодаря предварително!

Re: яз. Пясъчник
за шаран ще се разочароваш не дава амур да не говорим там са все трофейни и редки рибите за каракуда и червеноперка не знам не ловя такива риби но рибата не е в дълбокото напротив от мен толковаchocho_lili написа:Здравейте!
Благодаря предварително!![]()
-
- новобранец
а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?
в момента не дава нищо ако питате мен измислете си друг водоем ако решите пожелавам многооооооооо късметchocho_lili написа:а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?

-
- новобранец
това заради жегите ли е или по принцип не кълвеacko написа:в момента не дава нищо ако питате мен измислете си друг водоем ако решите пожелавам многооооооооо късметchocho_lili написа:а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?

Аз четох някъде че миналата година го били зарибили с 200 000 шаранчета и се очаквало да достигнат 1,5 кг. до това лято. Някой знае ли нещо по въпроса и дали вече бракониерите не са ги изловили.
- borislav58
- сериозен играч
Ще хванех на Пясъчник само слънчев удар
Ако не те плаши жегата може да пробваш на Староселския ръкав бабите.

Това е риболова от миналата неделя
Дори направих малко зарибяване с каракудки да има мрежарите кво да ловят

Ако не те плаши жегата може да пробваш на Староселския ръкав бабите.

Това е риболова от миналата неделя
Дори направих малко зарибяване с каракудки да има мрежарите кво да ловят

Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- ще става разбирач
на тоя Пясък някогаш пускали ли са му амур? толстоп и шаран да, амур не. Пък е нисък язовира, има кво да ядат , охлюви , миди, всякакви боклуци има .. защо не зарибяват с амур от иарата?
късмет работа . .
-
- разбира нещата
И аз това се чудя колега! Взеха да се появяват водорасли във водата,а за охлюви да не говорим. Пълно е с тях. Ако пуснат амури ще е рай за тях.
-
- новобранец
Някой може ли да даде карта на язовира, където са показани местата за риболов( примерно къде е староселския ръкав, дупката....)
-
- новобранец
На 19.07 отидох на Пясъчника и хванах 50 бабушки големи около педя.На 5-10 мин. имах кълване.Трябваше да захраня,за да имам слука!Излезнаха още 1 каракуда, 1 уклей и 3 малки шаранчета, които едва не обърках с каракуди 

Поздрав за всички колеги, които харестват "Пясъка"
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=11778 ... h8Jgmo#_=_
Пускат 250 000 шаранчета.
Най-накрая. Бравос.
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=11778 ... h8Jgmo#_=_
Пускат 250 000 шаранчета.

Най-накрая. Бравос.
някой да се похвали с нещо по-различно от валат???
-
- разбира нещата
Че кой е казал,че е валат ??? На Пясъка си кълве,само да знаеш къде да идешx8alpha написа:някой да се похвали с нещо по-различно от валат???