яз. Пясъчник

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

chocho_lili
новобранец
новобранец

яз. Пясъчник

Мнение от chocho_lili »

Здравейте!
Мисля да направя един риболовен излет на яз.Пясъчник и реших да питам няколко неща във форума.
Излиза ли нещо при риболов от брега или рибата се е дръпнала навътре заради жегите и ако излиза, какво? Кои са по подходящите места за каракуда и има ли шанс да се хване шаран/амур ? Как е положението с хищниците - въртят ли се по брега или и те са на дълбоко?
И последно - за риболов на хищници на Пясъчник кое е по-добре според вас - на изкуствени примамаки или жива стръв ( при риболов от брега пак )?
Благодаря предварително! :) :D
acko
новобранец
новобранец

Re: яз. Пясъчник

Мнение от acko »

chocho_lili написа:Здравейте!
Мисля да направя един риболовен излет на яз.Пясъчник и реших да питам няколко неща във форума.
Излиза ли нещо при риболов от брега или рибата се е дръпнала навътре заради жегите и ако излиза, какво? Кои са по подходящите места за каракуда и има ли шанс да се хване шаран/амур ? Как е положението с хищниците - въртят ли се по брега или и те са на дълбоко?
И последно - за риболов на хищници на Пясъчник кое е по-добре според вас - на изкуствени примамаки или жива стръв ( при риболов от брега пак )?
Благодаря предварително! :) :D
за шаран ще се разочароваш не дава амур да не говорим там са все трофейни и редки рибите за каракуда и червеноперка не знам не ловя такива риби но рибата не е в дълбокото напротив от мен толкова
chocho_lili
новобранец
новобранец

Мнение от chocho_lili »

а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?
acko
новобранец
новобранец

Мнение от acko »

chocho_lili написа:а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?
в момента не дава нищо ако питате мен измислете си друг водоем ако решите пожелавам многооооооооо късмет :D
chocho_lili
новобранец
новобранец

Мнение от chocho_lili »

acko написа:
chocho_lili написа:а бели риби и по-големи костури излизат ли при риболов от брега и има ли значение къде на язовира ще се разположим ?
в момента не дава нищо ако питате мен измислете си друг водоем ако решите пожелавам многооооооооо късмет :D
това заради жегите ли е или по принцип не кълве :D
Аз четох някъде че миналата година го били зарибили с 200 000 шаранчета и се очаквало да достигнат 1,5 кг. до това лято. Някой знае ли нещо по въпроса и дали вече бракониерите не са ги изловили.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Ще хванех на Пясъчник само слънчев удар :oops:

Ако не те плаши жегата може да пробваш на Староселския ръкав бабите.

Изображение
Това е риболова от миналата неделя
Дори направих малко зарибяване с каракудки да има мрежарите кво да ловят :lol: :lol:
Изображение
Всичко заебавам и за риба заминавам!
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

на тоя Пясък някогаш пускали ли са му амур? толстоп и шаран да, амур не. Пък е нисък язовира, има кво да ядат , охлюви , миди, всякакви боклуци има .. защо не зарибяват с амур от иарата?
късмет работа . .
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

И аз това се чудя колега! Взеха да се появяват водорасли във водата,а за охлюви да не говорим. Пълно е с тях. Ако пуснат амури ще е рай за тях.
chocho_lili
новобранец
новобранец

Мнение от chocho_lili »

Някой може ли да даде карта на язовира, където са показани местата за риболов( примерно къде е староселския ръкав, дупката....)
chocho_lili
новобранец
новобранец

Мнение от chocho_lili »

На 19.07 отидох на Пясъчника и хванах 50 бабушки големи около педя.На 5-10 мин. имах кълване.Трябваше да захраня,за да имам слука!Излезнаха още 1 каракуда, 1 уклей и 3 малки шаранчета, които едва не обърках с каракуди :D
Аватар
velio70
новобранец
новобранец

Мнение от velio70 »

Поздрав за всички колеги, които харестват "Пясъка"
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=11778 ... h8Jgmo#_=_
Пускат 250 000 шаранчета. :D
Най-накрая. Бравос.
Аватар
x8alpha
новобранец
новобранец

Мнение от x8alpha »

някой да се похвали с нещо по-различно от валат???
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

x8alpha написа:някой да се похвали с нещо по-различно от валат???
Че кой е казал,че е валат ??? На Пясъка си кълве,само да знаеш къде да идеш ;) Аз само в неделя дето не направих нищо и то само заради времето, иначе предишните две седмици под 7 кг риба не съм падал ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”