Риболов около Смолян

Модератор: Кърцата

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Риболов около Смолян

Мнение от INCUBUS »

Тъй като никой нищо не пише тук,е ,след 10 дни пак ще пиша аз.Днес,в страшната жега,от разсъмване се бях наместил под една постоянна /поне до към 17 часа/шарена сянка в района преди с.Вехтино.Слаб риболов -пробвах на дъно,на пиявица -нищо.На плувка със стръв какавида ,кълвяха кротушки,на торен и бял червеи извадих за почти цял ден / от 05.45 до 19.15 / общо 6 хубави мрени и 3 уклея.В този участък пробите на спининг завършиха с нулев резултат,само с едно бегло почукване от риба на една от блесните.На връщане към Смолян,малко след Ляска,слязох на около един час на реката само със спининга и там на блесна поне извадих два прилични кефала-между 28 и 35 см всеки.Направо се скапах -на връщане към Смолян в 21.15 часа външната температура беше 26 градуса над нулата.Ще трябва да завали як дъжд,та след него може и да се нормализира риболова...
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Как е тези дни Арда, някой ходил ли е? На 27 ще ходя на Рудозем за 4-5 дни и мисля да я пробвам. :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ходят... мои приятели,но в тези високи температури не можеш да разчиташ на кой знае какво клъвкане около Рудозем.Освен,ако не жертваш ранните сутрешни часове /от 05.15 до 10.30 /или /и вечерните /от 18.45 до 21.15/например.
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Благодаря, колега! :)
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Търси рибата в най-дебелите бързеи, щото реката е станала вадичка в това жегаво и сушаво време.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Днес -29.07.,прекарах на река Арда -от 05.30 до 17.00 на сянка преди с.Вехтино,а след 17.40 до 20.30 в посока Смолян под въжения мост след с.Ляска.Горещо,водата е много топла,рибата кълве едва-едва и на рядко.С всички чалъми и мурафети,за цял ден хванах 9 мрени,6 уклея и доста кротушки.Със спининга само сутринта на воблер удари един кефал в нормата,след това само "малчовци".За стръв използвах какавида,торен и бял червей.Радващо е,че в реката има много малки рибки-на няколко пъти откачах от куката при риболова на плувка малки морунажи,ще ми се да вярвам,че този вид риба ще се задържи в реката с масово присъствие и по-нагоре от Стоянов мост.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никога не съм хвърлял въдица в този участък,тъй като никога не съм предполагал,че може да "държи"толкова риба!Жалко за умрелите риби!
Иначе никакво разследване не може да помогне,не са намерени от специализирания орган никакви остатъци от т.нар."оксидант";не е възможно с оглед възможностите на нашия процесуален закон да се докаже за назад във времето авторството и причинната връзка между конкретно действие на автора и измирането на рибата като резултат.Във всяко лошо нещо има по нещо хубаво-в случая,хубавото е че този мор е ограничен само в участък от р.Черна с дължина около 300 метра.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В подкрепа на горното ми мнение,ще продължа да ходя на риба и по Черна,и по Арда надолу-както направих това в неделя-12.08.,за времето от 06.00 сутринта в дъжд до 20.35 при залязващо слънце,за да не се повтарям,вижте фрагменти от мнението ми в "Хищни риби","Риболов на кефал...,а за вас,интересуващите се от Смолянския регион,уточнявам,че от 06.00 сутринта до 17.00 часа бях в зоната от 200 метра преди големия завой пред с.Вехтино,а от 17.30 до 20.45 бях под въжения мост след с.Ляска в посока Смолян.
petio77712
новобранец
новобранец

Мнение от petio77712 »

Колеги, лоша работа. Езерото в началото на Смолян, близо до "Рибката" е катастрофално. Риба има, но не приема нито захранки, нито каквато и да е стръв. Едни колеги до мен ловяха 2 денонощия и за толкова време изкараха само 5 каракуди и няколко червеноперки. Изтървали 1 шаран по техните думи и това е. Да не говорим за Силажа, не съм ходил там тази година, но не ми се вярва да е много различно от лани. Лагера вече е на стандартния билет - общината го взела от ловно-рибарското дружество. За рибарника до Смилян питах по телефона жената, която го пазеше, а тя ми отговори, че е затворен. За реките още не знам, но видях някоя пъстърва в река Черна под кръстовището в края на Райково. Чух, че шаранчета имало след разклона за Мадан. Ще го видя онова място, пък ще ви кажа как е... Наслука!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

petio77712,откъде се пръкна,бе батьов ? :)За езерата се знае от сума ти години,че рибата в тях е рядко щастие /същото се отнася и за язовир "Лагера"/.Във всички тези водоеми има дребни бабушки и костурченца,в "Рибката"има и уклеи,както и по някой оцелял шаран от минали времена.Пъстървите,които си забелязал в Черна в края на Райково,ако са били наистина пъстърви,са дошли от прелелия рибарник на затворническото общежитие в Герзовица след последния проливен дъжд .По вероятно е да са били мрени,каквито си има в градската част на Черна,ама там водата е обикновено толкова плитка,че..."След разклона за Мадан"-вероятно имаш пред вид водоемчето за платен риболов до бившата хижа на "Хевея ким".Освен шаранчета,има и пъстърви,и канални сомчета.Но е платен водоем,в който няма как да не хванеш и съответно да си платиш.За реките,може да четеш по-предните мнения ,в които пише къде какво се е случвало...Много успешни риболовни излети ти пожелавам,жив и здрав и :drinkers:
petio77712
новобранец
новобранец

Мнение от petio77712 »

Да, аз разбрах, че е платен. Каза ме го един рибар на "Рибката". Но шарани ловят ли се добре в този водоем? Много ми се лови шаран, но тук няма къде. Сега съм в Смолян до края на месеца и търся хубави места. За река Черна, рибките бяха доста едри за мренки - чисто пъстърва. Може и да си прав за Герзовица, защото само веднъж ги видях тези риби - повече и една не се вести, а всяка вече попоглеждам реката...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Разбрах,наистина,точно в този месец няма къде другаде да хвърляш конкретно за шаран,освен ако не ти се пътува до Ягнево-ако се интересуваш от тази платена бетонирана локва,пиши ми,за да ти посоча маршрута,но е доста по-далеч от водоема при хижата над "Хевея Ким".И на двете места обаче има риск,както си хвърляш за шаран,на царевичките ти ,да клъвне голяма пъстърва или канален сом -рибите в такива водоеми бързо развиват всеядност.
petio77712
новобранец
новобранец

Мнение от petio77712 »

Добре, ясно. А някакъв монтаж да препоръчваш? Предполагам плувка с лежаща на дъното стръв..? Горе-долу дебелина на влакното? Не знам защо, но като си купих едно черно основно влакно, един мой приятел каза, че цветът му бил зле за основно??? Питам просто.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никакъв специален монтаж -точно на каквато и да е плувка,като нагласяш наистина стръвта да лежи на дъното /така е по-малък шанса да удари пъстърва/.Дебелината на влакното и неговия цвят,също не са от значение -нагласи си аванса на макарата предварително и ползвай кеп за изваждането.Успех -аз там преди няколко години,когат ми трябваше шаран,на първата си древна пръчка тук в Смолян /3 метров телескопичен прът "Фишерман клуб",10-30г;макара "ДАМ"за 40 лева от 2004г.;влакно 0,16,повод 0,12 и кука № 10/,на два бели червея ,си хванах шаран 2,2 кг и ми мина мерака за риболов по такива места.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”