Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Попово прасе?
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Попово прасе?
Колеги, в един магазин са пуснали попови прасета, два калибъра малки и големи. Утре отивам на един водоем и магазина ми е по път. Чудя се дали да си взема от тая гад да пробвам или това че поповото прасе е добра стръв са само митове и легенди. Пробвал съм преди време на попово прасе - безуспешно. Кажете някой, някога хващал ли е нещо на такава гадина?
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвал съм
Пробвал съм 2-3 пъти безуспешно и за това ви питам, защото съм с 2 въдици на дъно и ако никой не е хващал на попово прасе значи няма смисъл да блокирам едната пръчка за цял ден да ги къпя тия прасета, а по - добре да си сложа две рибета примерно.
Значи един кефал имаме до тук и той преди 10 години
а темата е видяна 60 пъти за 3 часа. Някой друг нещо?
Значи един кефал имаме до тук и той преди 10 години

нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има сом, това сомче на аватара ми е от там. Излъгах и две кефалчета по стотина грама на блесна и воблер, значи има и кефал. Има и бяла риба или щука защото нещо ми удари на дъно на едър уклей за стръв, не можа да се засече, а като извадих уклея беше нахапан с "кучешки" зъби. Има и шаран, бяла мрена няма, тя не е ли останала само в Дунава?
нямам живарник
-
- вече хвърля и на тежко
Затова ти писах зависи от водоема на който отиваш.Ако отиваш на Дунав не тръгвай без попово прасе,но с две дънни няма да свършиш работа
.Колкото до това дали се хваща риба на попово прасе-сом-12кг и още много по-малки между 4-6 кг,бяла мрена -8кг и много още от 2 до 5кг.Всичко това на Дунав.Ще те разочаровам само,че тая година от общо 15г не хванах нищо на попово прасе 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Монтаж за Дунав-плоско и тежко олово около 150-200гр вързано най-отдоло на кордата.Над него на около 60см кука 2-0 на повод около 10-15см.Над нея на около 40 см, ако искаш сложи още една със същата дължина на повода.На долната кука слагам поповото прасе,а на по-горната- рибка за предпочитане попче-има ги много по Дунав.Може и кротуш.Поповото прасе го нанизвам по същия начин както нанизваш торен червей.Може и през гърба,но така се вижда куката 

- daniel_g
- разбира нещата
Поповото наистина е най-дората стръв за Дунав и скоро ми показаха нагледно и как се ловят едри кефали на попови , на плувка, на Янтра. А това, че се скапва бързо не е вярно , стои си много добре и дълго време на куката, освен ако няма дребни поп4ета наоколо де(подходящо е за през нощта на Днав ). Подходящо е както за сом така и за големите бели мрени.
офф : Но за тази седмица предполагам Дунав няма да стане за риболов , че с тез високи нива , а и предполагам ще е доста мътна ..... http://www.appd-bg.org/bg/ > хидромтерология > водни стоежи > български участък
офф : Но за тази седмица предполагам Дунав няма да стане за риболов , че с тез високи нива , а и предполагам ще е доста мътна ..... http://www.appd-bg.org/bg/ > хидромтерология > водни стоежи > български участък
аз пък сом на попово прасе така и неуспях да хвана за 4 години в Свищов... изобщо като се замисля само веднъж ми е удряло на попово прасе и то попче около 200 гр. на монтаж за бяла мряна виждал съм да хващат сом само веднъж на попова прасе не беше много голям... за въпросните 4 години имам 3 сома
два на грозд земни червеи а последния на грозд бели червеи... тоя на белите червеи ме искефи максимално щото преди да хвърле половин час си игрх в тъмното да нанизвам гадините на голямата кука, а и бях малко подпийнал.... абе красива гледка поне за хората около мен 

- ceno cenov
- разбира нещата