Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпрос за макара и въдица
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Въпрос за макара и въдица
Здравейте колеги ,
Имам стара въдица и искам да ва питам нещо за нея. Макарата и е от ефтините и незнам да ли да я сменя (засега горе-долу работи , като леко се омотава) .. Макарата е тази http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... A-3-%D0%BB
Въпроса ми е , че аз въдицата я ползвам повече за риболов на леко . Не чи разбирам от макари и въдици , но вие можете да ми кажете дали е добра , и ако не да ми дадете някви добри предложения.
Относно въдицата-карбонова ми е. Fury Carbon пише като я разтворя и някакви цифри. Като я сгъна пише LINEAEFFE. Дълга ми е 2.20метра. Китайска е . След малко ще я снимам и ще добавя снимка. Кажете някакви предложения за въдици/макари които да не са много скъпи.
Надявам се ,че ще ми помогнете . Благодаря предварително !
Ето и въдицата:

Имам стара въдица и искам да ва питам нещо за нея. Макарата и е от ефтините и незнам да ли да я сменя (засега горе-долу работи , като леко се омотава) .. Макарата е тази http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... A-3-%D0%BB
Въпроса ми е , че аз въдицата я ползвам повече за риболов на леко . Не чи разбирам от макари и въдици , но вие можете да ми кажете дали е добра , и ако не да ми дадете някви добри предложения.
Относно въдицата-карбонова ми е. Fury Carbon пише като я разтворя и някакви цифри. Като я сгъна пише LINEAEFFE. Дълга ми е 2.20метра. Китайска е . След малко ще я снимам и ще добавя снимка. Кажете някакви предложения за въдици/макари които да не са много скъпи.
Надявам се ,че ще ми помогнете . Благодаря предварително !
Ето и въдицата:

- pachosz
- сериозен играч
Re: Въпрос за макара и въдица
Лови си рибите с каквото имаш и хич да не ти пука кое било евтино, кое скъпо. Всички хващат риби, а ти предполагам няма да се състезаваш 

-
- фен клуб-скобар
Да,много си прав! Каквото имам това , но аз имам и още една въдица ( китайска ) която е 1.60-1.80метра и на нея много ми се омотава кордата , макарата е няква TFC200 или нещо от сорта.Китайско производство.Мислех да зема друга макара за тая въдица дето ми е 2 метра ама се отказах .. Защото ме дразни като се оплита .. Все пак благодаря за информацията !
-
- кандидат преподавател
nasko_986,ако наистина си от Смолян,ми има толкоз смолянски риболовци на леко,по-лесно щеше да бъде да питаш някого направо или в краен случай в 4-те магазина за риболовни принадлежности / на Бомара,на Роската,на Ицо и на Васко/.
-
- фен клуб-скобар
Да ти кажа чесно неми се занимава да питам по улиците .. Ходих много пъти в един оръжеен магазин на главната / до Нова България, срещу 1лев , пицарията/ и от там зимам НАЙ-МНОГО фойерверки.Зимам и царевица за риболов.. Иначе да , има места за ловене и риболовци. Вчера минавах преди кв.Устово и гледам дам на един мост има 3ма риболовци.Гледам в кофите кво са хванали. Да ти кажа честно всички бяха хванали г/д по 10 мряни.Имаха и по 2-3 малки пъстърви.Единият имаше 2 риби , неги знаех какви са , но приличаха на червеноперки.
-
- кандидат преподавател
Ми ,освен фойерверкитe /то и в момента няма такива там/,не забеляза ли,че има голям избор от пръчки и макари и че винаги има продавач,готов да даде съвет и пр.,а да не ти говоря за това,че ако станеш редовен клиент на такова място,започват да ти правят и 10% отстъпка.Та тъй,иначе не е много сериозно това за любителския риболов,да се лови от мост или парапет в чертите на града,къде отива естетиката и наслаждението от природата,че си отишъл на риболовен излет?Или и ти гледаш на риболова като средство за прехрана -в стил "бе да си начукам аз един тиган пърженица мренки и кротушки,пък..."?
-
- фен клуб-скобар

- antivik
- кандидат преподавател
Маани к`во пише, че не са карбон - не са, но щом ти вършат работа карай с тях и не се набутвай с купуване. Друга е работата ако решиш яко да се фанеш за крастата и решиш да усетиш пълния кеф от риболова, тогава вече започваш да избираш и скъпи - качествени такъми. Па ако решиш и да ги мъкнеш на гръб, теглото започва да играе решаваща роля, така че скъпото си струва. Та ако задълбаеш толкова слушай брат Инкубус, няма да те излъже, па и добър акъл ще ти даде
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
скам да попитам за един модел въдица.може ли някаквa информация?имам тази въдица от моя дядо.благодаря предварително .http://easu.snimka.bg/other/vadica.695890.28130217
-
- кандидат преподавател
Драги Nicolai_Filev,въдицата наистина е модел от периода на 1968 -1980 година,с основен материал т.нар. "вибростъкло"или "стъклопласт".Здрава и тежка,за съжаление от снимката не личи какъв тест на изхвърляне на тежест е посочен на нея,каква е дължината й в разпънато състояние и от колко части е пръчката.Не може също така да се прецени състоянието на водачите и на макародържача.За това и аз / при положение,че имам подобна пръчка,само че с марка "Germina" ,купена през 1975-78г.в гр.Ловеч /,не бих могъл да ти кажа обосновано и с аргументи за какъв риболов става и за какви риби...