Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Язовири около Хасково

Мнение от Vid »

butnik написа:
Vid написа:
butnik написа:Личка,отивай и си прави кефа,бабушките са над 300гр излизат и други МИРНИ риби.Само таксата е смущаваща :D
Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Много си голям бе,ейййййй все си тикате пикалата пред метъра.Ай кажи сега колко валата имаш любителю на риби,а не на бабушки.Дразниш пич.
Тъй като нападката ти е отправена към мен, се чувствам длъжен да ти отговоря. Нито се правя на "голям", нито на "велик". През този сезон имам само 2-3 валата, но също така и нямам трофейна риба... и кВо от тВа?
Ако съм подразнил някой, моля за извинение..., не съм тук за да дразня хората пишещи или четящи форума.
Наистина, принципно не ловя мирни риби, макар и да го правя в редки случаи, Но смятам, че такса от 18 лв. за риболов на плевелна риба е малко прекалено.
Бих ти препоръчал да посетиш яз.Гарваново, за почти същата такса поне ще ловиш шарани. А за плевелна риба таксата беше 5 лв. Това, от инфо от колеги.... Или иди при Любо на яз.Езерово, за 10 лв. такса ще ги попилееш... каракудите...
Поздрави..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Пичове, стига сте се драли, не сме зат'ва във форума!
Имате ли някаква информация как е положението на яз. Студена?
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Vid написа: Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Тъй като нападката ти е отправена към мен, се чувствам длъжен да ти отговоря. Нито се правя на "голям", нито на "велик". През този сезон имам само 2-3 валата, но също така и нямам трофейна риба... и кВо от тВа?
Ако съм подразнил някой, моля за извинение..., не съм тук за да дразня хората пишещи или четящи форума.
Наистина, принципно не ловя мирни риби, макар и да го правя в редки случаи, Но смятам, че такса от 18 лв. за риболов на плевелна риба е малко прекалено.
Бих ти препоръчал да посетиш яз.Гарваново, за почти същата такса поне ще ловиш шарани. А за плевелна риба таксата беше 5 лв. Това, от инфо от колеги.... Или иди при Любо на яз.Езерово, за 10 лв. такса ще ги попилееш... каракудите...
Поздрави..[/quote]
При Любо ловя без пари,а плевелните риби са в порядъка от 500гр за бабушките и 1кг за каракудите,освен това излизат и шарани и амури.Колегата искаше инфо за язовира,тъй като ще участва на турнир там,а не да се коментират таксите.Да,Гарваново също е вариант,но става на въпрос за язовира на Мандра нали.И в крайна сметка се коментира риболова на плувка,не на спининг.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колеги съжалявам, че ви прекъсвам, споровете на живот и смърт, но чух информация, че язовир Токмакли е отново под аренда, чрез търг !!! Моля, ако има компетентни колеги с достоверна информация да споделят или поне да ме упътят към място или институция от която да почерпя информация ! Благодаря предварително :)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Предполагам ,че ако се обадиш във ИАРА-Хасково,биха ти дали някакво обяснение за статута на язовира :)
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Разбира се, че ми мина през ума за ИАРА, но не знам дали сега има някой, който да отговори на посочените телефони, защото не е уточнено работно време и мисля, че нон-стоп телефона е само при сигнали за бракониери ;)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Chromeo написа:чух информация, че язовир Токмакли е отново под аренда, чрез търг !!! Моля, ако има компетентни колеги с достоверна информация да споделят
Пак е взет язовира. Търгът е спечелен от стария собственик. Да се чуди човек вече къде да ходи по язовирите :(
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Аз реших да проверя информацията по най-стария начин - като отида на язовира ! Преди малко се върнах от риболов с една нощувка на Токмакли ! Никой нищо не ми каза, не ме изгони, не дойде за такса - да се чуди човек ! Май има нещо като гратисен период, не знам :D
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Мухаха....брао промосията си уцелил :lol: Има ли нещо останало живо едро в язовира :D
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Никой нищо не беше хванал, когато отидохме! Привечер на първия ден изкарахме едно шаранче 700-800 гр. ,а на следващия ден едни колеги близо до стената към 10 часа сутринта също изкараха един към 2 кг. Бяхме там и преди 3 седмици, пак с една нощувка и следобяда за 3 часа имахме 4 удара, всички на 2 кг. така ,че си е въпрос на късмет, НО установих и то съм абсолютно сигурен,че има значение , дъното - трябва да не е в дерето, а на равно на 4 - 5 м. дълбочина. Общо взето таква места са само 3 на брой - от двете страни на стената на по-разлятото и откъм мотела на в посока устието на 100-тина метра. Сравнително наблизо бяха шамандурите на по 20 - 30 метра иначе пак се хваща дерето. Ако ходите там и видите, че след замятане на дънната, влакното започва да потъва под прав ъгъл спрямо пръта - няма шанс, пък който разправя, че рибата няма дом, да си пробва късмета ;)
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

А нещо върви ли на Стамболийски ?
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колеги, бях на Ивайловград до вилната зона "Ставри димитрово" с две нощувки(вторник, сряда и четвъртък до 12 ч.) Бих казал, че риболова мина сравнително добре, като се има предвид горещината, закачките по дъното, малкото свободно време и някои некоректни колеги. Резултата е шаран 3 бр.(1.5 кг.; 600 гр.; 700 гр.;) амур 2 бр.(700 гр.; 300 гр.) каракуда 3 бр. по 500 - 600 гр. Минаваха по 7-8 различни лодки около шамандурата ни като им прави чест на колегите, че спазваха подобаващо разстояние, НО имаше едни аборигени 4 броя, с бяла дълга дървена лодка, които и вторник и сряда минаха супер близо до брега с пуснати 4 въдици ! Въпреки предупрежденията и ръкомахането ни и двата пъти ни събраха въдиците с мотора и най-безцеремонно псуваха като каруцари ! Вместо да отплетат влакното от мотора те го срязаха нагло и си продължиха ! Когато отидох да обменя информация със съседните биваци за техния улов, ми споделиха, че въпросните аборигени са правили същата мизерия и на други рибари. Пиша тези подробности с надеждата, някой от 4-мата хайдуци да има акаунт в този сайт и си направи сметката, че следващия път няма да си тръгне от язовира ! Като изключим хорската мизерия, от която бягам и която ме преследва и на язовирите, мога се похваля, че на този излет имах най-невероятния удар на риба през живота ми - към 7 вечерта сигнализатора изпищя все едно съм закачил товарния влак и последва бясно развиване на влакно; рибата събра едната шамандура и продължи да развива при почти затегнат аванс, но в крайна сметка се откачи "за щастие" , защото 300 метра влакно бяха към края си ! Боя беше неравен тъй като лодката беше спусната и прибрана, а и вече ставаше тъмно за да водя битка в мрака с непознат съперник. Не знам какво беше, но нямаше шанс да го изкарам от брега :(
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Колеги вчера направих един излет на Бодрово ,самия риболов започна доста късно ,към 13 ч. предвид доста ангажименти, и завърши във 19 ч.Крайният резултат 4 шарана в порядъка 1-2 кг и 2 каракуди около 400-500 гр.Предвид адската жега в която се наложи да ловя ,смятам ,че резултата е приличен.Един доста интересен факт още не ми дава мира аджеба как се получи ,голямото шаранче (2кг) и едната каракуда се бяха хванали сами без дори да усетя и да дават някакъв признак за това.Мятам си аз ,след известно време ваглера потрепва леко ,очаквам да следва повеждане и да правя засечка ,но не ,всичко се успокоява ,и след 5мин като реша да презаметна,усещам приятната тежест на рибоците върху линията, рибите са се хванали сами.Е как шаран 2 кг ще стои хванат на едно място ,без дори да има някакво минимално потрепване на плувката? Необяснимо но факт! Риболова беше съпътстван също и със много празни засечки,ваглера изведнъж изчезва доста стръвно,засичам няма никой ,червеите и царевицата не са барнати, нямат никъде усмукано.Пробвах с по малки кукички ,резултата пак същия.Поздрави
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

PikeM написа:Колеги вчера направих един излет на Бодрово...
Колега,какви са условията?
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

5 лв е таксата ,рибата може да пуска обратно ,иначе килограма на шарана май е 6 лв ,плевелната риба не се заплаща
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”