Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Пак се почна. Като не можете да допринесете с нещо за темата не я осирайте. Рибата не е хваната от нас и не можем да даваме коментари за нея.

Толкова ли е трудно да се отговори по нормален начин.kasabinho написа:Пак се почна. Като не можете да допринесете с нещо за темата не я осирайте. Рибата не е хваната от нас и не можем да даваме коментари за нея.
-
- сериозен играч
Не става въпрос кой и на какво е хванал рибата,човекът по съвсем нормален начин попита,а вие се надпреварвате кой е по "остроумен"........................!!!kasabinho написа:Пак се почна. Като не можете да допринесете с нещо за темата не я осирайте. Рибата не е хваната от нас и не можем да даваме коментари за нея.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
И за това все по малко хора я четат а ка-моли да пишатНиколай-Русе написа:Не става въпрос кой и на какво е хванал рибата,човекът по съвсем нормален начин попита,а вие се надпреварвате кой е по "остроумен"........................!!!kasabinho написа:Пак се почна. Като не можете да допринесете с нещо за темата не я осирайте. Рибата не е хваната от нас и не можем да даваме коментари за нея.

-
- ще става разбирач
Ifc_boy човека критика веднага се намеси 

- трапера
- сериозен играч
На 11 и 12 август направихме "двудневен" излет на Баниска.Тактиките-фидер и на дъно на косъм,стръв царевица от консерва и бял/шарен червей. Риба има много и всякаква,но ние случихме на дъждовно време и уцелихме гредата.От 40градусовите жеги ние отидохме при 16 градуса и рибата се беше ошашкала,не вземаше,както ни се искаше на нас.Дъждът ни изкъпа яката,добре,че пътя е от натрошени камъни и излязохме без проблемно. Кълвеше дребна таранка на всичко,което и подадеш.Колегата извади на мача едно шаранче около двете кила на три царевици.На дънните излезе още един дребосък около кило и нещо,като имаше и една по–голяма риба,която след няколко метра аванс се откачи.На директен 6-7 метра с малко захранка (без значение каква) дребните до средни таранки и шаранчета по шамар бяха гол след гол.
Явно трябва да се ходи при постоянно стабилно време.
Снимка има на "мачовото"шаранче,другото не си заслужава "хабенето на лентата"
Явно трябва да се ходи при постоянно стабилно време.
Снимка има на "мачовото"шаранче,другото не си заслужава "хабенето на лентата"
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Тц, тц, тц... Липса на елементарна логика. Мислете преди да сипвате глупости. Българска му работа, един като почне и всички останали като овцете след него. Явно има хора, които не разбират и ще поясня , за да не се получават такива осирания за в бъдеще.Николай-Русе написа:Не става въпрос кой и на какво е хванал рибата,човекът по съвсем нормален начин попита,а вие се надпреварвате кой е по "остроумен"........................!!!kasabinho написа:Пак се почна. Като не можете да допринесете с нещо за темата не я осирайте. Рибата не е хваната от нас и не можем да даваме коментари за нея.
Не съм казал, че става въпрос за това кой е хванал рибата, а чрез това пояснение обяснявам защо не мога да дам коментари за нея. Не мисля, че с отговора си Русе:), остроумнича, понеже наистина е хваната в този район. Коментара на тенисиста и кутинчев нямат нищо общо с joro84, тоест тяхната ирония не е насочена към него. Нито един от двамата не отговаря на зададения от него въпрос, нито поста им е отговор с цитат на поста на joro84.
Предполагам вече е ясно.
Преди да драснете, че заради някой/някои темата не се чете, се замислете колко пъти сте написали нещо смислено в нея.
И си в голяма грешка, че темата не се чете. След като влизаш поглеждай от време на време най-долу в страницата на реда потребители преглеждащи форума, да се убедиш сам в обратното.

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Може ли вече да се нощува на Баниска
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- трапера
- сериозен играч
Да,може! Плаща се такса от 20 лв за риболов,таранката е без пари,шарана се заплаща по 5 лв/кг,за другите риби не съм се интересувал.nikolaiiliew написа:Може ли вече да се нощува на Баниска
Дилемата беше Кацелово или Баниска (за начесване на крастата),но след телефонен разговор със собственика на Кацелово,избрахме Баниска.На Кацелово рибата е "измрежена",през май е зарибен с малки шаранчета и ще бъде пуснат за риболов през Септември,когато рибите станат над кило.
П.С. На Баниска ми направи впечатление,че никой май не си събира боклуците.Ние нашите си ги взехме,че даже събрахме и на предишните ползватели на мястото,на което бяхме застанали.Въпреки дъжда,който ни пра цял ден!!!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Е значи малко или много съм ти бил полезен.трапера написа:Да,може! Плаща се такса от 20 лв за риболов,таранката е без пари,шарана се заплаща по 5 лв/кг,за другите риби не съм се интересувал.nikolaiiliew написа:Може ли вече да се нощува на Баниска
Дилемата беше Кацелово или Баниска (за начесване на крастата),но след телефонен разговор със собственика на Кацелово,избрахме Баниска.На Кацелово рибата е "измрежена",през май е зарибен с малки шаранчета и ще бъде пуснат за риболов през Септември,когато рибите станат над кило.
П.С. На Баниска ми направи впечатление,че никой май не си събира боклуците.Ние нашите си ги взехме,че даже събрахме и на предишните ползватели на мястото,на което бяхме застанали.Въпреки дъжда,който ни пра цял ден!!!
Анатоли така е като ходите без мен за шарковци с Митака само по педя ги ловите.Другия път се обадете и може и трофеи да надарпате-имаш ми тела.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И така...днес пак се разходих по Реката, този път с двата фидера.
Ей го те работното място

За близо 10 часа риболов доста добре се получи. 3кг манджа на Starfish измятах - читава излезе
Накрая и аз да си прибера някоя рибка - стига само съм ги пускал
Шегата настрана - около 2кг на око добри платики и каракуди си взех.

Имаше и доста платички и бабки, които даже и не помирисваха живарника. И с едно малко амурче(я имаше 400гр, я не) се видяхме за кратко, ама и то отиде да расте. Добичето 'дет ми скъса оня ден днес не благоволи да се появи за среща
Стръв бял, торен, царевица, царевица с бял. Куки 10-12, кошници 60-70гр, дистанция на око към 30-35м.
Другия път повече. А сега стана време за

Ей го те работното място
За близо 10 часа риболов доста добре се получи. 3кг манджа на Starfish измятах - читава излезе

Шегата настрана - около 2кг на око добри платики и каракуди си взех.
Имаше и доста платички и бабки, които даже и не помирисваха живарника. И с едно малко амурче(я имаше 400гр, я не) се видяхме за кратко, ама и то отиде да расте. Добичето 'дет ми скъса оня ден днес не благоволи да се появи за среща

Стръв бял, торен, царевица, царевица с бял. Куки 10-12, кошници 60-70гр, дистанция на око към 30-35м.
Другия път повече. А сега стана време за

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- вече хвърля и на тежко

- трапера
- сериозен играч
Ахаsvetlens написа:Е значи малко или много съм ти бил полезен.

Но времето за риболов беше ограничено в три дена.Няколко часа на Дунава, вечерта преди да отидем на Баниска, но ме хвана бурята.
Явно другата отпуска трябва да се върна сам

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Буната си е доста Русенска колега, основно в района на града ходя, та такаdeto_g написа:![]()
![]()
Арно бе баче! Бравос! Завиждам ти благородно, щото цяла седмица не съм стъпвал на реката! Малък въпрос - рибата целодневно ли беше активна, или в определен момент тръгна? И тая хубава буна ряховска ли е?

Два поредни риболова рибите бяха активни след 14 часа. Хубавите рибки вземаха на царевичка и доста едър торен, Като казвам едър имай в предви едър, щом на кука 10-ка едвам го нижа, дори сериозно обмислях варианта и за 8-ца късо рамо.
На бял повече дребни платички и попчета
P.S. Да направя лека корекция на мнението, че да не пускам ново. След обяд към 17 пак цъфнах на Реката.
Разпънах гегата

Малко по-дръпнах една от хубавите дунавски каракуди
За три часа реболов толкоз! До другия път и наздраве

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.