Инфо за Копринка

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
tiholovec
новобранец
новобранец

Re: Инфо за Копринка

Мнение от tiholovec »

Здравейте, колеги да споделя скромните си преживявания за един два дни около язовира:
първо да кажа, че ходих две сутрини за по няколко часа...на Дунавския и на Лешница../следващия ръкав/, да похвърлям блезната и воблера за хищник, резултата, няколко дребни щуки и костур от наблюдението ми около мен риболова на мирни риби пълно капо..на Дунавския хранеха за шарани с лодки и нищо /нещо не ядял по думите на колегите там, който са от дни там/.
Вчера направих риболов на Сухото дере от страната на Сахране, посока язовира...за шаран нищо, на фидер и хранилки стръв червей вземаше и на бял и на земен, доволно количество каракуди и една бяла риба /2,5 кг./....забележете на земен червей на дъно...миналата година хванах щука на пружината на дъно така,че сега нищо не ме учудва..иначе се виждаха на 'играят' добри екземпляри шарковци малко по навътре от въдиците ми, но ...уви...според мен това е по-доброто място за шаран, но може би някъде греша ...

Желая успех на всички колеги!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не грешиш просто хубавите места са заети в момента :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

тохоловец не си мисли,че бялата се е хванала на торен или,че щуката ти е се е хванала на царевица ... или се е закачил некой уклей или някоя червеноперка ... преди 2 седмици като ходихме на Стамболийски бяхме хвърлили 5 дънни за шаран ... като на 4 от тях седяха +5 часа във водата и като ги вадихме изкарахме уклей (скара) доста голям,такъв и по Марица не съм виждал ... та мисълта ми е , че като удари(клъвне) самият уклей воубще не се усеща ... и ти си мислиш,че си хвърлил за шаран ,а то всъщност на куката ти има рибка ...
tiholovec
новобранец
новобранец

Мнение от tiholovec »

Знам, че е така сигурен съм, че щуката се е закачила, след като и е блеснала пружината, но важен е резултата...аз си падам по хищника така,че ме кефи.....
Днес говорих с един колега, влизали за с лодка, хванали са една две щуки на влачене, но това което са видели е, че язовира бил пълен с мрежи, не че откривам Америка, но мен това лично много ме дразни..и не мога да се примиря,че не може да се спре, но ИАРА си знаят по-добре...айде дано остане нещо и за нас спортистите риболовци.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Къде са биле тези мрежи ? По кое време са ги видели и защо не са сигнализирали ?
Обикновено ги пускат към 22-23ч и ги вадят към 5-6 сутринта и затова ми е интересно кога са ги видели тези мрежи и къде ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
tiholovec
новобранец
новобранец

Мнение от tiholovec »

Колегата ми не можа да ми обясни, защото не е от тук, но по обясненият му е някъде, около паметника...около 20 метра мрежа с маркери дори са им извикали да ги предупредят да не закачат воблерите си..това става през деня..и аз не мога да си обясня що за наглост, но няма защо да ме лъже колегата просто стана дума....явно са някакви връзкари..
Онзи ден когато бяхме на Сухото колегата до мен сподели,че ИАРА реагира на всяко обаждане за мрежи, но от тук натък какво ставало един Господ знае..
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Няма връзкари - всички горят ! Не са местните бракониери със сигурност - не са толкова малоумни ,че да опъват мрежи посред бял ден и то пред хората още по малко да предупреждават някой да не им ги закачи :lol: гастролиращи боклуци са биле !

Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

На Копринка си има нонстоп нарушители, когато и да отидат от ИАРА винаги ще има кой да глобят, въпроса е че не ходят. Поне през уикенда когато има "нашествие" от хора и то на леснодостъпни места да си направят труда да обиколят. Вчера бях там и всеки втори беше за глоба. Мен лично никога не са ме проверявали. Защо трябва да ходят само при сигнал?
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Миналата седмица бях на дунавския ръкав.В събота след обед 2 по едри костура на спининг 1 хубава щука доведена до брега от сина ми и понеже не изчака да дотичам с кепа, тръгна да я вади на брега и му скъса.После 1 шаране около 1-1.200 повлече яко 3те бели червея но бях с чипа и явно не е могло да се закачи както трябва, направи 1 лупинг над водата и изчезна.На дъно 2 хубави каракуди и това е.В неделя сутринта отново костура гонеше здраво и 1 хубавец захапа моската тандем.На дребно рибе щуката си взема но не е много едра.Като изключим дребния костур който се лови постоянно,както и дребната каракуда вечер, слабичко откъм риболов, но пък сливовката беше ледена в хладилната чанта.

Ето я вечеринката с наздравиците
Изображение

Сутрешното кафе е готово
Изображение

Базовия лагер
Изображение

и колегите
Изображение
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Малко инфо и от мен. Днес бях за около 2 часа на Дунавския ръкав . Едвам си намерих място да помятам със спининга . Видях на хранилка , на торен червей хващаха каракуди ..между тях и някое шаранче (колкото длан ) . На плувките дребни червеноперки . Колегата Naas е съвсем прав , повечето рибари са си за глоби . Никой не връща маломерните риби обратно , често съм виждал чичковци разпънали по 5-6 дънни и още 2-3 тапи . Виждал съм да се хвърлят и парашути . Днес пък имаше и няколко ПВЦ бутилки наредени през 30-тина метра на вътре в права линия !?
Иначе на воблер SPRO crank 70 малко преди да си тръгна , събрах погледите със 1 щука около 1,5 кг. и 1 писалка върната обратно , с молба да извика дядо си.. ;) но нищо повече .
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Айде и от мен малко инфо .
В петък в последния момент ми се обадиха и тръгнах за Копринка , като риболов доволно донякъде , пристигнахме към 12 вечерта бивака беше направен / групата не са рибари / .
Сутринта в рани зори за метнахме на рибета , и така цял ден нищо . Но пък на директните се скъса перката , излизаше костур , уклей и шаранчета доста маломерни с размер педя всичко на бял . Шаранчетата се пускаха обратно , ловяхме 4-ма човека и всеки изкара по 8-10 шаранчета . От другата страна имаше обаче едни дето ловяха на пружини и си ги прибираха чинно ;-(
Но пък ми направиха кефа шаранчетата , да ги вадиш с основно 0,12 и повод 0.08 монофил на директен :-) , дано успеят да с е развият добре и след 2 г. да ловим хубави шаранчета
borgir6661
новобранец
новобранец

Мнение от borgir6661 »

колеги може ли малко инфо за хищника?има ли активност или е още рано?БЛАГОДАРЯ предварително!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Рано е за хубавия хищник !

has76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от has76 »

"Колегата ми не можа да ми обясни, защото
не е от тук, но по обясненият му е някъде,
около паметника...около 20 метра мрежа с
маркери дори са им извикали да ги
предупредят да не закачат воблерите"

Не е имало мрежи в тоя район колега. Гарантирам. Имаше едни селски бекове,които викаха на всяка лодка-ва,ма и подобни. Просто разпъваха въдици много навътре -над 200-300 метра и виждаха заплаха във всяка лодка минала средата на водоема. Вече ги няма за наша радост. Минаваше един юнак с джет на зигзаг между шамандурите ама му пукнаха отнейде и изчезна. Иначе покрай уикенда много песни,пукане и заря даже се наблюдаваше. Рибата-чат пат се обажда и най-интересно взима следобед в най-голямата жега12-5 часа. Явно уморрена от нощните запои.
Аватар
ivan2775
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan2775 »

Колеги мисля в началото на септември да направя излед за 5-6 дни но не познавам водоема моля за някакво инфо относно мест стръв дистанция и дълбочина целта на излета е амур и шаран благодаря на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”