Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На един прекрасен водоем - яз. 'Арбовия'
На един прекрасен водоем - яз. 'Арбовия'
На 14.08, се отправихме към въпросния водоем в близост до Пловдив, до село 'Стрелци'. Няколко дена преди да отидем, предварително бяхме огледали водоема и резервирали сектор. Към 11.00ч. бяхме на водоема и започнахме да разгъваме багажа.

Първото нещо, преди да разпънем въдиците, беше да извадим маркера и да разгледаме дъното и дълбочините ... След половин час, вече бяхме решили къде да са двете петна и главно се бяхме настроили, да ловим на сладки аромати топчета (размазване на банан), но уви ... останахме си само с мисленето ...

Понеже колегата, взе голяма част от 'рибарските такъмите', като започнах да разпъвам се оказа, че съм забравил частите от хенгерите, за закачането им към сигнализаторите ... но в последствие се оказа, че съм забраил и 'лалетата' ... добре, че имаше някакви резервни вариянти

След, като хвърлихме въдиците, захранихме двете петна с топчета на 'StarBaits' ... видовете бяха: ягода, банан, люто и един снежен човек с люто, като всичките 20 mm. С часове, нямахме пипане, като по едно време реших да прехвърля въдиците и то на същите аромати и към брега, се оказа, че на кука 2-ри номер на 'StarBaits' на 2 топчета 20 mm. имаме закаче каракуда, КОЛКО ПЕДЯ и куката, беше забита в УСТАТА И, КАТО ПО УЧЕБНИК
Прехвърлихме пръчките и отново с часове, нямаше удар ... Изважаме отново и гледам топчетата от 20 mm. са 14 mm., с което установих, че има раци в гьола ... Отново прехвърляне и до 19.00 ч. имахме, още 2 каракуди по педя големи... Към 20.00, ни дойде на гости Ченко (управителят), като му казах за раците и тои отговори, че няма раци, а има водни костенурки ...
Към 21.05, тръгнах до колегите на другия сектор, че имаха извадена риба и в същия момент, имахме удар и ние, и аз на бегом се връщам да кепвам и излезе първата ни и единствена снимана риба

Цяла нощ, не съм мигвал ... имахме удари през около час и нещо ... Като за ноща, имахме 2 извадени риби от 4 удара ... Рибите бяха между 5 и 7 кила, не сме ги мерили ... Аз в 5.00, докато спряха другите, поех задачата да прехвърля пръчките и след това седнах на рега и гледах водата ... След известно време се загледах на плиткото и видях доста малки рибки (по пръст големина), с което се зачудих и счупих едно топче сладък аромат и им го хвърлих, като те го ометоха за секунди
След малко тестове, се оказа, че не докосват скъпата серия на 'StarBaits' люто и при биотик ... Казах си супер, след 3 часа чакане, извадих и смених всичките монтажи
Решихме да пробваме и на малка стръв, като про биотика, бяха 14 мм. топчета и едната пръчка и сложихме и чорапче, нямаше и 30 минути и удар, като аванса запищя и се оказа към 2 кила шаран (рибите са УНИКАЛНО БОРБЕНИ) ... Прехвърлихме на също място, отново про биотик и след 20 минути удар и се окоза, доста красив шаран между 10 и 12 кг. (нито сме го снимали, нито мерили ... не бяхме тръгнали за такъв калибър риби,а доста по-големи, но уви ... следващата седмица, ще сме по-подготвени)
Към обяд започнахме приготовления

Повече нямаше нищо интересно, освен уникалната природа и удобства направени!

Един прекрасен водоем, за повече информация, пишете на ЛС

Първото нещо, преди да разпънем въдиците, беше да извадим маркера и да разгледаме дъното и дълбочините ... След половин час, вече бяхме решили къде да са двете петна и главно се бяхме настроили, да ловим на сладки аромати топчета (размазване на банан), но уви ... останахме си само с мисленето ...

Понеже колегата, взе голяма част от 'рибарските такъмите', като започнах да разпъвам се оказа, че съм забравил частите от хенгерите, за закачането им към сигнализаторите ... но в последствие се оказа, че съм забраил и 'лалетата' ... добре, че имаше някакви резервни вариянти

След, като хвърлихме въдиците, захранихме двете петна с топчета на 'StarBaits' ... видовете бяха: ягода, банан, люто и един снежен човек с люто, като всичките 20 mm. С часове, нямахме пипане, като по едно време реших да прехвърля въдиците и то на същите аромати и към брега, се оказа, че на кука 2-ри номер на 'StarBaits' на 2 топчета 20 mm. имаме закаче каракуда, КОЛКО ПЕДЯ и куката, беше забита в УСТАТА И, КАТО ПО УЧЕБНИК

Цяла нощ, не съм мигвал ... имахме удари през около час и нещо ... Като за ноща, имахме 2 извадени риби от 4 удара ... Рибите бяха между 5 и 7 кила, не сме ги мерили ... Аз в 5.00, докато спряха другите, поех задачата да прехвърля пръчките и след това седнах на рега и гледах водата ... След известно време се загледах на плиткото и видях доста малки рибки (по пръст големина), с което се зачудих и счупих едно топче сладък аромат и им го хвърлих, като те го ометоха за секунди

Към обяд започнахме приготовления

Повече нямаше нищо интересно, освен уникалната природа и удобства направени!

Един прекрасен водоем, за повече информация, пишете на ЛС

Последно промяна от xajter на Пон Авг 20, 2012 8:42 am, променено общо 1 път.
- lishev_64
- разбира нещата
Re: На един прекрасен водоем - яз. 'Арбовия'
Браво момчета.
Може да не сте доволни от килограмите на хванатите риби и от бройката им, но мисля, че не трябва да съжалявате: не е важно да тръшкаш трофей след трофей, смисъла в риболова е в удоволствието от контакта с природата, релакса, от проявената хуманност спрямо рибите, и разбира се, не на последно място, от консумацията на онова, дето е на скарата
А за водоема нямам думи - СТРАХОТЕН!!!

А за водоема нямам думи - СТРАХОТЕН!!!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аз пък държа да ловя и риби.
Всички държим, но не става всеки път! 

-
- научил се да хвърля
Наистина много красиво място пиши повече инфо за язовира на ЛС заинтригува ме.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
Може и тук, нека всички сме наясно.
Супер излет, мястото наистина изглежда отлично поддържано, а и риПки има
Супер излет, мястото наистина изглежда отлично поддържано, а и риПки има

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
15лв. / 12 часа
25лв. / 24 часа
25лв. / 24 часа
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vesko1
- сериозен играч
Перфектно прекарване.Гледам ,че сте имали и дамска компания...та е имало кой да ви реже салатките.Браво са излета... 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Само заради ето това шаранче си е заслужавал излета....браво...

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Много красиво място и чудесен риболов сте спретнали 

Риболова е хоби.Наслука 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Отличен репортаж.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Какво ти шаранче, то си е чиста мренка! Браво за излетаribolovcho написа:Само заради ето това шаранче си е заслужавал излета....браво...![]()
![]()
![]()
[/img]

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- pala4a82
- научил се да хвърля

риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
-
- научил се да хвърля
Невероятна красота скоро мисля да посетя водоема и да се насладя ако не на хубавите трофейне риби то поне на красотата. 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
Образцов репортаж на хубав и приятен излет !
Ако не се лъжа сте били на сектор №3 и похвално бързо сте се ориентирали откъм подбора на стръв !
Успех !
Ако не се лъжа сте били на сектор №3 и похвално бързо сте се ориентирали откъм подбора на стръв !
Успех !