Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нов такъм-нов късмет.
- kodek
- ще става разбирач
Нов такъм-нов късмет.
Здравейте колеги, най- после имам повод да пусна една тема в този раздел.
Миналата седмица си заприходих тези макари и това влакно

Вчера си приготвих новата стойка - самоделка, новите тояги, новия кеп и новите макари с новото влакно. и тази сутрин още по тъмно тръгнах за селския гьол, с цел да ги разпъна и да видя как изглеждат в работно положение.

Взех та сложих и по един монтаж на косъм сейфти риг с 60гр.олово и по 2 царевички с повдигач,куки 3-ти номер-сасаме и заметнах, колко да видя как изглежда всичко.
Започнах да оглеждам сергията направих 2 снимки с телефона и самодоволно седнах да пия кафе. Тъкмо отпих 2глътки и единия сигнализатор запя, скочих хванах пръта, но нали всичко ново не-работено с него доде се сетя как да изключа байтрънъра рибата отнесе поне 100м.от влакното.По едно време в зора завъртях дръжката и се включи предния аванс и се започна едно дърпане - отпускане и накра в кепа излезна този хубавец.

След като го извадих, дойде един колега да види какво хванах, та ме снима.
После събиране набързо и газ към рибарника на фазанарията дето пуснахме рибата и я претеглихме излезна точно 9кг.
П.С. Замислих се дали да не си сменя аватара? щуката там е 7кг.
Миналата седмица си заприходих тези макари и това влакно

Вчера си приготвих новата стойка - самоделка, новите тояги, новия кеп и новите макари с новото влакно. и тази сутрин още по тъмно тръгнах за селския гьол, с цел да ги разпъна и да видя как изглеждат в работно положение.

Взех та сложих и по един монтаж на косъм сейфти риг с 60гр.олово и по 2 царевички с повдигач,куки 3-ти номер-сасаме и заметнах, колко да видя как изглежда всичко.
Започнах да оглеждам сергията направих 2 снимки с телефона и самодоволно седнах да пия кафе. Тъкмо отпих 2глътки и единия сигнализатор запя, скочих хванах пръта, но нали всичко ново не-работено с него доде се сетя как да изключа байтрънъра рибата отнесе поне 100м.от влакното.По едно време в зора завъртях дръжката и се включи предния аванс и се започна едно дърпане - отпускане и накра в кепа излезна този хубавец.

След като го извадих, дойде един колега да види какво хванах, та ме снима.
После събиране набързо и газ към рибарника на фазанарията дето пуснахме рибата и я претеглихме излезна точно 9кг.
П.С. Замислих се дали да не си сменя аватара? щуката там е 7кг.
- Vesko1
- сериозен играч
Re: Нов такъм-нов късмет.
Мераклийски направената стойка е донесла късмета.Хубава риба колега. 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Въпреки, че не ти е скъп комплекта, като на повечето колеги от форума които се празнят само докато го гледат и пускат повече снимки на стойката си отколкото Памела има в плайбой, много личи че е правен с мерак, а именно там се крие голямото удоволствие.
Искаш да кажеш че предният аванс се изключи , а не включи .Предният аванс когато завъртиш дръжката блокира нарочно,това е идеята на байтрънера.Шаранът е много красив и спортен.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Хубав шаран честито за новите придобивки 
ПП а за макарите на Евокс мога да кажа че са супер добър избор си направил

ПП а за макарите на Евокс мога да кажа че са супер добър избор си направил

Риболова е хоби.Наслука 

- pachosz
- сериозен играч
Много хубав шаран, колега и много мераклийски направена стойка
За Евоксите няма да казвам нищо, ама тоя Карп-експерт съм го признал за изключително здраво влакно! Малко по-твърдо е, ама за здравината не отстъпва на много от скъпите влакна.
Успех и за напред!

За Евоксите няма да казвам нищо, ама тоя Карп-експерт съм го признал за изключително здраво влакно! Малко по-твърдо е, ама за здравината не отстъпва на много от скъпите влакна.
Успех и за напред!
- kodek
- ще става разбирач
Може би неправилно съм се изразил,предният аванс се включи когато започнах да въртя дръжката и лостчето автоматично се върна назад.Макар,че преди това в къщи ги въртях на"сухо" в първия момент се ошашавих какво трябваше да натисна първо.Въпреки всичко макарата донякъде се справи сама.След това и аз се окопитих и започна борбата с рибата.renvan3 написа:Искаш да кажеш че предният аванс се изключи , а не включи .Предният аванс когато завъртиш дръжката блокира нарочно,това е идеята на байтрънера.Шаранът е много красив и спортен.
Вече съм наясно с макарите, такъма вече е тестван и работи.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Никъде не си сбъркал
При пълен оборот на дръжката байта се изключва и остава да ти работи аванса както си го нагласил !

Последно промяна от С.Върбанов на Нед Авг 19, 2012 6:48 pm, променено общо 1 път.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- kodek
- ще става разбирач
Преди да ги купя, аз не знаех,че има такава марка Евокс.(с колегата от форума sapuna се бяхме уговорили за тези пари да ми достави читави макари,след 20ти, но аз избързах,като видях тези,може би сбърках )(хората са казали "човек с налични пари е като луд с картечница"-стреля напосоки.Пък и този шаран чакаше някой да го уловиpachosz написа:Много хубав шаран, колега и много мераклийски направена стойка![]()
Успех и за напред!

Самото влакно наистина е по-твърдо, малко като тел прилича.Но след този успех няма да го сменям.
Такъмите са нискобюджетни, но щом хващат 9кг.без проблем с подходящ монтаж - значи стават.Важното е - желание ,търпение и упорство.Нямам възможност за по-висок клас,имам желание?Но , за сега и с тези да хващам 15+ доволно.
Благодаря за отзивите за стойката, наистина я правих с мерак цяла зима, сменях материали,закрепвания,доста прочетох и доста консултации направих с колеги,няколко колеги я видяха на "живо" и също изказаха добри мнения.
Благодаря и НАСЛУКА на Всички колеги.

Последно промяна от kodek на Нед Авг 19, 2012 8:22 pm, променено общо 1 път.
Супер шаранче!
Честито за новите такъми ! 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Няма нискобюджетен такъм !Има работещ такъм!
Определено това е най добрият начин да се презентира една шаранджийска установка - с 9 кила хубавец за сефте!
Дано този ти е най малкия за в бъдеще!Напъвай и се наслаждавай на риболова!
Определено това е най добрият начин да се презентира една шаранджийска установка - с 9 кила хубавец за сефте!
Дано този ти е най малкия за в бъдеще!Напъвай и се наслаждавай на риболова!

-
- научил се да хвърля
Хубаво сефте на такъма! Пожелавам ти, този да е най-малкият..
-
- научил се да хвърля
Браво ! Само такива сефтета да правиш.
На слука.
На слука.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.