Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Питане
Модератор: Paublo_Eskobar
Питане
Здравейте,все още съм нов във фидер риболова,ловя основно на подвижна кошничка,но днес ми попадна една нова поне за мен фидер хранилка с монтирана вътре пружинка,тръбичка и така става с подвижно дъно.Ако може да ми кажете за какви ситуации е най-удачно да се използва и на какъв монтаж.Също така ме интересува фидер хранилките с дъно кога да ги ползвам в сравнение с тези които са отворени от двете страни.Благодаря Ви предварително!
-
- Модератор
Re: Питане
Според описанието може би се касае за хранилка с бутало ?
да точно такава
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Принципно, каквато и хранилка да използваш идеята и е да ''достави манджа'', на хранителното ти петно...според метода и начина на риболов, хранилките варират, но задачата им винаги е една и съща...тези за които говориш са вид ИН-ЛАЙН, и са за предпочитане на затворен водоем...с дължина на повода около 25-30 см.,но може и във речни вирове, с по-слабо течение...с повод около 50-ина см.,
а затворените кошнички с дъно, отново са специфицирани за речен риболов, но с по-силно течение, за да задържа дъното храната и да я изпуска по малко...особенно ако има бели или пинки в храната...но ако се абстрахираме от това, то може да се използва и на затворен водоем с горе-долу същия успех.... хубаво е обаче, нещата да се използват по предназначение...
а затворените кошнички с дъно, отново са специфицирани за речен риболов, но с по-силно течение, за да задържа дъното храната и да я изпуска по малко...особенно ако има бели или пинки в храната...но ако се абстрахираме от това, то може да се използва и на затворен водоем с горе-долу същия успех.... хубаво е обаче, нещата да се използват по предназначение...

-
- Модератор
Колега Antone, влез във форума "Фидер мания". На стр.5 в подфорума "Фидер оборудване" ще я видиш как работи.