Зарган или лефер?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Зарган или лефер?

Мнение от batmilen »

Какво да ловим сега, зарган или лефер? Аз залагам на лефера, но чакам паламуда! :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Зарган или лефер?

Мнение от Камбата »

Аз определено на лефера залагам и не чакам нищо друго,освен зимния калкан. :wink: Помежду другото може и нещо друго ако има-да си половя,ама определено риболова на чернокоп ми е любимия като цяло.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

4 пъти вече ходя с блесната и ядец!Гарда,жезъла...не и не!Даже удар нямам!

Се в Славянка ли седи тая пущина бре?Убих се да мятам :evil:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Илчо стягай багажите и беж да те няма на Нефто базата :wink: .
На блесна не знам, но на дъно на сафрид хората хващат по 6-7 Лефундера както ги нарича БатМилен.Миналата събота ги видях с очите си ВЕРВАЙ ми.Пък може и някой которок да вземеш :lol: :lol: .
На работа съм :evil: :evil: :evil: и ми е много ГАДНО, но утре съм на линия ако довечера не отида на нощен.Наслука на всички по водоемите.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Днеска на вълнолома пак на няколко места по един-два празни удара на единичката,двойката не я ще.Много интересно ми стана на мястото,където вчера взех първото си чернокопче тая година,в момента преди да извадя блесната от водата,забелязох,че нещо плува зад нея,а в момента,в който извадих блесната,нещото се обърна обратно и си замина,беше 100% заргана,гонеща втори номер Алба. :shock: От външната страна имаше пак много калабалък,но аз видях само един човек да извади едно зарганче и това беше.Не видях някой да мята на нещо друго,освен на морски червей.От вътре клатеха чепарета,ама май имаха по-малко удари и от мен... :lol:

Много ми е интересно като се прибирах,забелязох на южния плаж няколко човека,хвърлили на дъното от пясъка,за илария ли,или за калкан?Щото малко рано ми се струва за калкан...

Довечера пак ще пробвам на блесна,щото се убедих,че риба има.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Батьо,като стана въпрос дали зарган или лефер,та да ти кажа за днешния си риболов. Като количество не е кой знае какво 12 заргана,3 сафрида и 1 илария,обаче заргана си заедря , а сафридите бяха големи мазнюхи.На големина са колкото твоите лефери. :wink: :wink: :D :D За следващия път ще си изнамеря лулите /наследих от баща ми няколко/ и ще ги слагам до тях. Хванах ги на бомбарда ,а стомасите им бяха претъпкани с ува.В единия имаше 5бр. уви. Честно да си кажа , не бях виждал такова чудо. :shock: :shock:
Айде , наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

А , това прословуто УВА - как се намира - хваща ли се
или се копува от някъде
аз , до сега такава риба не съм виждал никой да лови
Последно промяна от Краси 7650 на Съб Сеп 22, 2007 1:14 pm, променено общо 1 път.
Красимир от Балчик
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Нямам идея как се хваща , освен случайно нанизана на такъма.Поне при мен се е случвало,защото тя се движи на големи и гъсти пасажи /почти наподобяващи облак/. Преди няколко дни бях пуснал снимка в една от темите.
Успех!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

чуруликпенчо написа:Батьо,като стана въпрос дали зарган или лефер,та да ти кажа за днешния си риболов. Като количество не е кой знае какво 12 заргана,3 сафрида и 1 илария,обаче заргана си заедря , а сафридите бяха големи мазнюхи.На големина са колкото твоите лефери. :wink: :wink: :D :D За следващия път ще си изнамеря лулите /наследих от баща ми няколко/ и ще ги слагам до тях. Хванах ги на бомбарда ,а стомасите им бяха претъпкани с ува.В единия имаше 5бр. уви. Честно да си кажа , не бях виждал такова чудо. :shock: :shock:
Айде , наслука!
Изображение

Само една такава "бухалка", ти заличава днешния улов!Все пак целта оправдава средствата Полковник!

За какво ти са каиши, черни пояси и прочее, като не можеш да хванеш ЦАРЯ НА ЕСЕННИЯ РИБОЛОВ! :lol:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Прав си "мамка му и мечка".Върти се наоколо гадняра,ама не се показва още.А,дано след тези ветрове нещо да се промени,та и аз да плесна някой и друг. :wink: :wink: :wink:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Хахаха твоята работа Полковник, стана като в оня виц дето един евреин искал 1 милион от тотото даден му от Бога, накрая той МУ казал, а бе поне ФИШ пусни! Ти пробвал ли си на дъно, на плувка и други тарикатлъци за да хванеш ЗЪБАТИЯ ЛЕФУНДЕР или чакаш като Поморийци първо някой друг да хване, та да не се минаваш! :lol:

Когато ходиш за зарганета, защо не пуснеш и една дънна въдица с парче зарган или друга прясна стръв за проба, ако хванеш от оная "буклуджа" илирия тъкмо тя е най-доброто мезе за Зъбатия,кво въдици ли нямаш или ищах? :lol:

Айде побързай, че паламуда изва! :lol:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Въдици и такъми имам колкото искаш.Морето ,обаче през последните дни не позволява хвърляне "на дъно". Докато метнеш, и трупа топки с водорасли.Отделно от това,ако метна дънната ,започвам да преча на останалите колеги около мен,така че нямаше много възможности. На пристанището и вълнолома не ми се ходи,че и там е много пренаселено. Въртят ми се разни други вероятни места из главата ,и може би там ще се пробвам. :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Момчета,дайте малко информация за постройката на линията за този дънен мотаж за лефер :) Моля :)
Благодаря!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

kato казахте "царя на есенния риболов",та се питам дали около средата на октомври има смисьл да отскоча до северното черноморие за проба,какво ,на КАКВО и кьде е най уместно да пробвам?простете некадьрния и му дайте бащински сьвет,ако може,моля :wink:
не сьм от тия,дето задват често вьпроси,ама и на мен ми се налага понякога-е не знам всичко бе дейба :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

SILVESTER написа:Момчета,дайте малко информация за постройката на линията за този дънен мотаж за лефер :) Моля :)
Благодаря!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=10081&start=60

Тука има разни монтажи са обяснявали колегите.
Надявам се да ти свършат работа.

И риба да има най-важното :wink: :lol:
ЗАРИБЕН
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси свързани с морския риболов.”