СЕЗОН 2012

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
dimardesy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: СЕЗОН 2012

Мнение от dimardesy »

Барета, браво! Включи се вече на пълни обороти, много се радвам на постовете ти! Вчера следобед на север от Обзор гмурках на сравнително спокойно място при дълбочина около осем метра и силно насечен скалист терен, като при една от засадите видях от юг да приближават хубави платерини и плавно се приготвих за посрещането им, когато от другата посока ме изненадаха два лаврака, успокоих се и леко извих харпуна в тяхната посока, но те запонаха да ме обикалят, миг съсредоточаване и далечен изстрел в горната част на единия, който остана на стрелата... макарата започна да се развива и рибата повлече в едни лабиринти от цепнатини и се вряза в една по-голяма дупка, удобна за прикритие... раздишах, последвах я и успях да я хвана... водата беше доста мътна, на места почти нямаше видимост, редки пасажи с платерини... успех на всички!
Прикачени файлове
2.jpg
2.jpg (251.3 KiB) Преглеждано 1352 пъти
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Айде пак умириса скарата на лаврак :). Браво!
Изображение
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Ооо, прекрасен Лаврак. Поздравления. :wink:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Браво !!!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Супер слука Динко, аз днес ударих пак 4 платерини, ама нещо лавраците не ги разбирам. Голямо гмуркане днес. Първо реших да сефтосам новия си неопрен на Есклапез. Сложих си тежестите плюс още едно кило за всеки случай. Да ама не, не мога да потъна в плиткача. Излизам и вземам още 2 кила, долу горе бива, след 3 метра дълбочина потъвам, ама в плиткото йок. Викам си нищо така ще карам. Почвам да лягам в плиткача, тук там се появяват дребни рибки, нищо сериозно. Стигнах моста на военните на Карантината. И гледам в краката си, появява се една хубава риба , дум и веднага я взех. Направих няколко засади под моста ама нищо. Мътилка , видимост около 3 метра. Преместих се под бетонните колони на моста, няколко засади и пак нищо. Викам си в плиткача ще е рибата, тръгвам към плочата в посока нос Галата. Лягам долу десетина пъти, мътилка, въртя се и не мога да разбера накъде да се насоча с харпуна. В това време няколко торпили като сенки минават пред мен. Не можах да реагирам въобще. Две-три засади и пак ятото се стрелка покрай лявото ми рамо. Викам си тук ще е работата. Да ама не. Правя още поне 20-30 засади между 2-4 метра, във всички посоки накъдето се вижда малко повече. Няма бе и това е, викам как ще излизам само с една риба. Реших да преслушам шкарпа. След 3-4 лягания се появява голяма глава , бум и дърта баба платерина е на стрелата, да ама шило в торба не стои, като взе да се върти, оплете линията на харпуна с линията на буя. Стана голям мармалад. Както и да е оправих се. Вече съм с две риби, успокоих се. Започвам пак със засадите, вече им загубих бройката, ама сигурно минаха сто. Взех още една платерина пак в шкарпа. И решех да продължа да гмуркам и да се движа в посока Галата. Миналата есен ги бях разбил в плиткача. Гмуркам, плувам, заобиколих носа и гледам на стотина метра един чевен буй. Явно колега. Ама го загубих по едно време докато правя засади. Намерих един плиткач с доста водорасли от големите и много бистро, докато понеча да гмурма и едно ято добри платерини мина под носа ми. Викам тук са, разбих ги. Докато ги разбивам направих поне още сто засади , ама риба не ударих. Разбира се имах и доста празни изстрели, и риби виждах без да мога да реагирам. Взе вече да ми втръсва пък и морето се замъти и реших да излизам. Ето тук беше големия проблем вече, плувам, плувам не се вижда моста бе. Оловото и то взе да тежи, като ги сметнах, на кръста със седем кила и в жилетката четири и половина, скъса ми се задника да плувам назад. На връщане пак гмуках, и взех още една случайна платеринка. Но определено назад нямаше риба. Едва стигнах поделението и останах без кръст. Сложих екипировката на новото мостче пред поделението, Едва се съблякох. Луда работа. Попитах колегата колко е часът, каза че е 13.40, а влязох в 08.30. Отварям колата няма ми телефона, обърнах я обратно, няма го. Викам на колегата я ми прозвъни, след 2-3 позвънявания се обажда от кутията на подлакътника между седалките. Направих две снимки и газ към къщи. Да ама съм гладен, но първо минах през магазина и си взех нов буй-планшет. Оттам на Гюрлата, едно шкембе и две кюфтета с един голям айран. Ето това беше момчета за днес, утре ще видим.
Пашата обича смелите.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Днес в морето пълно с живот. Платерини, кефали и иларии. Да не забравим и пасажите с чернокоп и гюмюш. Аз проведох невероятна стрелба тип хайдушка свадба. За 30 (триисет) истрела имах 0 (нула риби). Ластиците са ми омекнали и рибата успява да отреагира на звука. Все пак замъти и рибата се по пръсна, че взех 6 риби от 250 до 650 грама. Общо гмурках от 12 до 15 часа.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

Моля някой да преведе "шкарпа"?
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

Барета,направил си две снимки.
Качи ги да се порадваме и ние.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Шкарпа е мястото където свършват камъните и започва пясъка. А за снимките, не са за качване, докато си търсех телефона ги пуснах в тревата и се нацапаха, и след това съм ги снимал.
Пашата обича смелите.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

А, без нацапани риби ;). Първо ги измиваш хубавичко и тогава на фотограф :).
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Добре ве , пичове !
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Пичаги и от мен аплодисменти!
Еле пък Динко...този сезон буквално "изби" лавраците...

Златко имаш да наваксваш , ама и доста сезон стои пред теб все още..
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
penioprimorsko
новобранец
новобранец

Мнение от penioprimorsko »

Хайде и от мен една скромна снимка.Това е от снощи,претърпях авария на харпуна иначе имаше много риба, предимно платерина,но едра.
Прикачени файлове
22082012.jpg
22082012.jpg (90.21 KiB) Преглеждано 1171 пъти
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Браво !!!
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Браво, на момците! Пеньо, ушенцето ли се скъса? Затова винаги си преглеждайте такъма, тогава и изненадите са по редки, а и улова по богат. :D
А довечера хапнете и пийнете! :drinkers: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”