Сафрид 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сафрид 2012

Мнение от ivalpetkov »

Боцмана написа:Борка, такова място е идеално за риболов "на ластик", ако искаш да пробваш нов сафриден метод.
Би ли бил по конкретен-ако може да обясните този тъй загадъчен метод за риболов на сафрид.Поне на мен ми е интересно де... :)
Klasnakov
новобранец
новобранец

Мнение от Klasnakov »

Днес на Агалина едва успяхме да задъним кофичките. :) Рибата беше там като отидохме (приблизително 6 часа хвърлихме въдиците) и каквото беше до 7 часа. След това сухи тренировки, а риба нямаше. Аз лично си тръгнах с около кило. Другите колеги които бяха там преди нас може да са хванали малко повечко.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Писали сме по темата. 8)

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=15
А сега де? :roll:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

BorisK написа:....,защото се лови вертикално от кея а не директно от пясъка
Ми чи то като нощния с чип бре, инак ако се замята навътре верно адаша го е описал много подробно :D
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Да бе ,точно като нощния с директен е.Ама проблема е,че много плитко само 2-2.30 метра а риба има.Вече направих 2 чепарета с по шест куки и влакно 0.148/0.128 и с тях ще я моря тази вечер пък да видим.Освен това ще сложа не повече от 10-15 грама олово.Ако случайно на чепаре не иска днес ще сменя на плувка,защото моя човек снощи беше с риба почти колкото мен на плувката.Между другото сафрида е много ама много дебел баси майката.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ivalpetkov написа:
Боцмана написа:Борка, такова място е идеално за риболов "на ластик", ако искаш да пробваш нов сафриден метод.
Би ли бил по конкретен-ако може да обясните този тъй загадъчен метод за риболов на сафрид.Поне на мен ми е интересно де... :)
Някъдя бях описал метода(ама къде) и то много обстойно дори бях обяснил как се мята лагер на 30-40 метра с пръчка а не от ръка и още по добър метод е да се навържат 20-25 куки като чепаре но само голи куки и да се зареждат с червей,парченце сафрид,зарган или каквото ви идва на ум,метода е изпитан и си работи особено удачно е щом на плувка се взема добре

п.п.и още една хитрина ще споделя когато рибата е горе а имате голяма дълбочина и чепарето(или описания по горе метод с голите куки)потъва, сложете една тапа(30-40грамова) между края на ластика и началото на чепарето (така работя за горна риба,което редовно се случва) и това е изпитано и то не веднъж
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

вчера бях на маслен нос, привечер, много слаб риболов.
mukich
новобранец
новобранец

Мнение от mukich »

здравейте , вчера на Емине колкото куки толкова сафрид мешано с ламаринки , всяко хвърляне ...
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

Днес от лодка на Маслен нос по 2 кг. на човек качествен сафрид до 11 ч..Много пръсната риба,доста дракон и десетина малки чернокопчета, които си плуват.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Агалина 1,6кг. добър сафрид , получи се хубав риболов само един дракон накрая ми развали деня като ме убоде.Наслука на всички
Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Пешо, първо да ти се извиня лично (макар и не с л.с.,а през и пред целия форум), че не споделих,че на Св.Агалина в последните дни за около три-четири часа се правят по около ...кило и половина сафрид! ...Сам си го установил...Просто е на вълни.Напълниш две чепарета ,после единични риби... после дереш камъните и скъсаш някое и друго чепаре...Междувременно откачиш 20-ина чернокопчета и ги пуснеш да "вилнеят" в морската шир с идеята ,че рано или късно неколцина от тези "разбойници" ще ги гепим като ...лефери(и идея си нямам дали,въпреки цялото внимание с което освобождавам бабакидчетата оцеляват...дано!) !? Тук-таме и някой дракон... Та , да се върна на извинението си...Ами,сам не изпълнявам съвета си към теб---въпреки всичко и всички да списваш(ме) във форума...Аз повече се вслушах в назидателната тирада на Особено добричкия ,че нЕма нужда от подробности (дори и от инфо) и, "който търси намира" (сега може да получа и ферманно дообяснение как не съм доразбрал "поучението" и темподобни щуротийски ,дозамазващи наставления) ...
Абе, искрено се надявам да не си алергичен и чукването от дракона да не ти се е отразило зле!?...Че,барабар с Киро от варненско ,си(сте) двата "мотора" на целия Морски раздел в "На риба" и по-дълго твое отсъствие от тук ще обезличи форума!!!
don.kose
новобранец
новобранец

Мнение от don.kose »

здравейте,колеги.да споделя и аз-вчера голямо обикаляне из морето .от 6,15 сутринта та до 16,30 следобед.аспарухово-поворотния-галата-аспарухово-траката-аспарухово.резултата-около 1,5 кг кая,сафрид и дребен чернокоп...и страхотно слънчево изгаряне.май още трябва да лежим по плажовете.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Баце нищо ми няма и съм налиния стига да имам време пак отивам за риба и горкоим на драконите че моя малкия както ги обича пържени само да ми падната на чепарето а за споделянето не се коси който когато иска да споделя ние пак ще сме си тук и ще си споделяме , а миналата година доста повече хора споделяха тук в морски риболов , а за несподелянето за тази година го отдавам на големите жеги и студените бири :lol: :lol: . За рибата си прав че беше на приливи и отливи и беше набита в скалите ама нали съм тарикат успях да скъсам само две чепарета и както казва Румен Витков Монтанеца по ХобиТВ ловът и риболова винаги продължатват , наздраве и наслука на всички :D :D :drinkers: :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пешооо,първо ги одери и тогава готви.
Разликата е много голяма. :wink:
Хващаш им кожата от към главата,и дърпай назад.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Дракона винаги го дера и на мен повече ми харесва така макарче някои ми се смеят че се занимавам с дране но аз несъжалявам
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”