Кой от кои ваглери е доволен и защо ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кой от кои ваглери е доволен и защо ?

Мнение от Lusi_vg »

Миди и Кралусо за мен те са фаворитите ! Кралусо ги ползвам като съм на по голямите язовири като Батак и Доспат а Миди на баластриери и малки частни гьолчета :)
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

От известно време както при плувките така и при ваглерите съм само с MILO и SENSAS.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Ползвал съм на Maver, Colmic, Sensas, Cralusso, Drennan и Middy. Най-много ми харесват пластмасовите модели защото не се лющят и са по-устойчиви на наранявания.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

На Колмик ваглерите са чудесни. Въпреки, че съм начинаещ и не мога да смогна да пробвам всичко на пазара, Колмик са ми фаворити. Иначе Кралусо също ми пасват добре. Наточил съм се на Мило и скоро ще посетя колегата Бутник в магазина
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ще останеш доволен повярвай ми :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Аз ползвам тези :
Изображение

Други не съм използвал, защото на мач ми се налага да ловя само на стената на Цонево,където е прилично дълбоко, 7-10 метра.
По точно си ги ползвам като чист слайдер,но това е друг въпрос.....
Купувал съм само от 12 до 20 грама.Летят направо, не им се напуква боята, не им се криви перото.
Като минус може да отбележим че се предлагат без сменяеми антени( което е много лесно отстранимо, чрез пробиване на върха с финна бургия и поставяне на тръбичка,парче от връх,клечка за уши и т.н в което поставям карбонова антена) и това че никога не знаеш кой ваглер колко носи.
За пример единият ми 14 грамов носи 10 грама, другият 8, третия 5, а 20 грамовият носи 6(то от горната снимката се вижда).Но също така има доста голяма глава за изпиляване, така че може да се модифицира спокойно !

Изображение

A средният ваглер е Сарфикс, който ми го продадоха защото мнооого носи, после се оказа че мнооогото е 3 гр, и около 3 пъти му поставях термосвиваем шлаух на перото, защото не спираше да се чупи. Може и случайно да е било, незнам.
Това е от мен.
Дано съм бил полезен
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз засега още съм на лумпенски незнайни марки и въпреки това ми допада мачовия риболов.Скоро ще се зареждам и с хубави :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
smit
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от smit »

SammY написа:Абе и на мен не ми се дават 10/15лв за ваглер , но с по евтините нервите който събирам са доста :D Някой ползвал ли е тези монтанските ваглери , гледам 1 колега ги продава и са на добри цени 5/6 лв :D
п.п. Интересува ме да летят добре ... другото ще го подобрим ще стане както трябва :D
Аз ползвам монтанските и съм много доволен, просто други не купувам вече !
Всъщност съм от Монтана !
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Вчера ги пробвах за първи път монтанските ваглери и смея да твърдя , че са супер и като цена , и като качество :D Пробвах 9+5 гр със шайбички за "реглаж" и един с фиксирана тежест 6+6 гр ... Първия вид са "стрели" , направо са не нормални :D , втория вид летят малко по зле , но все пак няма оплитания и лупинги , а просто леко клатушкане при полет :D При цена 5лв за първия вид и 2лв за втория вид смятам , че са най ... Само нз боята колко е качествена , но ако пропият ще ги лекувам с нужния спрей :D
п.п. Спазарих си едно Кралусо-Зеро 8гр слайдер ... Заклинва по линията точно както е показано на рекламата , но това на сухо ... още не съм ходил да ловя на толкоз дълбоко та да влезе в боя :D
Изображение
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

Днес останах много доволен от две ваглерчета на Кралусо - Pro Match i Control Match! Хвърат като стрели, страшно чувствителни, направо усещаш облизванията, а от всичко най-странното е, че не можаха да се оплетат. Дори баща ми не успя в това начинание! Използвах кривите адаптори на кралус, тези с чупката.
Общо взето съм много доволен от тях. Да споделя, че съм ги ползвал на около метър и половина дълбочина ;)
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Аз съм страшно доволен от ваглерите на колмик.Много чувствителни лови се успешно както дребна така и едра риба. :drinkers:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Колеги някой ползвал ли е тези ваглери http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=203
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Ползвам предимно Български плувки и ваглери, всичко чуждо е останало от преди време. Просто нашите стават все по-добри и няма смисъл да давам 15 лв за ваглер, дето го нафрасквам за 3 състезания.
Скоро си купих ето тези и за сега съм доволен, не се пука, лети и е чувствителен :)
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=5015
А от време на време си и правя сам.
Изображение
тези си ги спретнах снощи. тежат 22/3 гр и носят по 7гр. единия само е с по-тънко перо и носи 5,5 но скоро ще имам и алуминиеви глави така че ще стават и на слайдери 8)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

patrona86 написа:Аз ползвам тези :
Изображение

За пример единият ми 14 грамов носи 10 грама, другият 8, третия 5, а 20 грамовият носи 6
....
Както сам виждаш на снимката на 20 гр се вижда че резбата и леглото са от бронз, докато при 14 гр леглото с резбата е от пластмаса. Също така това зависи и от дебелината на перата и от плътноста на пяната (тези са направени от пяна) :wink:
П.П. и аз имах 1 такъв 20 гр. Първо след няколко замятания се разлепи, после се нацепи, сега е тунингован и е слайдер :lol:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Тези де ги праскате от 4-5 лева на горе ми идат скъпички. Аз си карам на Боби Фишеровски, но преди да ги ползвам, кога ги взема от магазина им удрям по 1-2 пласта допълнителен лак. До сега оплаквания няма ако не закача някъде и да оставя някой във водата естествено.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”