BerkleySkeletor SERIES ONE SKELETOR 2 VS Dragon Guide Selec

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: BerkleySkeletor SERIES ONE SKELETOR 2 VS Dragon Guide Se

Мнение от stancom »

Интересно, че като става въпрос за по-тежък клас спининг въдица, никой не спомена Спортекс. В този клас въдици са с доста добро съотношение цена-качество.
mckiller написа: Покрай моята работа съсм се нагледал на писания който нямат нищо общо с истината.
Абсолютно съм съгласен ! Гледам пише Жени, влизам, а то тоалетна :lol:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stancom написа:Интересно, че като става въпрос за по-тежък клас спининг въдица, никой не спомена Спортекс. В този клас въдици са с доста добро съотношение цена-качество.
По отношение на въдиците Спортекс, бих се включил, но тук колегата има да разрешава една дилема..., между два модела. :)
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

atanas atanasov написа:Едвали в Бг ще намери откъде да си купи нов скелетор 2,40 4-24гр.Аз неможах да си намеря и си купих драгон на 2,30 5-25гр.Засега доволно кат за 300 лева.
Явно не си търсил достатъчно!
Даже са махнали "ева-та" и са сложили отново корк.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4496
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Интересно... никой не спомена Спортекс.
Питам се същото и макар да съм сигурен, че който и да е модел от сериите Black Pearl и Carboflex NG ще покрие всички изисквания на редовия риболовец, това че са под 300 кинта вероятно отблъсква мераклиите...А и с тази гаранция се губи тръпката от неизвестноста която следва, ако въдицата случайно загине.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Написах го още вчера, колеги, но в един друг форум. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mckiller
новобранец
новобранец

Мнение от mckiller »

Ами колеги главният проблем е, че не понасям корка не ми допада изобщо. За това съм се спрял на пръчки в който няма използван корк. Мача ми е с коркова дръжка и хич не ми допада особенно като се намокри. Но като се има в предвид, че не ти е постоянно в ръцете някак си го превъзмогвам. Лошото при мачовете е, че във високият ценови клас са все със корк и нямаш избор. Но поне при спининг пръчките има избор и искам да не е със корк. Та това са моделите който ми се набиха на очи.
Изображение
Идиотите са мъдро творение на природата позволяващо на глупаците да се смятат за хитри.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mckiller написа:Ами колеги главният проблем е, че не понасям корка не ми допада изобщо. За това съм се спрял на пръчки в който няма използван корк. Мача ми е с коркова дръжка и хич не ми допада особенно като се намокри. Но като се има в предвид, че не ти е постоянно в ръцете някак си го превъзмогвам. Лошото при мачовете е, че във високият ценови клас са все със корк и нямаш избор. Но поне при спининг пръчките има избор и искам да не е със корк. Та това са моделите който ми се набиха на очи.
ФЪрли един поглед на това, не е никак зле за цената си:
Изображение
http://www.sportex.de/EN/produkte/spinn ... pearl.html
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
COLDy1
новобранец
новобранец

Мнение от COLDy1 »

Въпрос най вече към модераторите Павката и Сестрата, кой Скелетор 2 ще ми е по приложим, 3.00 акция 8-32 или 2,70 акция 15-40, разликата не е малка, затова искам мнение от специалистите в областта, но с радост ще изслушам и други мнения. Ще се ползва предимно с въртящи, клатушки и воблери от 8 до към 38г. за спининг от брега, в доста обрасли с водорасли и папрати корекции. Това което прочетох, че е малко по пароболична акция ме прати в непознати води, нямам опит досега с такава, затова се питам дали М или МЛ акция. Досега съм ловил с М 15-40 и с Н 20-60 акция, но върхова. Макарата е Сакура Алпакс 4008, влакното Сунлине Супер ПЕ 15 либри. Като най често вадените щуки са в градниците на 1,5 до 4 кг., но макар и рядко излиза и по нещо трофейно над 5 кг :)
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Здравей колега,първо имах Скелетора 2.70, 15-40 който ми се струваше доста твърд и все се заглеждах към по-лекият и мек 2.70 7-28 ,който е Медиум лайт.След доста умуване,трампих моята въдица с тази на един френд(2.70 , 7-28),за което съжалявам в момента :? Личното ми мнение е че е доста по-лигава, в течение и с по-големи примамки доста се гъне, докъто на 15-40 не мърдаше :!: За условията които си посочил,с чиста съвест ти препоръчвам 2.70, 15-40гр.Въдицата притежава мощ , достатъчна да пребори в пъти по-големи риби от посочените :!:

Поздрави :smt023
COLDy1
новобранец
новобранец

Мнение от COLDy1 »

мерси за отговора :) мн изчерпателен и от личен опит :) честно казано и аз съм свикнал с по твърда акция, и някои от воблерите са доста апетитни и за сометата и очаквам и нещо по голямо да се излъже :)
COLDy1
новобранец
новобранец

Мнение от COLDy1 »

Интересно ми е имали разлика между Skeletor 2 i Skeletor Pro при 2,70 освен в дръжката ? Много ми е интересно също защо с акция 7-28 е с тегло 212 грама, а тоя с акция 15-40 е с тегло 194 грама, освен ако не са с кух и с плътен връх. но пак ми се виждат много тия 18г. разлика ..... тожа е при Skeletor Pro.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Със сигурност е печатна грешка . Във Видракс рядко уцелват точното тегло, не само на пръчки, но и на макари. И май и двете не тежат толкова колкото е написано :roll:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

"Бъркли" не предлагат "Скелетор" с кух и плътен връх. И изобщо човек трябва да е отнася с изключително внимание, ако купува спининг с плътен връх...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”