Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

BerkleySkeletor SERIES ONE SKELETOR 2 VS Dragon Guide Selec
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stancom
- ще става разбирач
Re: BerkleySkeletor SERIES ONE SKELETOR 2 VS Dragon Guide Se
Интересно, че като става въпрос за по-тежък клас спининг въдица, никой не спомена Спортекс. В този клас въдици са с доста добро съотношение цена-качество.

Абсолютно съм съгласен ! Гледам пише Жени, влизам, а то тоалетнаmckiller написа: Покрай моята работа съсм се нагледал на писания който нямат нищо общо с истината.

- Vid
- кандидат преподавател
По отношение на въдиците Спортекс, бих се включил, но тук колегата има да разрешава една дилема..., между два модела.stancom написа:Интересно, че като става въпрос за по-тежък клас спининг въдица, никой не спомена Спортекс. В този клас въдици са с доста добро съотношение цена-качество.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- sabin
- научил се да хвърля
Явно не си търсил достатъчно!atanas atanasov написа:Едвали в Бг ще намери откъде да си купи нов скелетор 2,40 4-24гр.Аз неможах да си намеря и си купих драгон на 2,30 5-25гр.Засега доволно кат за 300 лева.
Даже са махнали "ева-та" и са сложили отново корк.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4496
-
- вече хвърля и на тежко
Питам се същото и макар да съм сигурен, че който и да е модел от сериите Black Pearl и Carboflex NG ще покрие всички изисквания на редовия риболовец, това че са под 300 кинта вероятно отблъсква мераклиите...А и с тази гаранция се губи тръпката от неизвестноста която следва, ако въдицата случайно загине.Интересно... никой не спомена Спортекс.
Написах го още вчера, колеги, но в един друг форум. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами колеги главният проблем е, че не понасям корка не ми допада изобщо. За това съм се спрял на пръчки в който няма използван корк. Мача ми е с коркова дръжка и хич не ми допада особенно като се намокри. Но като се има в предвид, че не ти е постоянно в ръцете някак си го превъзмогвам. Лошото при мачовете е, че във високият ценови клас са все със корк и нямаш избор. Но поне при спининг пръчките има избор и искам да не е със корк. Та това са моделите който ми се набиха на очи.
Идиотите са мъдро творение на природата позволяващо на глупаците да се смятат за хитри.
- Vid
- кандидат преподавател
ФЪрли един поглед на това, не е никак зле за цената си:mckiller написа:Ами колеги главният проблем е, че не понасям корка не ми допада изобщо. За това съм се спрял на пръчки в който няма използван корк. Мача ми е с коркова дръжка и хич не ми допада особенно като се намокри. Но като се има в предвид, че не ти е постоянно в ръцете някак си го превъзмогвам. Лошото при мачовете е, че във високият ценови клас са все със корк и нямаш избор. Но поне при спининг пръчките има избор и искам да не е със корк. Та това са моделите който ми се набиха на очи.

http://www.sportex.de/EN/produkte/spinn ... pearl.html
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Въпрос най вече към модераторите Павката и Сестрата, кой Скелетор 2 ще ми е по приложим, 3.00 акция 8-32 или 2,70 акция 15-40, разликата не е малка, затова искам мнение от специалистите в областта, но с радост ще изслушам и други мнения. Ще се ползва предимно с въртящи, клатушки и воблери от 8 до към 38г. за спининг от брега, в доста обрасли с водорасли и папрати корекции. Това което прочетох, че е малко по пароболична акция ме прати в непознати води, нямам опит досега с такава, затова се питам дали М или МЛ акция. Досега съм ловил с М 15-40 и с Н 20-60 акция, но върхова. Макарата е Сакура Алпакс 4008, влакното Сунлине Супер ПЕ 15 либри. Като най често вадените щуки са в градниците на 1,5 до 4 кг., но макар и рядко излиза и по нещо трофейно над 5 кг 

- brandon76
- ще става разбирач
Здравей колега,първо имах Скелетора 2.70, 15-40 който ми се струваше доста твърд и все се заглеждах към по-лекият и мек 2.70 7-28 ,който е Медиум лайт.След доста умуване,трампих моята въдица с тази на един френд(2.70 , 7-28),за което съжалявам в момента
Личното ми мнение е че е доста по-лигава, в течение и с по-големи примамки доста се гъне, докъто на 15-40 не мърдаше
За условията които си посочил,с чиста съвест ти препоръчвам 2.70, 15-40гр.Въдицата притежава мощ , достатъчна да пребори в пъти по-големи риби от посочените 
Поздрави

Поздрави

мерси за отговора
мн изчерпателен и от личен опит
честно казано и аз съм свикнал с по твърда акция, и някои от воблерите са доста апетитни и за сометата и очаквам и нещо по голямо да се излъже 

Интересно ми е имали разлика между Skeletor 2 i Skeletor Pro при 2,70 освен в дръжката ? Много ми е интересно също защо с акция 7-28 е с тегло 212 грама, а тоя с акция 15-40 е с тегло 194 грама, освен ако не са с кух и с плътен връх. но пак ми се виждат много тия 18г. разлика ..... тожа е при Skeletor Pro.
- stancom
- ще става разбирач
Със сигурност е печатна грешка . Във Видракс рядко уцелват точното тегло, не само на пръчки, но и на макари. И май и двете не тежат толкова колкото е написано 

"Бъркли" не предлагат "Скелетор" с кух и плътен връх. И изобщо човек трябва да е отнася с изключително внимание, ако купува спининг с плътен връх...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;