Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Шаранче
Модератор: sapuna
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Шаранче
Здравейте колеги днес ударих едно шаранче към 10 кила ... но ми скъса даже не го видях но като започна да дърпа разбрах , че е голямо
направо кордата се развиваше и се чува зззззззз на макарата отиде в едни храсталаци и камъни и скъса.
Дали е от макарата не знам уж бях пуснал малко аванс а като искам да навия не може и се навива много много малко маже барабана да е за смяна . ВИЕ как мислите

Дали е от макарата не знам уж бях пуснал малко аванс а като искам да навия не може и се навива много много малко маже барабана да е за смяна . ВИЕ как мислите

-
- научил се да хвърля
Re: Шаранче
Не сменяй макарата, трябва да е супер, сигурно и кантарче има.
- Georgi.Nikolov
- новобранец
18 ,20 лева я взех някъде сравнително евтина преди година някъде
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Другата е от 35 лева супер си е ама таз ме съмнява
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
мисля ,че си отговори на въпроса. шарана може да е бил и 5 кг, с такава макара толкова
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Сигурно но едро си беше
- stefan4etoo
- сериозен играч
Абе и аз хванах едно 5 кила вчера на Йовковци ,излезе за няма и 3 минути .Имах и друг удар на по голям ( сравнявам с извадения)ама как да кажа беше 10 кила ,може и пак 5 да е бил,че и по малък даже ма по борбен. Миналата седмица един 4 кила ме побърка , а през цялото време си мислех че е 10+.Докато не покаже кантара...............Ти как ги теглиш във водата незнамGeorgi.Nikolov написа:Сигурно но едро си беше

- CERRUTI
- сериозен играч
Евала колега,голям си!Georgi.Nikolov написа:Здравейте колеги днес ударих едно шаранче към 10 кила ... но ми скъса даже не го видях но като започна да дърпа разбрах , че е голямо

Повече практика,и другия път повече аванс,явно още ти е рано за такива риби!Хората едно време такива риби са ги вадили на шишета,така че и с тази макара може да се извади,зависи как се работи с нея!
Доколкото чета макарата се е държала нормално-аванса е работел,ти какво си мислиш че когато аванса отпуснат и ти почнеш да навиваш той се изключва?Колко и да навиваш рибата дръпнели кордата тръгва към нея,пък ти си върти,нали това е целта на аванса.
п.п.-И запомни: РИБА СЕ ВАДИ С ПРЪЧКАТА,НЕ С МАКАРАТА!!!

- Georgi.Nikolov
- новобранец
Мерси колега ще го запомня . 

- Georgi.Nikolov
- новобранец
Наистина не съм готов за такъв удар още
не можех да изправя въдицата направо. Няма как да е било по малко от 5 , 6 кила мъчиш се да изправиш пръта не мърда. Само развива корда и тегли ли тегли. На Ивайлов град язовира там бях ако се чудите къде .
То става изведнъж и все още си има големи риби всичко е на късмет и да хвърлил в точния момент а и рибата случайно тогава да е минавала от там.

То става изведнъж и все още си има големи риби всичко е на късмет и да хвърлил в точния момент а и рибата случайно тогава да е минавала от там.
- CERRUTI
- сериозен играч
Ето виж този клип,как Мат Хейс вади рибата....с пръчката, а с макарата навива когато сваля пръчката надолу,това имам в предвид:
http://www.youtube.com/watch?v=DaJmXtdX ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=DaJmXtdX ... re=related

- Georgi.Nikolov
- новобранец
Доста е добър с лекота го вади и знае как да хвани пръта 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Знае ами,нали едно време участваше в една компютърна игра!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
хаха, сигурно от там ги преценява по килаsapuna написа:Знае ами,нали едно време участваше в една компютърна игра!

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз мисля,че не трябва да опитваш да навиваш когато аванса ти дърпа защото влакното се усуква и това дава предпоставка за късане-по-скоро леко го натегни ако е много лабав ,след което рибата ще смени посоката после ти си на ход с навивките до следващият рън на аванса и така леко полеко до като не влезне в кепа .Поне аз тъка се боря .Забравих да ти кажа също да внимаваш много когато рибата наближи 10-15 метра от теб защото вероятноста да е амур а не шаран е 50% което е 100% як удар от нейна страна и често точно тогава я губиш